Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 02.12.2019 kl. 19:32

  PANGSTART PÅ JÅTTEN SKOLE!

  Det ble en pangstart på skoleåret 2019-2020 på Jåtten skole hvor stolte elever og lærere kunne markere det nye skoleåret med splitter ny skolegård.

   

  Under åpningsarrangementet torsdag 15. august hadde Jåtten skole invitert elever, foreldre, presse og politikere til en storstilt pangstart på skoleåret og offisiell åpning av den nye skolegården. I den anledning var det både sang, dans og gjennomgang av mobbemanifestet. I tillegg ble det servert boller, kaffe og saft. 

  Leder av kommunalstyret for oppvekst Sissel Knutsen Hegdal (H) og elevrådsleder Ludvig Hogstad sto for den offisielle åpningen av skolegården. Da snoren ble klippet, stormet spente elever inn på den nye skolegården.

   

  - Skolegården skal være arena for gode opplevelser og møter mellom mennesker. Den skal være arena for læring og fysisk aktivitet i skoletiden og den skal også være møtested og aktivitetsområde for nærmiljøet etter skoletid, står det i pressemeldingen fra kommunen.

   

  Bedre og sikrere utearealer

   

  Den nye delen av skoleområdet er ca. 3,5 dekar og ligger sør for skolebygningene. I tillegg er det et naturområde med trær og gressmark sør for det nye skoleområdet.

   

  Området er prosjektert av Sweco AS og opparbeidet av Stangeland Maskin AS med underentreprenører for Stavanger kommune. Fra Park og vei i kommunen har Angjerd Sunnanå fulgt opp prosjekteringsarbeidene, og Jarle Vikingstad har vært byggeleder. Anlegget har kostet omkring kr 9,5 mill.

   

  Kommunalstyret for miljø og utbygging vedtok i 2017 et rekkefølgekrav om at en helt ny del av uteområdet ved Jåttens skole skulle opparbeides. Årsaken til at skolegården måtte bygges ut nå, er at en regulert sykkelvei langs Diagonalen vil beslaglegge den delen av skolegården som de minste klassetrinnene har brukt til nå. Ny skolegård måtte derfor etableres før sykkelveien kommer.

   

  Som en del av arbeidet med å gjøre utearealene bedre og sikrere, ble det i fjor ferdigstilt ny adkomstveg inn til Jåtten skole og nye parkeringsplasser og fortau i Ordfører Tveteraas gate.

   

  Fokusområde for kommunen

  Det har vært et viktig fokusområde for Stavanger kommune å skape gode skolegårder med høy kvalitet mht. utforming, innhold og arkitektur. Området er utformet med flere «øyer» med forskjellige allsidige aktivitets- og lekemuligheter. Her kan det hoppes, klatres, snurres, balanseres og mye mer. De store gamle bøketrærne har vært viktig å ta vare på. De gir området et flott særpreg og er en viktig del av skolegården. Rundt noen av trærne er det etablert treplattinger for å beskytte trærne samtidig som det gir sosiale oppholdsflater.

  - Den skal være med på å gi trivsel for brukere og positiv identitet og særegenhet til skolen skrives det i pressemeldingen.

   

  Sør for det opparbeidede delen er et naturområde med lekeskog og grasmark som er sikret for skolen med gjerde rundt. Her finnes også et fordrøyningsanlegg som skal ta ha hånd om regnvannet som kommer fra skoletomten før overvannet kan slippes ut på kommunalt nett. Slike fordrøyningsanlegg blir mer og mer viktige ettersom nedbøren oftere enn før kommer i intense skybrudd som kan overbelaste avløpssystemet og føre til at vannet tar uønskede veier.

   

  Boden, som tidligere sto ved skulpturen «De tre Bukkene Bruse,» måtte bort fra der den stod og er nå benyttet som letak i det nye anlegget. Det er bygget ny redskapsbod som inngår som en del av skjermingen mot ny sykkelvei og Diagonalen, på en del av skjermingen er det også etablert en klatrevegg. I anlegget er det innplassert mange nye sykkelparkeringsplasser.

