Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 17.02.2020 kl. 10:55

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  Bydelsprofil: Eldbjørg Høiland Schjølberg (52)

  Hinna Bistro er en bydelspub midt i Hinnakrossen. De fikk lysere farge på veggene og nytt inventar i fjor, men er fortsatt å betrakte som en god gammeldags pub. På nettet leser vi at en pub bør ha brunt inventar, dunkel belysning fra messinglykter eller tiffanylampetter og gjerne sofalignende sittemøbler. Den skal ha jukeboks, en trubadur i helgene eller andre spillaktiviteter. Sport på TV er et ’must’. Hinna Bistro har alt, unntatt jukeboks!

   –Vi har blitt litt mer moderne, men ellers er vi som før. Her er det høyt under taket, mye løye, ingen ramp, sjelden bråk og kjekke stamkunder. Jeg kjenner de fleste, forteller Elli og legger humrende til at hun nok kjefter litt, får litt kjeft selv og fungerer av og til som hobbypsykolog. –Det er et godt sted å være og jeg liker når det er litt liv, sier hun og avdekker t-skjorten sin som har ’slagordet’: Den hyggelige naboen. –Enkelte ganger blir jeg kalt for den uhyggelige naboen, ler Elli.

  Lukt av frityr

  Elli er født og oppvokst på Hinna, og gikk barne – og ungdomsskole årene sine på henholdsvis Jåtten- og Hinna Skole. Elli har mann, fire barn, og bor så si rett over veien fra Bistroen. –Ungene er alle flasket opp på bistroen. Da de lå i barnevogn mente naboer at de luktet frityr! De har hatt sommerjobber, julejobber og gjort småjobber i alle år, forteller hun. Selv har hun jobbet kvelder og helger i 30 år. Bedriften har 14 ansatte, alle i deltidsjobb. –Det blir en livsstil. Vi er også aktive i Hinna fotball, så det blir turneringer, dugnader og kjøringer i tillegg, legger hun til. Hun var selv aktiv i fotballen i ungdommen.

  Bruk lokale bedrifter

  -Vi merket nedgangen i oljevirksomheten i 2014-2018. Da måtte vi redusere aktiviteten noe. Heldigvis har det tatt seg opp igjen, og i fjor hadde vi den stor økning i salget. Mødre- og fedre kvelder på Bistroene i regi av skolene i nærområdet er blitt en populær aktivitet. Kanskje spesielt mødrekveldene.

  -Det er ellers stort sett menn som er gjester her. Jeg har prøvd å servere litt penere mat med duker på bordene, men det gikk ikke. Jeg har også prøvd frokoster og lunsjer, men heller ikke det ble noen suksess. Det som selger best er pizza, hamburger og nachos, skikkelig pubmat, forteller Elli, som lager all mat fra bunnen av.

  -Jeg skulle ønske Hinna-buen var flinkere til å bruke nærmiljøet. Stadionparken og restaurantene/kafeene i Jåttåvågen er ikke noen konkurrent til oss. Vi utfyller hverandre fordi vi har åpent på ettermiddag og kveld, mens de satser på dagtilbud. Hinna bydel er stor og tilbudet er godt. Jeg håper bare flere kunne tatt turen ut på kveldstid.

  -Vi har ’Hinnastovå’ vegg-i-vegg der vi kan arrangere selskaper med opptil 25 gjester. Her har vi julebord, bursdager og andre større selskaper. Det er konditoriet som disponerer stovå på dagtid.  Før Bistroen overtar på kveldstid. Vi eide konditoriet fram til 2016, men fikk heldigvis en god kjøper som ser ut til å drive bra.  

  Ekte komler

  Store komler med dott i og kålrabistappe uten gulrot serveres hver torsdag mellom kl. 15-19. Elli lager komlene selv. Det er tungt arbeid selv om hun nå har investert i raspemaskin. –Vi følger skoleferiene, så det blir ingen komler når skolene er stengt. Fra oktober til jul serverer vi pinnekjøtt. Da fryser jeg ned kraften og bruker den til å koke komlene i, avslører Elli.

  Fotballpub

  Det meste av fotball som sendes på tv, vises selvsagt på Bistroen. Og under spesielle Premier League- og Champions League kamper kan det fort bli trangt om plassen på Hinna Bistro. Da er storskjermen oppe og mindre skjermer på plass.

  -Det er også kvelder med levende musikk på Bistroen. I oktober/november i fjor hadde vi besøk av ni-mannsorkesteret” Ållveltes” fra Jæren som dro fulle hus. Ållveltes pleier å dukke opp på Bistroen hver høst.

