Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 02.12.2019 kl. 19:03

  Scandic Stavanger Forus - et hotell med mening

  Da årets TV-aksjon presenterte sine tre ”Med mening-konsepter”, tok Scandic Stavanger Forus alle tre konseptene på strak arm.

  Hotelldirektør Ulrika Larsson fra Scandic på Forus fikk treffe sine leverandører på kjøkkenet. –En fantastisk gjeng. Og skikkelig flinke, roser Larsson mens hun villig stiller seg opp og blir fotografert sammen med daglig leder Arna Smistad i Attende og kjøkkengjengen.

   

  Hotelldirektør Ulrika Larsson gikk til innkjøp av en popcornmaskin (Popcorn med mening), leide inn Appeal frisør, en ambulerende frisør (Klipp med mening) og tilbød en dessert i restauranten der inntektene gikk til TV-aksjonen (Mat med mening). Det ble en hektisk uke i oktober før aksjonsdagen. Til og med helseminister Bent Høie fikk prøve popcorn i resepsjonen. –Det var helt naturlig for oss å engasjere oss i TV-aksjonen. Spesielt i år med fokus på kvinners mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt, sier Larsson. 

  Engasjement i lokalsamfunnet

  -I Scandic-kjeden har vi en strategi vi kaller ”Scandic in the society”. Det betyr at Scandic-hotellene skal engasjere seg i lokalmiljøet. Her på Forus har vi etablert et fantastisk samarbeid med Attende – en bedrift i nærmiljøet som har inkludering i arbeidslivet som høyeste prioritet, forteller Larsson. For henne er det viktig at alle mennesker blir inkludert i arbeidslivet og får ha et meningsfylt arbeid. –Attende leverer all oppkuttet frukt som vi bruker på våre buffeter til salater og desserter. Dette arbeidet kunne vi gjort selv, men vi har valgt å bruke arbeidstakerne på Attende. De gjør en utrolig bra jobb! I tillegg har vi avtale om vaktmesterhjelp fra Attende til småjobber. Vi har alltid Attende i tankene når vi har behov for ekstra hjelp, sier hun.

  Scandic på Forus skal også servere julegrøt til kreftrammede barn med deres pårørende den første og andre søndagen i januar. –I tillegg arrangerer vi julebord for Røde Kors sin besøkstjeneste rett før jul, forteller Larsson.

  Ulrika Larsson ønsker at også beboerne i Hinna bydel skal bli oppmerksomme på at de har et flott hotell i nabolaget. -I hotellets restaurant kan du oppleve en reise gjennom matfylket Rogaland, og i lobbybaren kan du slappe av med noe godt å drikke. Mat og drikke er en viktig del av livet. Derfor ønsker vi at hvert eneste måltid skal være en kulinarisk opplevelse, uavhengig om du er på reisefot eller tar turen innom ditt lokale hotell, frister Larsson og legger til at målet deres er å være best på frokost. –Vi ønsker å gi alle en god start på dagen og at den gode følelsen skal sitte i lenge etter at de har forlatt oss. 

  Attende – verdifull jobb til alle

  Onsdag 20. november inviterte Attende sine kunder, venner og styre til en presentasjon av bedriftens produkter. Rundt 40 personer ble guidet rundt i hall og kontorer og til slutt bespist og underholdt i kantinen. 

  Hotelldirektør Ulrika Larsson fra Scandic på Forus fikk treffe sine leverandører på kjøkkenet. –En fantastisk gjeng. Og skikkelig flinke, roser Larsson mens hun villig stiller seg opp og blir fotografert sammen med daglig leder Arna Smistad i Attende og kjøkkengjengen.

  Smistad forteller og viser stolt fram produktene som Attende leverer. –I tillegg til tjenestene fra kjøkkenet lager vi alt fra varmeovner til kvalitetsutstyr til helsesektoren. Svithun trillebord, skjermvegger og infusjonstativ. Innovative varmeovner i skreddersøm til hele Norge, som for eksempel varmeovnene som varmer opp under kirkebenkene, forklarer hun og legger stolt til at Attende også lager ledsagerutstyr til rullestoler for noen av de største aktørene i det europeiske markedet. –I tillegg har vi en egen avdeling for kopi og grafiske tjenester som holder til på Universitetet i Stavanger. Der betjenes i hovedsak studenter og ansatte, men vi tar også oppdrag fra bedrifter, sier Arna Smistad. 

  Lærdal Medical har vært kunde lenge hos Attende som lager komponenter til livredningsdukken SimBaby. Hvorfor har de valgt Attende som leverandør? Jo, fordi det er ’kortreist’ leverandør, de sparer flyreiser, de vet hva de får og Attende leverer på pris, tid og kvalitet. Solskinnshistorien i dette forholdet er at Attende er med på å redde liv, og når man vet hvem som er leverandør, er det en solskinnshistorie i seg selv, sa markedsansvarlig Gøran i Lærdal Medical. Han understreket at Attende er med på linje med alle andre tilbydere. Der er det pris, tid og kvalitet som gjelder. Og der er Attende konkurransedyktig!

   


   

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota12.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 11.05.2020 - 08:57
  krydderplanter.JPG

  Hagespalten: Litt hagetips i mai

  De fleste av oss har gjerne hatt litt bedre tid den siste tiden til å fikse opp både ute og inne. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 09:19
  2020-04-24 12.51.39.jpg

  Ny velforening på øvre Hinna

  I slutten av januar hadde det som skal bli øvre Hinna velforening sitt første møte i speiderhuset. Oppmøtet var stort, og det var mange som så nytten i å etablere en egen velforening for den øvre delen av Hinnas beboere.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05
  DJI_0940.JPG

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:48
  image.jpg

  Kommunedelspolitiker: Ingvild Sørensen (37), MDG

  Ingvild Sørensen, kommunedelspolitiker fra MDG ønsker seg flere benker å sitte på. Hun jobber for at både unge og gamle skal ha nok møteplasser. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 11.05.2020 - 10:37
  Bilde 159.jpg

  Påskekino i Hinna Park

  Skjærtorsdag var det duket for drive-in kino i Hinna Park. Tre forskjellige filmer for alle aldersgrupper ble vist denne dagen, og arrangementet ble ifølge gjester og arrangør en suksess.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 11.05.2020 - 10:40
  IMG_99052.jpg

  Vi gratulerer!

  Under NM i Sarpsborg, lørdag 29. februar, ble Britt Eli Pedersen fra Godeset tildelt Norges Bryteforbund sitt store diplom for sin innsats for brytingen i Norge.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken