Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 03.09.2019 kl. 17:49

  Aktivitetsdagen 2019: møt vår vert Daniel Egge Roux

  Daniel Egge Roux, 37 år, er daglig leder på Forus & Gausel IL, ble ansatt i Juni 2009 og har i år 10 års jubileum.  For han er det svært viktig at jobben de legger ned i denne klubben, skal komme barna og ungdommene til gode.

   

  -Det er viktig å fortelle medlemmene at det ikke er jeg, men dem som eier klubben og at jeg er ansatt for å forvalte deres bestemmelser og regler som settes i et årsmøte.  Men, skal man lykkes, må man sette av mye tid utenom arbeidstid også, forteller Roux til Hinnavis.

   

  Forus & Gausel IL (FGI) og (Knudamyrå Idrettspark, Gautesete Hallen) befinner seg i Hinna bydel, helt sør i Stavanger kommune. FGI er en ung klubb, stiftet i 1983, og har de siste 10 -15 årene hatt en særdeles rask vekst og framstår i dag som en av Stavangers aller største barne- og ungdomsklubber. Klubben er bydelens desidert største fritidsaktivitet og tilbyr i tillegg til fotball også aktiviteter innen håndball, sykkel og all idrett.

  Idrett for alle.

  Klubbens visjon er «Idrett for alle – sammen om en bedre bydel» som innebærer at idrettslaget har langt større ambisjoner enn bare å utvikle gode fotball/håndball spillere. Hovedmålsettingen har over tid vært at FGI skal gi et kvalitetstilbud til alle som ønsker å spille fotball og håndball i bydelen, uavhengig av talent, ambisjoner, alder og kjønn, etnisk bakgrunn eller legning.

  Klubben har i dag 1100 medlemmer fordelt på fotball, håndball og sykkel.

  Aktivitetsdagen holdes i år (som hvert oddetall år) på Knudamyrå. Daniel er veldig stolt og sterk motivert av å være vert i Aktivitetsdagen i Hinna bydelen hver annen år:

  «Vi syns det er et godt og viktig tiltak å arrangere aktivitetsdagen, og samtidig gir det oss en flott mulighet til å vise frem arenaen og klubben vår.  Det er ikke å stikke under en stol at det vil også gi en fordel ved å arrangere det hos oss, da medlemmer umiddelbart vil se hva vi har å tilby av fasiliteter.  Det er viktig for oss som klubb å komme i kontakt med barna og ungdommene i bydelen.  Føler dette arrangementet appellere nettopp til disse brukerne».

  Daniels jobb er veldig engasjerende og han har mange historier å fortelle. Han husker godt når 1000 nye asylsøkere ble flyttet i det tidligere Telenor bygget på Forus. FGI ledelsen følte at de måtte gjøre noe for å hjelpe til: «Dette var nok det som gjorde mest inntrykk på meg som leder.  Det var helt nytt for oss og lite visste vi hvordan vi skulle arrangere eller forholde oss til så mange på så kort tid». Som klubb ønsket FGI å gjøre noe kjekt for dem og «valgt å arrangere en intern turnering for voksne og en familiedag for barna og mødrene senere.  Vi bestemte oss for å arrangere turneringen for de voksne først, og lite visste vi at akkurat denne fredagen skulle bli den kaldeste og våteste november kvelden i 2015» Daniel fortalt, og forsetter: «Med frykt for å skuffe alle som gledet seg til turneringen, valgte vi å gjennomføre arrangementet til tross for været. Innpakket i regntøy, var flere FGI’ere klare til å ta i mot våre nye naboer. Lite visste vi at nesten alle ville stille i flippers og shorts.  En av våre frivillige fikk i oppgave å dele inn i grupper og tenkte der og da at ingenting ville være enklere enn å dele dem inn i hvor de selv kom fra. Tror vi alle fikk oss en realitet -sjekk når første lag ble ropt ut – Afghanistan mot Syria!!! -  Vi lærte fort at landslag ikke var en god løsning og alle de frivillige fra mottaket lærte fort at vi må planlegge sammen før vi skulle gjøre noe slikt igjen. Det endte heldigvis godt og turneringen ble en suksess!».

  Bra jobbet Daniel, vi sees på Aktivitetsdagen!

   


   

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:21
  gettyimages-748355965-steve-de-neef-skra-strek-getty-imagesjpg.jpg

  TV-aksjonen blir digital

  I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober, og det blir ikke en dør til dør aksjon, på grunn av koronasituasjonen. I år skal vi være digitale bøssebærere. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:07
  Bilde.jpg

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 11.05.2020 - 10:37
  Bilde 159.jpg

  Påskekino i Hinna Park

  Skjærtorsdag var det duket for drive-in kino i Hinna Park. Tre forskjellige filmer for alle aldersgrupper ble vist denne dagen, og arrangementet ble ifølge gjester og arrangør en suksess.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 02.12.2019 - 19:49
  IMG_0340.jpg

  Besøk til Stavangers vennskapsby Nablus, Palestina

  Delegasjon fra Stavanger til Nablus i Palestina med t-skjorter fra Forus og Gausel idrettslag.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 02.12.2019 - 19:25
  Nr 122.jpg

  Lokal forfatter med ny krimroman

  Forfatter Lars Helle fra Hinna er ute med en ny krimroman, Når stormen aldri løyer, hvor store deler av handlingen er lagt til Stavanger.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:53
  Siren 1.jpg

  Ny leder på Step in fritidsklubb

  Siren Helberg Rong er 26 år og utdannet barnevernspedagog med en mastergrad i sosialfag.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:49
  Daniel Roux.jpg

  Aktivitetsdagen 2019: møt vår vert Daniel Egge Roux

  Daniel Egge Roux, 37 år, er daglig leder på Forus & Gausel IL, ble ansatt i Juni 2009 og har i år 10 års jubileum.  For han er det svært viktig at jobben de legger ned i denne klubben, skal komme barna og ungdommene til gode.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:08
  Gausel bydelshus.jpg

  Kultur på tvers – september 2019

  Det skjer på bydelshuset!

  » Les hele saken