Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 17.02.2020 kl. 10:55

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  Bydelsprofil: Eldbjørg Høiland Schjølberg (52)

  Hinna Bistro er en bydelspub midt i Hinnakrossen. De fikk lysere farge på veggene og nytt inventar i fjor, men er fortsatt å betrakte som en god gammeldags pub. På nettet leser vi at en pub bør ha brunt inventar, dunkel belysning fra messinglykter eller tiffanylampetter og gjerne sofalignende sittemøbler. Den skal ha jukeboks, en trubadur i helgene eller andre spillaktiviteter. Sport på TV er et ’must’. Hinna Bistro har alt, unntatt jukeboks!

   –Vi har blitt litt mer moderne, men ellers er vi som før. Her er det høyt under taket, mye løye, ingen ramp, sjelden bråk og kjekke stamkunder. Jeg kjenner de fleste, forteller Elli og legger humrende til at hun nok kjefter litt, får litt kjeft selv og fungerer av og til som hobbypsykolog. –Det er et godt sted å være og jeg liker når det er litt liv, sier hun og avdekker t-skjorten sin som har ’slagordet’: Den hyggelige naboen. –Enkelte ganger blir jeg kalt for den uhyggelige naboen, ler Elli.

  Lukt av frityr

  Elli er født og oppvokst på Hinna, og gikk barne – og ungdomsskole årene sine på henholdsvis Jåtten- og Hinna Skole. Elli har mann, fire barn, og bor så si rett over veien fra Bistroen. –Ungene er alle flasket opp på bistroen. Da de lå i barnevogn mente naboer at de luktet frityr! De har hatt sommerjobber, julejobber og gjort småjobber i alle år, forteller hun. Selv har hun jobbet kvelder og helger i 30 år. Bedriften har 14 ansatte, alle i deltidsjobb. –Det blir en livsstil. Vi er også aktive i Hinna fotball, så det blir turneringer, dugnader og kjøringer i tillegg, legger hun til. Hun var selv aktiv i fotballen i ungdommen.

  Bruk lokale bedrifter

  -Vi merket nedgangen i oljevirksomheten i 2014-2018. Da måtte vi redusere aktiviteten noe. Heldigvis har det tatt seg opp igjen, og i fjor hadde vi den stor økning i salget. Mødre- og fedre kvelder på Bistroene i regi av skolene i nærområdet er blitt en populær aktivitet. Kanskje spesielt mødrekveldene.

  -Det er ellers stort sett menn som er gjester her. Jeg har prøvd å servere litt penere mat med duker på bordene, men det gikk ikke. Jeg har også prøvd frokoster og lunsjer, men heller ikke det ble noen suksess. Det som selger best er pizza, hamburger og nachos, skikkelig pubmat, forteller Elli, som lager all mat fra bunnen av.

  -Jeg skulle ønske Hinna-buen var flinkere til å bruke nærmiljøet. Stadionparken og restaurantene/kafeene i Jåttåvågen er ikke noen konkurrent til oss. Vi utfyller hverandre fordi vi har åpent på ettermiddag og kveld, mens de satser på dagtilbud. Hinna bydel er stor og tilbudet er godt. Jeg håper bare flere kunne tatt turen ut på kveldstid.

  -Vi har ’Hinnastovå’ vegg-i-vegg der vi kan arrangere selskaper med opptil 25 gjester. Her har vi julebord, bursdager og andre større selskaper. Det er konditoriet som disponerer stovå på dagtid.  Før Bistroen overtar på kveldstid. Vi eide konditoriet fram til 2016, men fikk heldigvis en god kjøper som ser ut til å drive bra.  

  Ekte komler

  Store komler med dott i og kålrabistappe uten gulrot serveres hver torsdag mellom kl. 15-19. Elli lager komlene selv. Det er tungt arbeid selv om hun nå har investert i raspemaskin. –Vi følger skoleferiene, så det blir ingen komler når skolene er stengt. Fra oktober til jul serverer vi pinnekjøtt. Da fryser jeg ned kraften og bruker den til å koke komlene i, avslører Elli.

  Fotballpub

  Det meste av fotball som sendes på tv, vises selvsagt på Bistroen. Og under spesielle Premier League- og Champions League kamper kan det fort bli trangt om plassen på Hinna Bistro. Da er storskjermen oppe og mindre skjermer på plass.

  -Det er også kvelder med levende musikk på Bistroen. I oktober/november i fjor hadde vi besøk av ni-mannsorkesteret” Ållveltes” fra Jæren som dro fulle hus. Ållveltes pleier å dukke opp på Bistroen hver høst.

  Fast møteplass

  -Helt fra oppstarten har vi hatt flere beboere rundt Hinnakrossen som møtes på Hinna Bistro jevnlig. De kommer om onsdager og da er det ofte fullt hus og servering av mat & drikke.  Under utbygging av Jåttåvågen , hadde vi heftig publiv her til klokken 01-02 om natten hver dag. Jeg må innrømme at jeg trives bedre nå med de lokale gjestene, sier Elli.  

  -Om sommeren er det uteservering. Det har blitt lunere i utekroken nå på grunn av nybygg rundt. Da er det mye folk her. Vi selger kun øl og vin, ikke brennevin, både på uteserveringen og inne på bistroen.

  Stinn brakke annenhver torsdag

  I 20 år har Bistroen arrangert quiz annenhver torsdag. – Det er sønnen Joakim, som studerer på UiA i Kristiansand,  som er quiz-master. Det er ikke alltid like lett med alle spørsmål, og det blir ofte mange og heftige diskusjoner. Da blir Google ofte brukt for å sjekke svarene, forteller Elli og understreker at dette bare er for løye, og at premien er et gavekort på pizza – på Hinna Bistro!


   

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota12.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 11.05.2020 - 08:57
  krydderplanter.JPG

  Hagespalten: Litt hagetips i mai

  De fleste av oss har gjerne hatt litt bedre tid den siste tiden til å fikse opp både ute og inne. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 09:19
  2020-04-24 12.51.39.jpg

  Ny velforening på øvre Hinna

  I slutten av januar hadde det som skal bli øvre Hinna velforening sitt første møte i speiderhuset. Oppmøtet var stort, og det var mange som så nytten i å etablere en egen velforening for den øvre delen av Hinnas beboere.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05
  DJI_0940.JPG

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:48
  image.jpg

  Kommunedelspolitiker: Ingvild Sørensen (37), MDG

  Ingvild Sørensen, kommunedelspolitiker fra MDG ønsker seg flere benker å sitte på. Hun jobber for at både unge og gamle skal ha nok møteplasser. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 11.05.2020 - 10:37
  Bilde 159.jpg

  Påskekino i Hinna Park

  Skjærtorsdag var det duket for drive-in kino i Hinna Park. Tre forskjellige filmer for alle aldersgrupper ble vist denne dagen, og arrangementet ble ifølge gjester og arrangør en suksess.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 11.05.2020 - 10:40
  IMG_99052.jpg

  Vi gratulerer!

  Under NM i Sarpsborg, lørdag 29. februar, ble Britt Eli Pedersen fra Godeset tildelt Norges Bryteforbund sitt store diplom for sin innsats for brytingen i Norge.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken