Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Skoler og barnehager

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 03.09.2019 kl. 17:59

  Hinna Lions’ forebyggende arbeid i bydelen

  Gjennom et forebyggende undervisningsprogram jobber Hinna Lions aktivt med å gi barn og unge trygghet og kompetanse til å ta selvstendige valg.

   

  Lions er en av verdens største hjelpeorganisasjoner. De er ofte de første som kommer når det er store katastrofer, og har en enorm bredde på hjelpeprosjekter. De samler inn penger til humanitære formål og har et ufravikelig prinsipp: alle de innsamlede midlene skal gå uavkortet til å hjelpe andre. Drift av organisasjonen betales blant annet av medlemskontingenten.

  - På landsbasis er det mange klubber, bare i Stavanger er det 11 klubber, med lokale, nasjonale og internasjonale oppgaver. MITT VALG er kanskje det største prosjektet på landsbasis, forteller en engasjert Gilje. 

  Øivind Gilje er pensjonert lærer og Lionsmedlem. Han er lidenskapelig opptatt av barn og ungdoms utvikling og helse. Han ble aktivt medlem i Hinna Lions i 1998, og er pedagogisk leder for prosjektet MITT VALG i Stavanger.

  Forebyggende arbeid


  Hvert år samler Lions inn penger gjennom Tulipanaksjonen, hvor de selger tulipaner over hele landet til inntekt for prosjektet MITT VALG. Prosjektet er en del av Lions' forebyggende undervisningsprogram i sosial- og emosjonell kompetanse. Det dekker barn og unges utdanningsløp fra de starter i barnehagen til de avslutter videregående skole. Programmet brukes også i mange idrettslag.

   

  MITT VALG er organisert som en stiftelse, som er en del av Lions Norge. Stiftelsen er ansvarlig for utvikling og revidering av programmet, opplæring av profesjonelle instruktører, skolering av brukere og evaluering. Programmet er basert på Lions Quest som brukes over store deler av verden. Lions tilbyr skolene i bydelen gratis kurs til lærerne som da kan bruke MITT VALG i undervisningen, det er også laget en del bøker til programmet. I Hinna bydel har skolene Jåtten, Gausel og Godeset (både lærerne og SFO-er) gjennomført opplæringen.

   

  - Stavanger er en foregangskommune i denne kampanjen, og jeg kan nevne at skoler og barnehager her i Hinna er blant de ivrigste til å delta i dette arbeidet, sier Gilje.

   

  Effektivt forebyggende arbeid må skje på ulike felt både i og utenfor skolen. Det er et ønske om å nå alle barn på bestemte alderstrinn når det gjelder kunnskap, holdning og handling. Lærerne må kunne arbeide pedagogisk med temaene - samt fange opp signaler. Dette krever også deltakelse fra foreldrene.

   

  Hinna Lions driver også med opplæring i arbeidet med å forebygge mobbing i skolen. De driver forebyggende arbeidet i bydelen ved å dele ut midler fra overskuddet fra «Familiens dag», som de arrangerer i bydelen hver sommer. Disse midlene går til lag og foreninger i bydelen som arbeider med barn og unge.

   

  Lokalt samarbeid med Viking Fotball

  Hinna Lions samarbeider blant annet med Viking Fotball hvor spillere fra A-laget er med ut til skolene for å snakke om MITT VALG.

  - Da stiller de med en assistenttrener og to spillere som tar opp temaer rundt holdninger og valg. Vi har også tilgang til en VIP-losje hvor vi kan ta med oss barn og ungdommer som trenger en oppmuntring i hverdagen, forteller Gilje.

   

  MITT VALG-Musikalen

  MITT VALG-musikalen er skrevet i tråd med MITT VALG’s målsetting om å gi barn og unge trygghet og kompetanse til å ta selvstendige valg. Når elever i en barne- eller ungdomsskole setter opp MITT VALG-musikalen, åpnes det opp for gode samtaler om temaer som vennskap, voksne som forbilder, samtykke og ander temaer som barn og unger forholder seg til i hverdagen.

  MITT VALG-musikalen har et «plukk og miks»-oppsett. Dette betyr at elevene, sammen med læreren, kan velge akkurat hvilke scener man ønsker å bruke og i hvilken rekkefølge. Alle scenene er selvstendige, samtidig som de er knyttet sammen med en rød tråd i form av sammenhengende tematikk.

  - Dette er et flott initiativ som vi har sett at både barn, unge og voksne setter pris på og tar lærdom av, sier Gilje avslutningsvis.

   


   

  Skoler og barnehager

  Publisert 02.12.2019 - 19:38
  Techteens.jpg

  Hinna-talenter i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse

  Tech Teens fra Hinna skole vant den gjeve Champions-prisen i sin region i FIRST LEGO League 2019. 

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 03.09.2019 - 17:59
  Nr 2 - MITT VALG handler om å lære å ta valg - og våge å si nei.jpg

  Hinna Lions’ forebyggende arbeid i bydelen

  Gjennom et forebyggende undervisningsprogram jobber Hinna Lions aktivt med å gi barn og unge trygghet og kompetanse til å ta selvstendige valg.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:39
  Inge Christ.png

  Ny forskningsgruppe for juniorer på Gausel

  Skolelaboratoriet ved UiS er et ressurs- og kompetansesenter for lærere og elever i grunnskolen og videregående skole og drives av Inge Christ. Sammen med Christ skal Ungdom og fritid Hinna skape en forskingsgruppe for naturfag i høsten.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:35

  Foreldrerollen: Hvordan komme på «nett» med ungdommen?

  Hvordan komme på «nett» med ungdommen? Det var temaet under folkemøtet i Fjordpiren i Hinna Park 14. mars. Mange nysgjerrige og engasjerte foreldre i bydelen var samlet på folkemøtet for å lære mer om sosiale medier og gaming blant unge.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:31
  IMG_3083.jpg

  Øker læringslysten med skolequiz i Hinna bydel

  Det var stor spenning i aulaen på Gausel skole under årets skolequiz hvor elever fra Hinna bydel konkurrerte i teoretiske skolefag.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:05
  VaulenMødre - 2.jpg

  Foreldre om ny skole på Mariero: Må tenke på de minste

  Formannskapet i Stavanger har vedtatt bygging av ny skole på Mariero. Kristin Hageland Mortensen og Melina Vartdal har barn i første klasse på Vaulen skole.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 07.05.2018 - 18:19
  IMG_0155 Elever Godeset skole.JPG

  RYDDEAKSJONEN I HINNA BYDEL

  Den årlige ryddeaksjon i Hinna bydel ble gjennomført onsdag 25. april.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 07.05.2018 - 18:16
  DSC_0319.JPG

  Seier til Jåtten skole

  For første gang vant Jåtten skole bydelsquizen. Nå skal pokalen skinne på rundgang i klasserommene på fjerde trinn.

  » Les hele saken