Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 02.12.2019 kl. 19:25

  Lokal forfatter med ny krimroman

  Forfatter Lars Helle fra Hinna er ute med en ny krimroman, Når stormen aldri løyer, hvor store deler av handlingen er lagt til Stavanger.

   

   «Who-dunnit»-krim

  Lars Helle arbeider som førstelektor i pedagogikk ved Universitetet i Stavanger. Han har gitt ut en rekke fagbøker og sju kriminalromaner. Den første på Kagge Forlag i 2004. De øvrige på Wigestrand Forlag. Hans forrige bok, Ingenting å skamme seg over vant «Sølvkniven» i 2018. I begynnelsen av oktober komme Helle ut med en ny kriminalroman Når stormen aldri løyer, det er Helles første bok for LIV Forlag. 

  -Boka spenner over 30 år og i tillegg til å være en skikkelig «who-dunnit»-krim, gjør den et beskjedent forsøk på å skildre hvordan Stavanger har utviklet seg i disse årene, forteller Helle.

  Om boka

  Når stormen aldri løyer handler om Kurt, en nyskilt, ung politimann og krimforfatter som blir involvert i drapet på̊ en atten år gammel jente. Da drapet skjedde, var hun barnevakt. Med andre ord står de ovenfor et mulig dobbeltdrap eller et potensielt drap og en kidnapping. Åstedet er Smaløy, en fiktiv øy i Stavangers skjærgård. Ti år senere, midt under Lillehammer-OL, blir Kurt oppmerksom på̊ at en ny attenåring med forbindelse til Smaløy er drept. Umiddelbart vender han tilbake til Stavanger og etterforsker saken videre - jakten på gjerningspersonen fortsetter.

  Store deler av handlingen er lagt til Stavanger. Torget er et sentreringspunkt man stadig kommer tilbake til. I tillegg besøker man både Dickens, Kontoret, Tango og diverse andre utesteder i sentrum.

  - Handlingen er rett og slett lagt til Stavanger fordi jeg bor her, forteller Helle og legger til:

  - Jeg har fått såpass mye positiv respons på grepet i forbindelse med de andre krimbøkene mine. Folk liker å kjenne seg igjen. De synes det er kult når jeg skriver om steder de de selv har vært. En annen grunn er selvsagt at det er lettere å drive research i byen der du selv bor. Da er det lettere å få fram stemninger, lukter, inntrykk etc.

    

  Et avsnitt fra boka:

   Å besøke sin egen by er som å få en ørefik av sin egen fortid. Alle feil du har gjort, kommer ubedt tilbake. Men Stavanger hadde endret seg såpass at møtet ikke ble noe annet enn et sobert klaps på kinnet. Ved Arkaden kjøpesenter sto et forelsket par. Senteret hadde kommet etter at jeg forlot byen. Steen & Strøm hadde sett Stavangers potensial og spredt fangarmene sine vestover. For drøye hundre år siden lå det faktisk et bibliotek her, og da jeg var gutt, hadde stedet stått for meg som selveste symbolet på Stavangers sjel. Misjonshallen lå nemlig på eksakt samme sted. Sjelden har uttrykket børs og katedral vært mer passende

   

  - Tittelen Når stormen aldri løyer har flere betydninger. Hovedkarakteren Kurt Stille er krimforfatter og han skrev en bok om det første drapet som forekommer i boka. Den het "I stormens øye". Så tittelen spiller bevisst på det. Dessuten gjentar forbrytelsen seg omtrent hvert tiende år. Med andre ord er det en drapsmann som ikke stanser. 


  Inspirert av italiensk krim 

  Krimforfatter Helle innrømmer at han lar seg gjerne inspirere av andre forfattere, men presiserer at det alltid er flere ting man blir inspirert av når man skriver bøker. 

  - Denne gangen leste jeg en italiensk krim, Du er ondskap av Roberto Constantini. Den ga meg ideen om å la en forbrytelse gjenta seg etter flere år. Denne ideen passet ikke til min tidligere helt, Gunnar Holt, siden jeg hadde gitt leserne alt for mye informasjon om ham. Derfor utviklet jeg et nytt konsept med en ny helt, Kurt Stille. 

   


   

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:21
  gettyimages-748355965-steve-de-neef-skra-strek-getty-imagesjpg.jpg

  TV-aksjonen blir digital

  I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober, og det blir ikke en dør til dør aksjon, på grunn av koronasituasjonen. I år skal vi være digitale bøssebærere. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:07
  Bilde.jpg

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 11.05.2020 - 10:37
  Bilde 159.jpg

  Påskekino i Hinna Park

  Skjærtorsdag var det duket for drive-in kino i Hinna Park. Tre forskjellige filmer for alle aldersgrupper ble vist denne dagen, og arrangementet ble ifølge gjester og arrangør en suksess.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 02.12.2019 - 19:49
  IMG_0340.jpg

  Besøk til Stavangers vennskapsby Nablus, Palestina

  Delegasjon fra Stavanger til Nablus i Palestina med t-skjorter fra Forus og Gausel idrettslag.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 02.12.2019 - 19:25
  Nr 122.jpg

  Lokal forfatter med ny krimroman

  Forfatter Lars Helle fra Hinna er ute med en ny krimroman, Når stormen aldri løyer, hvor store deler av handlingen er lagt til Stavanger.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:53
  Siren 1.jpg

  Ny leder på Step in fritidsklubb

  Siren Helberg Rong er 26 år og utdannet barnevernspedagog med en mastergrad i sosialfag.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:49
  Daniel Roux.jpg

  Aktivitetsdagen 2019: møt vår vert Daniel Egge Roux

  Daniel Egge Roux, 37 år, er daglig leder på Forus & Gausel IL, ble ansatt i Juni 2009 og har i år 10 års jubileum.  For han er det svært viktig at jobben de legger ned i denne klubben, skal komme barna og ungdommene til gode.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:08
  Gausel bydelshus.jpg

  Kultur på tvers – september 2019

  Det skjer på bydelshuset!

  » Les hele saken