   


   
  1
  Hej og velkommen til Spotcap Global Loan Services, jeg hedder Claudia Klein, jeg er långiver og også lånekonsulent.

  Har du et stort behov for økonomisk forstærkning? har du brug for et lån til forskellige formål? hvis dit svar er ja, vil jeg anbefale dig at kontakte min virksomhed via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | og har et lån på din konto inden for 24 timer, fordi vi leverer fremragende lånetjenester over hele verden.

  Vi tilbyder alle slags lånetjenester (Personligt lån, Erhvervslån og mange flere), vi tilbyder både langvarige og kortvarige lån, og du kan også låne op til 15 millioner euro. Mit firma vil hjælpe dig med at nå en række mål med en bred vifte af låneprodukter.

  Vi ved, at det altid har været et enormt problem at få et legitimt lån For enkeltpersoner, der har økonomiske problemer og har behov for en løsning på det, finder mange mennesker det så svært at få egenkapitallån fra deres lokale banker eller andre finansielle institutioner på grund af stor rente sats, utilstrækkelig sikkerhed, forholdet mellem gæld og indkomst, lav kreditværdi eller andre årsager

  Ikke flere ventetider eller stressende bankbesøg. Vores service er tilgængelig 24/7 - du kan få et lån og gennemføre dine transaktioner, når som helst og hvor du end har brug for det

  Vi leverer 24 timers lån i verdensklasse. For forespørgsler / spørgsmål? - Send en e-mail til | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | & Modtag et svar på et øjeblik.

  Din familie, venner og kolleger behøver ikke at vide, at du er lav på kontanter, bare skriv til os, så får du et lån.

  Din økonomiske frihed er i dine hænder! - Av Claudia Klein 11.02 (13:43)

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 09:19
  2020-04-24 12.51.39.jpg

  Ny velforening på øvre Hinna

  I slutten av januar hadde det som skal bli øvre Hinna velforening sitt første møte i speiderhuset. Oppmøtet var stort, og det var mange som så nytten i å etablere en egen velforening for den øvre delen av Hinnas beboere.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:48
  image.jpg

  Kommunedelspolitiker: Ingvild Sørensen (37), MDG

  Ingvild Sørensen, kommunedelspolitiker fra MDG ønsker seg flere benker å sitte på. Hun jobber for at både unge og gamle skal ha nok møteplasser. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:43
  Bilde 235.jpg

  En annerledes 17 mai-feiring

  For første gang i fredstid vil vi ikke få oppleve den 17. mai-feiringen slik vi kjenner den, men 17. mai 2020 er på ingen som helst måte avlyst. Alle de tradisjonelle elementene vi kjenner fra feiringen vil bli tilgjengeliggjort digitalt for kommunens innbyggere.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 11:00
  21.jpg

  «Still Crazy» after all these years

  Meldodi Grand Prix på Hinna Bistro:

  De har blitt refusert i 15 år av juryen i den norske juryen i Melodi Grand Prix – Eurovision Song Contest. Nå lager makkerne i det lokale bandet fra Vaulen «Still Crazy Unlimited» sin egen Melodi Grand Prix på Hinna Bistro.

   

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.12.2019 - 19:32
  Nr 124.jpg

  PANGSTART PÅ JÅTTEN SKOLE!

  Det ble en pangstart på skoleåret 2019-2020 på Jåtten skole hvor stolte elever og lærere kunne markere det nye skoleåret med splitter ny skolegård.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.12.2019 - 19:15
  TV-aksjonen.jpg

  Rogaland på andre plass under årets TV-aksjon

  Det var stor innsats fra både frivillige og bøssebærere under årets TV-aksjon søndag 20. oktober.

  » Les hele saken