Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 03.09.2019 kl. 18:04

  Blodbank til Forus

  Sykehuset i våre hender (SIVH) har samlet inn penger til blodbuss i Stavanger-regionen.

  Så snart den er ferdig bygget vil bussen være tilgjengelig på Forus.

   

  Innsamlingen til flyttbar blodbuss er avsluttet, og blodbussen er bestilt. –Bussen skal reise rundt og gjøre det enklere for blodgiverne. I første omgang skal den stå permanent på Forus, men etterhvert skal den fraktes til andre områder på Nord-Jæren. Bussen er egentlig en tilhenger som må flyttes fra sted til sted med en stor trailer, forteller en entusiastisk Janne Johnsen, styreleder i Sykehuset i våre hender (SIVH). -Vi håper dermed at flere vil bli blodgivere. Folk som jobber i Forus-området slipper å kjøre inn til sykehuset i arbeidstiden for å gi blod. 

  Vil løfte Rogaland

  -Jeg er veldig stolt, og bøyer meg i støvet over alle de frivillige kreftene som støtter opp om våre innsamlinger. Nå er vi i gang med å samle inn til nytt simuleringsutstyr til sykehuset. Folk flest spør seg om ikke dette er statens oppgave. Jo, det stemmer delvis. Staten gir moderne og bra standardutstyr til sykehusene, men i Rogaland ønsker vi noe mer. Vi vil løfte Rogaland lenger fram, sier Johnsen. –Derfor trenger vi også fler givere til de nye prosjektene. Vi kommer gjerne til bedrifter og lag eller foreninger  og forteller om hva vi er i ferd med å samle inn penger til.

  -Vi har et tett samarbeid med fagfolkene på sykehuset. De vet hva de ønsker og trenger, Sykehuset i våre hender (SIVH) skal samle inn penger til å kjøpe det inn, understreker Johnsen.

  Trening gjør mester

  Innsamlingen til simuleringsutstyr vil gjøre fagpersonellet på SUS enda dyktigere. Ved kontinuerlig trening på hendelser og ulykker, vil behandlingen bli mer effektiv og redde flere mennesker.

  Innsamlingspakkene ser slik ut:

  Skade.SIM – kritiske ulykker betyr knapp tid. Et godt drillet team kan være forskjellen på liv og død. Riktig diagnose og behandling redder liv. Trafikkulykker og andre ulykker der mennesker blir kritisk skadd. Vår innsamling skal skaffe utstyr som gjør det mulig å trene på realistiske ulykkessituasjoner i forkant.

  Hjerne.SIM – landets raskeste respons når slagalarmen går. Effektiv trening gjør oss enda flinkere. Jo bedre trent, jo mer effektiv behandling. For en del år siden var hjerneslag ensbetydende med varig skade eller død. I dag reddes stadig flere, og mange vender tilbake til hverdagen med god livskvalitet.

  Føde.SIM – Når fødselen blir krevende: Topptrent fagpersonell jobber raskt og riktig når sekunder skiller liv og død. I vår del av verden kan vi glede oss over at de aller fleste fødsler går bra. Noen ganger er det likevel behov for hjelp. Skjer det først noe uventet, er sekundene og minuttene dyre. Simuleringsutstyr for vanskelige fødsler er én av våre prioriteter.

  Øye Sim

  Ultra Sim

  PET-skanner til SUS

  Den siste store innsamlingen gikk til en PET-skanner. Mandag 13. mars 2017 ble den nye PET-skanneren tatt i bruk på Stavanger universitetssykehus (SUS). Det tok Sykehuset i våre hender (SIVH) seks år å samle inn 26 millioner kroner til innkjøp av skanneren.

  PET-skanneren er den fremste og mest avanserte bildediagnostiske undersøkelsesmetoden som finnes i dag. Den er et godt dokumentert og svært nyttig verktøy når det gjelder diagnostisering av kreftpasienter. 

  170 millioner

  Fra den første innsamlingen og fram til i dag har Sykehuset i våre hender (SIVH) samlet inn over 170 millioner kroner til Stavanger Universitetssjukehus. Pengene kommer fra privatpersoner, bedrifter og organisasjoner, og testamentariske gaver. Innsamlede midler har gått tilnærmet uavkortet til moderne medisinsk teknisk utstyr.

  Den første innsamlingen startet i 1984 og gikk til Norges første MR-maskin. Innsamlingen trigget etableringen av Sykehuset i våre hender og stiftelsen ble etablert 11. mars 1985. Det var Janne Johnsens far, Jan Johnsen, hotelldirektør på Sola Strand Hotel, som tok initiativet til denne innsamlingen. Denne innsamlingsaksjonen sørget for at Rogaland fikk landets første MR-maskin, det såkalte kroppsøyet. Innsamlingen ga 22,5 millioner kroner – nok til både kroppsøye og nytt sykehusbygg. Jan Johnsen var leder av stiftelsen helt til han døde i 2000, bare 58 år gammel. Fram til 2016 ble stiftelsen ledet av Johannes Hausken, og i 2017 overtok Janne Johnsen.

  Les mer om innsamlingene på www.sivh.no

  Gaver kan gis til: 3201.07.21341 eller VIPPS 104939

   

  Innsamlet av Sykehuset i våre hender (SIVH)

  §  1986 Magnettomograf med eget bygg

  §  1987 Nytt isotoplaboratorium

  §  1990 Oppgradering av magnettomograf

  §  1996 Innsamling til hjertekirurgi

  §  1999 2 strålemaskiner til kreftavdeling

  §  1999 Ny magnettomograf

  §  2000 3-hodet gammakamera

  §  2002 Avansert utstyr for hjertebehandling

  §  2003 Forbedret strålebehandlingsutstyr

  §  2005 Intervensjonslaboratorium

  §  2005 Hjerte- og lungesenter til barneklinikken

  §  2010 Da Vinci-robot – moderne utstyr for behandling av prostatakreft

  §  2015 PET-scanner

  §  2018 Blodbussen i mål

   


   

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 17.02.2020 - 11:08
  IMG_6171 kopi.jpg

  Vinter eller vår i hagen?

  Tidenes varmeste og våteste vinter så langt. I hagen finner vi spirer og til og med krokuser i blomst. Hvordan forbereder vi oss på en eventuell kald mars og april? Eller en fortsatt mild og varm vår?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 19:03
  DSC_6003.JPG

  Scandic Stavanger Forus - et hotell med mening

  Da årets TV-aksjon presenterte sine tre ”Med mening-konsepter”, tok Scandic Stavanger Forus alle tre konseptene på strak arm.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 15:27
  Nr 2 - Gjenbruk er et viktig tiltak for miljøet.jpg

  Gjenbruksdager på Stadionparken

  Det var stor pågang under Stadionparkens gjenbruksdager 21. og 28. september.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 08:52

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken