Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Sport og natur

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2020 kl. 08:52

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

   

  Byggingen av klubbhuset er godt i gang, og før jul ble bygget tett noe som er en milepæl i en slik omfattende prosess. Daglig leder i Hinna Fotball, Hans Arne Haga, forteller at alt går som planlagt. Ifølge entreprenøren DEVO, ligger de foran skjema, sier han.

  - Bygget er satt opp og utvendig kledning er ferdig. I mars starter de å gjøre i stand uteområdet, og stillaset blir snart tatt ned, så da kommer det virkelig til å ta form vedrørende hvordan det kommer til å bli seende ut når det er ferdig.

  En ny tidsregning for klubben

  Etter mange år med nedslitte fasiliteter for klubbens medlemmer og ansatte blir dette en ny tidsregning for klubben.

  -Jeg tror det blir et før og etter for klubben, det er iallfall det jeg ønsker, sier Haga. Det er vår visjon og ønske at det skal bli et samlingspunkt for bydelen. Det skal være et åpent klubbhus som skal være tilgjengelig hver ettermiddag og i helger, slik at medlemmer, ikke medlemmer, turgåere og andre som er i nærheten synes det er naturlig å gå inn og ta en kopp kaffe og et drøs med dem som er der.

  Skal driftes av klubbens medlemmer

  -Kafeen skal være driftet på dugnadsbasis på ettermiddagen og utover kveldene. Tanken er at medlemmene i barne- og ungdomsavdelingen skal stå på skift gjennom året. Det tror jeg vil bidra til at det blir mer aktivitet og at medlemmene får mer eierskap til klubbhuset, sier Haga.

  På dagtid skal det driftes fotballfritidsordning på Hinnahuset fra klokken 12.00-16.00 med mellom 30 og 70 unger fra mandag til fredag. Videre er tanken at det skal være café utover ettermiddagen og kvelden. Utover dette ønsker klubbledelsen å utvikle en ungdomsklubb et par fredager i måneden, samt utleie noen fredager og lørdager.

  Ferdig i Juni

  Klubbhuset skal i utgangspunktet være ferdig til juni, men Haga forteller at det kan hende de er heldige og at det blir ferdig før, for alt er i rute. Og da blir det åpningsfest. Det er nedsatt en komité som jobber med åpningsfesten av det nye lokalet.

  - Vi vet ikke den eksakte datoen for åpningen, men det er helt sikkert at det blir i Juni, forteller en entusiastisk daglig leder av klubben.

  Vikingspiller hjem til Hinna

  I høst ble Rasmus Martinsen ansatt som salg og markedsansvarlig i Hinna Fotball. Den gamle Vikingspilleren kom fra den ene oppturen til en ny - fra opprykk til eliteserien sammen med Viking til opprykk av nytt klubbhus for moderklubben sin, Hinna Fotball.

  -Jeg ønsker å dra inn mest mulig penger til klubbhuset i forbindelse med byggingen. Byggingen av klubbhuset koster mye og det er en stor egenandel klubben må ut med. Min jobb er å sørge for at vi får inn mest mulig kroner og knytte til oss mest mulig samarbeidspartnere, slik at egenandelen blir minst mulig, sier Martinsen.

  -Det er en kjekk ting å selge inn klubben, da jeg tror at det er mange som synes det er stas at Hinna FK får et helt nytt og flott klubbhus. Personlig er det veldig kjekt for meg å være med på dette som gammel Hinnagutt. Etter å ha vært borte fra klubben en del år, er det kjekt å vende hjem når det er så mye spennende på gang sier Martinsen.

  Salg av andeler

  Dem som ønsker å kjøpe andel i klubben kan gå inn via klubbens hjemmesider eller facebookside og gå inn på den interaktive banen og kjøpe seg en plass på banen, som er en andel.

  Ifølge Martinsen er tanken til klubben at dem som kjøper en andel skal få navnet sitt på veggen på det nye klubbhuset. Dette er for å illustrere at klubbhuset er for alle som ønsker å være en del av det. Dette har både et økonomisk aspekt, men også en tanke om at alle skal få et eierskap til bygget, både medlemmer og ikke-medlemmer av klubben.