  Fast møteplass

  -Helt fra oppstarten har vi hatt flere beboere rundt Hinnakrossen som møtes på Hinna Bistro jevnlig. De kommer om onsdager og da er det ofte fullt hus og servering av mat & drikke.  Under utbygging av Jåttåvågen , hadde vi heftig publiv her til klokken 01-02 om natten hver dag. Jeg må innrømme at jeg trives bedre nå med de lokale gjestene, sier Elli.  

  -Om sommeren er det uteservering. Det har blitt lunere i utekroken nå på grunn av nybygg rundt. Da er det mye folk her. Vi selger kun øl og vin, ikke brennevin, både på uteserveringen og inne på bistroen.

  Stinn brakke annenhver torsdag

  I 20 år har Bistroen arrangert quiz annenhver torsdag. – Det er sønnen Joakim, som studerer på UiA i Kristiansand,  som er quiz-master. Det er ikke alltid like lett med alle spørsmål, og det blir ofte mange og heftige diskusjoner. Da blir Google ofte brukt for å sjekke svarene, forteller Elli og understreker at dette bare er for løye, og at premien er et gavekort på pizza – på Hinna Bistro!


   
  1
  Hei, jeg heter Claudia Klein, jeg er utlåner og er også finansiell konsulent.

  Har du stort behov for økonomisk forsterkning? Trenger du et lån til forskjellige formål? hvis svaret ditt er ja, vil jeg anbefale deg å kontakte firmaet via | spotlightglobalservices@gmail.com | eller send oss ??en beskjed på WhatsApp: +4915758108767 | og ha et lån på kontoen din innen 24 timer fordi vi tilbyr utmerkede lånetjenester over hele verden.

  Vi tilbyr alle slags lånetjenester (personlig lån, forretningslån og mange flere), vi tilbyr både langsiktige og kortsiktige lån, og du kan også låne opptil 15 millioner euro. Jeg vil hjelpe deg med å oppnå en rekke mål med et bredt spekter av låneprodukter.

  Vi vet at det å ha et legitimt lån alltid har vært et enormt problem For personer som har økonomiske problemer og trenger løsning på det, er det mange som synes det er så vanskelig å få aksjelån fra sine lokale banker eller andre finansinstitusjoner på grunn av høy interesse rate, utilstrekkelig sikkerhet, gjeld til inntekt forhold, lav kredittscore eller andre årsaker.

  Ingen flere ventetider eller stressende bankbesøk. Tjenesten vår er tilgjengelig 24/7 - du kan få et lån og fullføre transaksjonene dine når og hvor du trenger det.

  Vi tilbyr 24 timers lån i verdensklasse. For forespørsler / spørsmål? - Send en e-post til | spotlightglobalservices@gmail.com | eller send oss ??en melding på WhatsApp: +4915758108767 | & Motta svar på et øyeblikk.

  Din familie, venner og kolleger trenger ikke å vite at du har lite kontanter, bare skriv til oss så får du et lån.

  Din økonomiske frihet er i dine hender! - Av Claudia Klein 12.08 (14:01)

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.09.2020 - 09:13
  Bilde 160.jpg

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 02.12.2019 - 15:14
  DSC_6015.JPG

  Bydelsprofil: Thorbjørn Hinna (71)

  Idretten har gitt meg så mye

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 02.09.2019 - 23:56
  FOTORA~1.JPG

  Bydelsprofilen: Therese Øvstebø Markhus (41)

   

  Heddapris for originalitet og godt spill.

  The Mute - en kjælighetshistorie uten ord – bare musikk og kropp som formidler historien, fikk Heddaprisen 2019 for ”Årets forestilling”. Therese Øvstebø Markhus fra Gausel hadde ansvaret for koreografien. Janove Ottesen og Christian Eriksen skrev manus og laget musikken, Arne Nøst og Christian Eriksen hadde regien.

   

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 12.05.2019 - 21:12
  Nr 2 - (f.v.) Morten, Kjetil og Anders Fevang. Foto Natalia Pipkina©2018.jpg

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 18.02.2019 - 11:45
  IMG_5239.JPG

  Bydelsprofil: Harald Krohn-Pettersen

  Harald Krohn-Pettersen har bodd på Hinna siden har var 7 år. Han er utdannet ved Hotellfagskolen og drev innen hotellfaget i mange år. De siste årene har han undervist på Jåttå vgs innen reiseliv etter å ha tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved UiS. Da han fylte 70 år var det tid for å pensjonere seg. Nå er han aktiv som styrer i velforeningen i Laberget 50 i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 19.02.2018 - 12:27
  IMG_0520.jpg

  Bydelsprofilen: Sverre Torgersen

  For Sverre Torgersen har den kristne aktiviteten på Hinna vært det mest sentrale. Han mener Hinna er en god bydel å bo i.

  » Les hele saken