Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 17.02.2020 kl. 10:50

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  Høsten 2019 kom nyheten om at de nasjonale kjedene Vita og Notabene var slått konkurs. Dette var dårlig nytt for Stadionparken da de ble rammet av to avviklinger på kort tid. Samtidig har det vært kjent at barnebutikken «Vesla og Broremann» har ønsket å avvikle butikken etter ti år på senteret. B.young avviklet også butikken rett over jul, da leiekontrakten nå har gått ut.

  -Vi skal være gode på hverdagshandel. Mat, vin, apotek, blomster og dagligvarer. Alt det folk trenger i hverdagen og til helgehandelen. Men vi ønsker også «krydderbutikkene». De spennende nisjebutikkene med lokale butikkeiere som driver med entusiasme og ønsker å få det til sier Egeland.

  Stor tro på området

  Det finske selskapet Citycon som forvalter Stadionparken på vegne av eierne, det svenske fondet Niam, har begge stor tro på området Hinna Park. De ønsker å investere i handelen her. I høst ble det klart at fase to av Hinna Park skal bygges ut i årene som kommer. Dette betyr at på senteret vil en satse på spennende vekst og muligheter for dem som tør å snu seg rundt og satse.

  Hinna Park har i dag til sammen flere tusen arbeidsplasser og boliger, og med overskrifter som at det blir enda flere tusen arbeidsplasser og boliger gjennom den kommende utbyggingen, skaper dette interesse for området.

  Spennende prosjekter på gang

  - Vi kan bekrefte at Ask ‘n Foyn satser stort i Stadionparken og flytter inn i tidligere «B.young» sine lokaler. De vil skape en fantastisk butikk og vi gleder oss, sier senterleder Egeland.

  Hun har lyst å si mye om hva som skal skje på Stadionparken framover, men med signerte taushetserklæringer må senterlederen vente et par måneder før hun kan si noe mer om hvilke butikker som flytter inn.

  -I de aller fleste lokalene som står tomme, har vi potensielle leietakere som vil inn. Det er mye som skal på plass før vi kan signere. Er lokalene store nok? Klarer vi å få det byggteknisk til? Tidligere var prosessene helt annerledes. Da signerte vi en kontrakt, så ordnet vi alt det andre etterpå. Nå ser vi at alt tar lengre tid, sier hun.

  Forbrukerne må være bevisste

  Ikke bare Stadionparken, men handelsstanden generelt ser at nettbutikker og digitale løsninger tar over den gamle måten å handle på.

  -Vi som bor, jobber her og bruker bydelen må være bevisste hvor vi legger kronene våre. Kikker man kun i butikkene, men handler på nett, er det kanskje den butikken man kikker i som blir den neste som legges ned. Vil man ha butikkene her, må en bruke pengene lokalt. Når vi handler i en butikk på senteret, drypper det ofte også på de andre butikkene, så dette skaper en synergieffekt sier Egeland.

  Hun sier senteret er avhengig av at kundene gir tilbakemeldinger på hva de savner på og hva de setter pris på.

  -Det er vinn-vinn for alle at vi har et velfungerende kjøpesenter. 

  Frir til grundere

  Kundeundersøkelser sier at beboerne i området savner et konditori, bakeri eller en coffeeshop. Det er rundt tusen skoleungdom og mange flere som jobber i området som legger igjen penger. Påsmurt mat er populært sier Egeland.

  Ellers har hun troen på en sportsforretning som kan føre tøffe klær og sko da det er mye aktivitet og sporty mennesker i bydelen.

  - Mennene savner Jernia eller en gadgetbutikk. En miniutgave av Jula eller Clas Ohlson kunne vært noe.

  -Jeg håper at jeg kan fri litt til dem som går svanger med en god idé, eller har lyst til å teste ut det å drive butikk. Det trenger ikke å være så kostbart investeringsmessig. Jeg ønsker heller et langvarig samarbeid enn å ta knekken på noen i starten av et leieforhold, så jeg er åpen for å teste mye, og synes det er kult hvis noen vil prøve seg. Det gjelder også hvis man driver en butikk et annet sted, og ønsker å starte en avdeling på Stadionparken.

  - Er det noen som har lyst, er det bare å ta kontakt, sier den blide senterlederen.


   

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:36
  Nr 1.png

  Ønsker å skape byens beste nabolag på Jåtun

  I 2018 kjøpte Base Bolig og Ineo Eiendom Jåttå Utviklingsselskap, og utbyggingsprosjektet på Jåtun er allerede godt i gang med boligprosjektet Husene i Skogen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:32
  Skjermbilde 2020-09-01 kl. 09.26.34.png

  Kai Hansen 50 år - vil gi kunden den gode trykkeopplevelsen

  Kai Hansen trykkeri på Forus feirer 50 år. Fra én ansatt i 1970 til konsern og 100 ansatte i 2020 har de utviklet en trykkeribedrift som leverer kortreiste produkter og er totalleverandør på trykkeritjenester.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota1.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05
  DJI_0940.JPG

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 19:03
  DSC_6003.JPG

  Scandic Stavanger Forus - et hotell med mening

  Da årets TV-aksjon presenterte sine tre ”Med mening-konsepter”, tok Scandic Stavanger Forus alle tre konseptene på strak arm.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 15:27
  Nr 2 - Gjenbruk er et viktig tiltak for miljøet.jpg

  Gjenbruksdager på Stadionparken

  Det var stor pågang under Stadionparkens gjenbruksdager 21. og 28. september.

  » Les hele saken