  Daglig leder forteller at i finansieringsplanen til klubbhuset ligger det inne at klubben skal ta opp et kommunalt lån på 3 millioner kroner. I forbindelse med andelssalget har de et ønske om å gå inn med mest mulig selv, og ambisjon er å gå inn med 1,5 millioner kroner, gjennom bidrag fra andelssalg og samarbeidspartnere.

  Flerbruksbygg

  Det er et ønske fra om at klubbhuset skal ha en funksjon også for dem som ikke er spillere eller aktive i klubben. Haga sier at det skal være et sted der det skal være fint for folk å kunne bli kjent og å prate sammen og at alle kan bli bedre kjent og at vi treffer hverandre på en litt annen arena.

  -Det er enkelt å si hei når man er på farten, men dette håper vi kan bidra til at folk setter seg ned, prater sammen og får en litt annen ro sier han.

  Det er en egen komité som ser på muligheten for bruken av bygget. Klubbhuset er et forsamlingslokale med plass til 100-120 sittende gjeste med fullt dekketøy og storkjøkken, så da vil klubbhuset også ha muligheten til å huse både til konfirmasjoner, bryllup og firmaeventer.

  -Her kan du få levert catering rett inn på kjølerom, eller så kan man ha innleid kokk på kjøkkenet forteller Haga.

  -Det er både pensjonister og veteraner i klubben, men det behøver ikke bare være for dem. Det kan også være en mulighet å lage et pensjonisttreff her på dagtid for andre eldre i bydelen som ikke er aktive i fotballmiljøet. Kanskje de ønsker å være med å hjelpe til med småting og ha noe givende arbeid på anlegget? Det er uendelige muligheter, det gjelder bare å se dem ifølge Haga.

  Godt samarbeid med Stavanger kommune

  Haga og Martinsen forteller at det har vært et utrolig flott samarbeid med kommunen og hvordan de har lagt til rette for at dette skal bli en realitet.

  -Det er dem som gjør at vi kan reise dette bygget, og det har vært mye velvilje fra politikerne.

  Hva tror dere er årsaken til denne velviljen?

  -Det er et enormt behov ifølge Haga. Byggene var nedslitte og ødelagte og det var en prekær nødvendighet for nye fasiliteter i klubben. Vi har fått dette til også fordi Stavanger kommune er flinke til å prioritere idrett.

   


   

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:14
  Oppvarming.jpg

  Full aktivitet i Vaulen IL

  Vaulenbanen er full av ivrige barn, i full kamp om ballen. Vaulen IL har i sommer arrangert fotballskole i uke 26 og 33, med god oppslutning.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:11
  Bilde 163.jpg

  Åpent klubbhus på Hinna i sommer

  I løpet av juli har det vært åpent klubbhus på det nye «Hinnahuset». Dette har vært et tilbud for barn og unge, med finansiell støtte fra Stavanger kommune, for å lage et samlingspunkt i løpet av juli måned.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 11.05.2020 - 10:40
  IMG_9905.jpg

  Vi gratulerer!

  Under NM i Sarpsborg, lørdag 29. februar, ble Britt Eli Pedersen fra Godeset tildelt Norges Bryteforbund sitt store diplom for sin innsats for brytingen i Norge.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02
  HinnaU15_v1.JPG

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 08:52
  22.jpg

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 02.12.2019 - 19:19
  Hinna lag.jpg

  Hinna i 3. divisjon

  Da er det offisielt klart at Hinna rykker opp og spiller i 3. divisjon neste år

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:58
  Nr 1 - (f.v.) Melina Samsonsen, Jakob Gjerde og Tiril Thorbjørnsen. Melina fikk 1. plass, Tiril 2. plass og Jakob 5. plass i NM..jpg

  Melina fra Jåttå ble norgesmester i bryting

  Melina Falkeid Samsonsen (12) fra Jåttå har blitt norgesmester i bryting for piker 15 år. I fjor ble hun landsmester for piker 12 år, og i år dro hun til Tromsø hvor hun tok medalje i norgesmesterskapet.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:53
  Nr 3 - Hinna HU lag 1.JPG

  Hinna HU lag på avslutningsturnering i Hetlandshallen

  HINNAvis møter en glad og sporty gjeng fra Hinna HU-lag i Hetlandshallen. De feirer avslutningen på en god håndballsesong med glitter og stas.

  » Les hele saken