Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Skoler og barnehager

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 02.12.2019 kl. 19:38

  Hinna-talenter i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse

  Tech Teens fra Hinna skole vant den gjeve Champions-prisen i sin region i FIRST LEGO League 2019. 

  Lørdag 9. november var det duket for regionale finaler i verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. Over 400 norske lag i 23 norske byer kjempet om utmerkelser innen innovasjon, forskning og teknologi, samt en finalebillett til den skandinaviske finalen. Med smarte byer som tema lot dommerne seg imponere av Hinna-talentene og deres innovative løsninger for fremtidens byer.   

  Skaper morgendagens byer 

  Tech Teens består av 7 deltakere og utmerket seg innenfor flere av deler av konkurransen. De ble tildelt både Championsprisen, Prosjektprisen og ble nominert til Scandinavian Innovation Award. Talentene fikk dermed æren av å representere Stavanger i den skandinaviske finalen i Roskilde den 30. november.  

  – Jeg er veldig imponert over laginnsatsen til Tech Teens fra Hinna skole og de andre lagene fra finalen i Stavanger. De unge talentenes læringsvilje og engasjement for å skape fremtidens byer viser at den yngre generasjonen har et stort ønske om å løse morgendagens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.  

  Andre lag som imponerte i Stavanger var Team Gosen som vant Teknologiprisen, mens Engelsvoll Space vant Robotkonkurransen. I tillegg vant Techno08 fra Risvoll skole Kjerneverdiprisen. 

  Fremtidens ingeniører og byplanleggere  

  FIRST LEGO League er i Skandinavia et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter som støtter talenter innen idrett, kultur og realfag. Formålet med FIRST LEGO League er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag.  

  – FIRST LEGO League gir barn og unge utfordringer fra den virkelige verden - utfordringer som ikke har fasit! Med smarte byer som årets tema, går lagarbeid og fantasi hånd i hånd. De unge talentene må samarbeide godt om å skape innovative og bærekraftige løsninger for fremtidens byer og bygder. Jeg er sikker på at noen av fremtidens ingeniører og byplanleggere finnes blant årets deltakere. De kommer garantert til å bygge en bedre fremtid sammen, sier Silje Kumeus fra FIRST Scandinavia.  

  Lokale støttespillere for finalen i Stavanger var Equinor, RobotNorge, Wintershall, Sandnes Sparebank, Sparebanken Vest, T.D Williamson, Tekna og Øglænd System. 

  De 23  norske stedene som arrangerte regionale finaler  lørdag 9. november var: Agder, Bergen, Drammen, Finnsnes, Gjøvik, Hammerfest, Harstad, Haugalandet, Helgeland, Kirkenes, Larvik, Lofoten, Nordre Follo, Oslo, Romsdal, Salten, Sandefjord, Sarpsborg, Sogn og Fjordane, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Ålesund.

   


   

  Skoler og barnehager

  Publisert 02.12.2019 - 19:38
  Techteens.jpg

  Hinna-talenter i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse

  Tech Teens fra Hinna skole vant den gjeve Champions-prisen i sin region i FIRST LEGO League 2019. 

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 03.09.2019 - 17:59
  Nr 2 - MITT VALG handler om å lære å ta valg - og våge å si nei.jpg

  Hinna Lions’ forebyggende arbeid i bydelen

  Gjennom et forebyggende undervisningsprogram jobber Hinna Lions aktivt med å gi barn og unge trygghet og kompetanse til å ta selvstendige valg.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:39
  Inge Christ.png

  Ny forskningsgruppe for juniorer på Gausel

  Skolelaboratoriet ved UiS er et ressurs- og kompetansesenter for lærere og elever i grunnskolen og videregående skole og drives av Inge Christ. Sammen med Christ skal Ungdom og fritid Hinna skape en forskingsgruppe for naturfag i høsten.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:35

  Foreldrerollen: Hvordan komme på «nett» med ungdommen?

  Hvordan komme på «nett» med ungdommen? Det var temaet under folkemøtet i Fjordpiren i Hinna Park 14. mars. Mange nysgjerrige og engasjerte foreldre i bydelen var samlet på folkemøtet for å lære mer om sosiale medier og gaming blant unge.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:31
  IMG_3083.jpg

  Øker læringslysten med skolequiz i Hinna bydel

  Det var stor spenning i aulaen på Gausel skole under årets skolequiz hvor elever fra Hinna bydel konkurrerte i teoretiske skolefag.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:05
  VaulenMødre - 2.jpg

  Foreldre om ny skole på Mariero: Må tenke på de minste

  Formannskapet i Stavanger har vedtatt bygging av ny skole på Mariero. Kristin Hageland Mortensen og Melina Vartdal har barn i første klasse på Vaulen skole.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 07.05.2018 - 18:19
  IMG_0155 Elever Godeset skole.JPG

  RYDDEAKSJONEN I HINNA BYDEL

  Den årlige ryddeaksjon i Hinna bydel ble gjennomført onsdag 25. april.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 07.05.2018 - 18:16
  DSC_0319.JPG

  Seier til Jåtten skole

  For første gang vant Jåtten skole bydelsquizen. Nå skal pokalen skinne på rundgang i klasserommene på fjerde trinn.

  » Les hele saken