Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 17.02.2020 kl. 10:50

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  Høsten 2019 kom nyheten om at de nasjonale kjedene Vita og Notabene var slått konkurs. Dette var dårlig nytt for Stadionparken da de ble rammet av to avviklinger på kort tid. Samtidig har det vært kjent at barnebutikken «Vesla og Broremann» har ønsket å avvikle butikken etter ti år på senteret. B.young avviklet også butikken rett over jul, da leiekontrakten nå har gått ut.

  -Vi skal være gode på hverdagshandel. Mat, vin, apotek, blomster og dagligvarer. Alt det folk trenger i hverdagen og til helgehandelen. Men vi ønsker også «krydderbutikkene». De spennende nisjebutikkene med lokale butikkeiere som driver med entusiasme og ønsker å få det til sier Egeland.

  Stor tro på området

  Det finske selskapet Citycon som forvalter Stadionparken på vegne av eierne, det svenske fondet Niam, har begge stor tro på området Hinna Park. De ønsker å investere i handelen her. I høst ble det klart at fase to av Hinna Park skal bygges ut i årene som kommer. Dette betyr at på senteret vil en satse på spennende vekst og muligheter for dem som tør å snu seg rundt og satse.

  Hinna Park har i dag til sammen flere tusen arbeidsplasser og boliger, og med overskrifter som at det blir enda flere tusen arbeidsplasser og boliger gjennom den kommende utbyggingen, skaper dette interesse for området.

  Spennende prosjekter på gang

  - Vi kan bekrefte at Ask ‘n Foyn satser stort i Stadionparken og flytter inn i tidligere «B.young» sine lokaler. De vil skape en fantastisk butikk og vi gleder oss, sier senterleder Egeland.

  Hun har lyst å si mye om hva som skal skje på Stadionparken framover, men med signerte taushetserklæringer må senterlederen vente et par måneder før hun kan si noe mer om hvilke butikker som flytter inn.

  -I de aller fleste lokalene som står tomme, har vi potensielle leietakere som vil inn. Det er mye som skal på plass før vi kan signere. Er lokalene store nok? Klarer vi å få det byggteknisk til? Tidligere var prosessene helt annerledes. Da signerte vi en kontrakt, så ordnet vi alt det andre etterpå. Nå ser vi at alt tar lengre tid, sier hun.

  Forbrukerne må være bevisste

  Ikke bare Stadionparken, men handelsstanden generelt ser at nettbutikker og digitale løsninger tar over den gamle måten å handle på.

  -Vi som bor, jobber her og bruker bydelen må være bevisste hvor vi legger kronene våre. Kikker man kun i butikkene, men handler på nett, er det kanskje den butikken man kikker i som blir den neste som legges ned. Vil man ha butikkene her, må en bruke pengene lokalt. Når vi handler i en butikk på senteret, drypper det ofte også på de andre butikkene, så dette skaper en synergieffekt sier Egeland.

  Hun sier senteret er avhengig av at kundene gir tilbakemeldinger på hva de savner på og hva de setter pris på.

  -Det er vinn-vinn for alle at vi har et velfungerende kjøpesenter. 

  Frir til grundere

  Kundeundersøkelser sier at beboerne i området savner et konditori, bakeri eller en coffeeshop. Det er rundt tusen skoleungdom og mange flere som jobber i området som legger igjen penger. Påsmurt mat er populært sier Egeland.

  Ellers har hun troen på en sportsforretning som kan føre tøffe klær og sko da det er mye aktivitet og sporty mennesker i bydelen.

  - Mennene savner Jernia eller en gadgetbutikk. En miniutgave av Jula eller Clas Ohlson kunne vært noe.

  -Jeg håper at jeg kan fri litt til dem som går svanger med en god idé, eller har lyst til å teste ut det å drive butikk. Det trenger ikke å være så kostbart investeringsmessig. Jeg ønsker heller et langvarig samarbeid enn å ta knekken på noen i starten av et leieforhold, så jeg er åpen for å teste mye, og synes det er kult hvis noen vil prøve seg. Det gjelder også hvis man driver en butikk et annet sted, og ønsker å starte en avdeling på Stadionparken.

  - Er det noen som har lyst, er det bare å ta kontakt, sier den blide senterlederen.


   

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:36
  Nr 12.png

  Ønsker å skape byens beste nabolag på Jåtun

  I 2018 kjøpte Base Bolig og Ineo Eiendom Jåttå Utviklingsselskap, og utbyggingsprosjektet på Jåtun er allerede godt i gang med boligprosjektet Husene i Skogen.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.09.2020 - 09:13
  Bilde 160.jpg

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:32
  Skjermbilde 2020-09-01 kl. 09.26.34.png

  Kai Hansen 50 år - vil gi kunden den gode trykkeopplevelsen

  Kai Hansen trykkeri på Forus feirer 50 år. Fra én ansatt i 1970 til konsern og 100 ansatte i 2020 har de utviklet en trykkeribedrift som leverer kortreiste produkter og er totalleverandør på trykkeritjenester.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.09.2020 - 09:19
  syrinhortensia.jpg

  Høsttips til hagen

  Nå begynner kanskje hagen å se litt stusselig ut og det kan være fint å plante litt nytt. Det er flere stauder og busker som blomstrer nå om høsten. Jeg skal gi dere mine favoritter her.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:26
  Nr 125.jpg

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota1.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:16
  Oversikt Parken 2021.png

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:21
  gettyimages-748355965-steve-de-neef-skra-strek-getty-imagesjpg.jpg

  TV-aksjonen blir digital

  I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober, og det blir ikke en dør til dør aksjon, på grunn av koronasituasjonen. I år skal vi være digitale bøssebærere. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:07
  Bilde.jpg

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:14
  Jenter1.jpg

  Full aktivitet i Vaulen IL

  Vaulenbanen er full av ivrige barn, i full kamp om ballen. Vaulen IL har i sommer arrangert fotballskole i uke 26 og 33, med god oppslutning.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:11
  Bilde 240.jpg

  Åpent klubbhus på Hinna i sommer

  I løpet av juli har det vært åpent klubbhus på det nye «Hinnahuset». Dette har vært et tilbud for barn og unge, med finansiell støtte fra Stavanger kommune, for å lage et samlingspunkt i løpet av juli måned.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken