Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 17.02.2020 kl. 14:12

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  Geir Støle har ingen tung partibok, men mener at oppveksten på Hundvåg med far på Rosenberg farget valget av side i politikken. I tillegg mener han at oljeindustriens oppstart og Vikings gullfest i oppveksten har vært med å prege hans interesser resten av livet. –Det er klart at oljen har vært, og er viktig både for byen vår og for landet vårt. Retter vi blikket fremover, må vi tenke nytt og finne alternativer til alt olje- og gassproduksjonen har gitt oss. Vi må også sikre arbeidsplasser. Stavanger-regionen har mange dyktige ingeniører og sitter på en enorm kunnskap som må brukes i det nye skiftet, sier han.

  Brenner for frivilligheten

  -For meg har frivilligheten alltid vært nummer én. Jeg har bidratt i FGI – Forus og Gausel Idrettslag i 25 år, med alt fra å være kjeglebærer til lederverv i hovedstyret og i fotballen, forteller Geir Støle. Han har sluttet i jobben som geofysiker i Equinor og gjør det han brenner mest for, frivilligheten. Nå jobber han med klubb- og lederutvikling i Norges Fotballforbund. 

  Politikk og oppsøkende virksomhet

  -Jeg har stemt på Arbeiderpartiet i mange år. Før lokalvalget ringte Kari Nessa Nordtun og spurte om jeg kunne bidra til partiprogrammet innen kultur og idrett. Det gjorde jeg. Så ble jeg spurt om å stå på Arbeiderpartiets liste og havnet da etter hvert som leder i kommunedelsutvalget i Hinna. Det er en flott kommunedel og det tidligere bydelsutvalget har gjort en flott jobb. Egentlig blir jobben vår å videreføre det gode arbeidet, sier Støle. 

  -Visjonen for det nye kommunedelsutvalget er i enda større grad å gå ut og besøke folk og virksomheter, drive oppsøkende virksomhet. Det er viktig å spørre hva som trengs i kommunedelen vår. Jeg har et ønske om å gjøre forholdene enda bedre for frivilligheten.

  Bussvei, svømmehall, bom og trygg skolevei

  -Vi er opptatt av flere ting. Når det gjelder bussveien, er det viktig at resultatet, uansett trasevalg, blir best mulig for de som bor der og at det blir «levelig» i anleggsperioden. Videre er det viktig med busser til alle og et godt utviklet rutenett.

  Vi vil også jobbe for en svømmehall. Målet er at i løpet av de neste fire årene skal tomten og finansiering for svømmehallen være klar. Et Folkebad blir for dyrt, vi må jobbe for en slik hall som de har i Kvernevik og på Hundvåg.

  Trygge skoleveier og sterke lokale fellesskoler er viktig. Opprusting av Vaulen skole må prioriteres. Arbeiderpartiet ønsker å oppgradere den eksisterende skolen.

  -Bommen deler kommunedelen vår i to. Det betyr at over 10.000 innbyggere må kjøre gjennom bommen for å komme til sentrum i kommunedelen. Det må vi endre på.

  -Av andre ting vi skal jobbe med, er trygg alderdom med nytt sykehjem i bydelen, gode og tygge oppvekstvilkår med blant annet helsesøster på Gautesete skole, et variert idrettstilbud og åpne, rusfrie møteplasser – som f.eks. klubbhuset til Forus og Gausel IL og det nye klubbhuset til Hinna.

  Medbestemmelse i kommunedelen

  -Jeg har tro på at kommunedelene har stor medbestemmelse. Etter sammenslåingen med Rennesøy og Finnøy ble det slått fast at medbestemmelse skulle ha høy prioritet. Jeg tror også det er mye opp til oss selv om sentrale politikere hører på oss, eller ei. Når det gjelder kommunedelsutvalget tror jeg at det er lite partikonflikter. Det viktigste for oss er å fremme saker for beboerne, og det gjør vi best i team på tvers av politikk, mener Geir Støle og legger til at Hinna kommunedel er stor, har masse gode tilbud og en enorm andel næringslivsvirksomhet. Selv bor han på Forus i nærheten av Equinor. Der har han bodd med kone og tre barn i mange år og er veldig opptatt av at også denne delen av Hinna bydel er representert og blir hørt.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 17.02.2020 - 11:08
  IMG_6171 kopi.jpg

  Vinter eller vår i hagen?

  Tidenes varmeste og våteste vinter så langt. I hagen finner vi spirer og til og med krokuser i blomst. Hvordan forbereder vi oss på en eventuell kald mars og april? Eller en fortsatt mild og varm vår?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 19:03
  DSC_6003.JPG

  Scandic Stavanger Forus - et hotell med mening

  Da årets TV-aksjon presenterte sine tre ”Med mening-konsepter”, tok Scandic Stavanger Forus alle tre konseptene på strak arm.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 15:27
  Nr 2 - Gjenbruk er et viktig tiltak for miljøet.jpg

  Gjenbruksdager på Stadionparken

  Det var stor pågang under Stadionparkens gjenbruksdager 21. og 28. september.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 08:52

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken