Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 02.12.2019 kl. 19:32

  PANGSTART PÅ JÅTTEN SKOLE!

  Det ble en pangstart på skoleåret 2019-2020 på Jåtten skole hvor stolte elever og lærere kunne markere det nye skoleåret med splitter ny skolegård.

   

  Under åpningsarrangementet torsdag 15. august hadde Jåtten skole invitert elever, foreldre, presse og politikere til en storstilt pangstart på skoleåret og offisiell åpning av den nye skolegården. I den anledning var det både sang, dans og gjennomgang av mobbemanifestet. I tillegg ble det servert boller, kaffe og saft. 

  Leder av kommunalstyret for oppvekst Sissel Knutsen Hegdal (H) og elevrådsleder Ludvig Hogstad sto for den offisielle åpningen av skolegården. Da snoren ble klippet, stormet spente elever inn på den nye skolegården.

   

  - Skolegården skal være arena for gode opplevelser og møter mellom mennesker. Den skal være arena for læring og fysisk aktivitet i skoletiden og den skal også være møtested og aktivitetsområde for nærmiljøet etter skoletid, står det i pressemeldingen fra kommunen.

   

  Bedre og sikrere utearealer

   

  Den nye delen av skoleområdet er ca. 3,5 dekar og ligger sør for skolebygningene. I tillegg er det et naturområde med trær og gressmark sør for det nye skoleområdet.

   

  Området er prosjektert av Sweco AS og opparbeidet av Stangeland Maskin AS med underentreprenører for Stavanger kommune. Fra Park og vei i kommunen har Angjerd Sunnanå fulgt opp prosjekteringsarbeidene, og Jarle Vikingstad har vært byggeleder. Anlegget har kostet omkring kr 9,5 mill.

   

  Kommunalstyret for miljø og utbygging vedtok i 2017 et rekkefølgekrav om at en helt ny del av uteområdet ved Jåttens skole skulle opparbeides. Årsaken til at skolegården måtte bygges ut nå, er at en regulert sykkelvei langs Diagonalen vil beslaglegge den delen av skolegården som de minste klassetrinnene har brukt til nå. Ny skolegård måtte derfor etableres før sykkelveien kommer.

   

  Som en del av arbeidet med å gjøre utearealene bedre og sikrere, ble det i fjor ferdigstilt ny adkomstveg inn til Jåtten skole og nye parkeringsplasser og fortau i Ordfører Tveteraas gate.

   

  Fokusområde for kommunen

  Det har vært et viktig fokusområde for Stavanger kommune å skape gode skolegårder med høy kvalitet mht. utforming, innhold og arkitektur. Området er utformet med flere «øyer» med forskjellige allsidige aktivitets- og lekemuligheter. Her kan det hoppes, klatres, snurres, balanseres og mye mer. De store gamle bøketrærne har vært viktig å ta vare på. De gir området et flott særpreg og er en viktig del av skolegården. Rundt noen av trærne er det etablert treplattinger for å beskytte trærne samtidig som det gir sosiale oppholdsflater.

  - Den skal være med på å gi trivsel for brukere og positiv identitet og særegenhet til skolen skrives det i pressemeldingen.

   

  Sør for det opparbeidede delen er et naturområde med lekeskog og grasmark som er sikret for skolen med gjerde rundt. Her finnes også et fordrøyningsanlegg som skal ta ha hånd om regnvannet som kommer fra skoletomten før overvannet kan slippes ut på kommunalt nett. Slike fordrøyningsanlegg blir mer og mer viktige ettersom nedbøren oftere enn før kommer i intense skybrudd som kan overbelaste avløpssystemet og føre til at vannet tar uønskede veier.

   

  Boden, som tidligere sto ved skulpturen «De tre Bukkene Bruse,» måtte bort fra der den stod og er nå benyttet som letak i det nye anlegget. Det er bygget ny redskapsbod som inngår som en del av skjermingen mot ny sykkelvei og Diagonalen, på en del av skjermingen er det også etablert en klatrevegg. I anlegget er det innplassert mange nye sykkelparkeringsplasser.

   


   
  1
  Hej og velkommen til Spotcap Global Loan Services, jeg hedder Claudia Klein, jeg er långiver og også lånekonsulent.

  Har du et stort behov for økonomisk forstærkning? har du brug for et lån til forskellige formål? hvis dit svar er ja, vil jeg anbefale dig at kontakte min virksomhed via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | og har et lån på din konto inden for 24 timer, fordi vi leverer fremragende lånetjenester over hele verden.

  Vi tilbyder alle slags lånetjenester (Personligt lån, Erhvervslån og mange flere), vi tilbyder både langvarige og kortvarige lån, og du kan også låne op til 15 millioner euro. Mit firma vil hjælpe dig med at nå en række mål med en bred vifte af låneprodukter.

  Vi ved, at det altid har været et enormt problem at få et legitimt lån For enkeltpersoner, der har økonomiske problemer og har behov for en løsning på det, finder mange mennesker det så svært at få egenkapitallån fra deres lokale banker eller andre finansielle institutioner på grund af stor rente sats, utilstrækkelig sikkerhed, forholdet mellem gæld og indkomst, lav kreditværdi eller andre årsager

  Ikke flere ventetider eller stressende bankbesøg. Vores service er tilgængelig 24/7 - du kan få et lån og gennemføre dine transaktioner, når som helst og hvor du end har brug for det

  Vi leverer 24 timers lån i verdensklasse. For forespørgsler / spørgsmål? - Send en e-mail til | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | & Modtag et svar på et øjeblik.

  Din familie, venner og kolleger behøver ikke at vide, at du er lav på kontanter, bare skriv til os, så får du et lån.

  Din økonomiske frihed er i dine hænder! - Av Claudia Klein 11.02 (13:43)

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota12.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 11.05.2020 - 08:57
  krydderplanter.JPG

  Hagespalten: Litt hagetips i mai

  De fleste av oss har gjerne hatt litt bedre tid den siste tiden til å fikse opp både ute og inne. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 09:19
  2020-04-24 12.51.39.jpg

  Ny velforening på øvre Hinna

  I slutten av januar hadde det som skal bli øvre Hinna velforening sitt første møte i speiderhuset. Oppmøtet var stort, og det var mange som så nytten i å etablere en egen velforening for den øvre delen av Hinnas beboere.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05
  DJI_0940.JPG

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:48
  image.jpg

  Kommunedelspolitiker: Ingvild Sørensen (37), MDG

  Ingvild Sørensen, kommunedelspolitiker fra MDG ønsker seg flere benker å sitte på. Hun jobber for at både unge og gamle skal ha nok møteplasser. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 11.05.2020 - 10:37
  Bilde 159.jpg

  Påskekino i Hinna Park

  Skjærtorsdag var det duket for drive-in kino i Hinna Park. Tre forskjellige filmer for alle aldersgrupper ble vist denne dagen, og arrangementet ble ifølge gjester og arrangør en suksess.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 11.05.2020 - 10:40
  IMG_99052.jpg

  Vi gratulerer!

  Under NM i Sarpsborg, lørdag 29. februar, ble Britt Eli Pedersen fra Godeset tildelt Norges Bryteforbund sitt store diplom for sin innsats for brytingen i Norge.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken