Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2020 kl. 08:56

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

   

  Bjørkerisbukettene pyntet med små fargerike fjær har eksistert så lenge leder i Hinna Sanitetsforening Mia Hetland kan erindre. Dette er hovedinntekten til foreningen gjennom året, og med klargjøring og pynting av 500 buketter, er det en del arbeid som skal gjøres fram til salgsstart i februar.

  Mye tid i forberedelsen

  Salgsstart for bjørkeriset er i uke ni.

  -Alle går og venter på å bunte og selge, forteller en entusiastisk leder for Sanitetskvinnene på Hinna, Mia Hetland.

  Da står damene og selger hver dag, en hel uke på formiddagene. Det er en travel tid før de er ferdige å selge, og det går med mye tid i forberedelser. Før ble bjørkeriset levert av kommunen, men nå må de klippe og frakte det selv til Idunhuset på Hinna. Her blir risen klippet og buntet, før pyntingen settes i gang. I år har de også fått hjelp av Conrad Mong som ønsker å bidra til at damene skal få hjelp i en fin forberedelsestid.

  - Jeg har lurt meg med damene, ler Conrad Mong.

  Han er gift med Reidun Mong som er ei av de aktive damene i foreningen. Sammen med Torun Knudsen er disse fire flere av dem som er hardtarbeidende i forkant av salget.

  Årets største event

  Markedsføring gjennom sosiale medier eller andre kanaler er det ikke så mye av i den lokale foreningen. De har en facebookside hvor de legger ut litt informasjon. En annen markedsføringskanal har vært Finn Schjøll, bedre kjent som «Blomster-Finn», som har vært på God Morgen Norge på TV2 i flere år og snakket om dette prosjektet. Ellers vet folk at når februar kommer, da titter damene fram med det fargerikt pyntede bjørkeriset. Det er et tegn på at våren er i anmarsj.

  -Vi tjener rundt førti tusen kroner på å selge ris i denne perioden, sier Hetland.

  Det er den største inntjeningen damene har gjennom året, og pengene som samles inn går utelukkende til prosjekter som omhandler kvinners helse.

  Mindre kontanter

  - Før solgte vi rundt tusen ris, men nå er det redusert til halvparten. Da dro vi rundt på bedrifter og solgte, men nå har det blitt mye strengere, og folk går ikke lengre rundt med kontanter i lommeboken, sier Mia Hetland. I år skal damene selge risen på Obs på Mariero, Coop Mega på Gausel og Coop Prix på Hinna.

  - Problemet er å få folk til å være med å kjøpe, sier hun, så oppfordringen er at folk har litt penger liggende i lommeboken, slik at de kan støtte sanitetskvinnene i februar.

  Mange aktiviteter gjennom året

  Gjennom året driver damene i Hinna Sanitetsforening med mange forskjellige aktiviteter. På høsten har de en stor basar, og på våren er det visning av klær og salg av disse. Ellers treffes damene for å være sosiale og å ha det kjekt sammen. Det arrangeres blant annet foredrag som er relevante for medlemmene og så har de kvelder med ost og kjeks og underholdning. Før sommeren drar de på en årlig avslutningstur som i år går til Flørli med buss.

  Hvem kan være med i Sanitetskvinnene?

  -Alle, sier Mia. Du kan være støttemedlem eller aktivt medlem, alle er velkomne.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 17.02.2020 - 11:08
  IMG_6171 kopi.jpg

  Vinter eller vår i hagen?

  Tidenes varmeste og våteste vinter så langt. I hagen finner vi spirer og til og med krokuser i blomst. Hvordan forbereder vi oss på en eventuell kald mars og april? Eller en fortsatt mild og varm vår?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 19:03
  DSC_6003.JPG

  Scandic Stavanger Forus - et hotell med mening

  Da årets TV-aksjon presenterte sine tre ”Med mening-konsepter”, tok Scandic Stavanger Forus alle tre konseptene på strak arm.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 15:27
  Nr 2 - Gjenbruk er et viktig tiltak for miljøet.jpg

  Gjenbruksdager på Stadionparken

  Det var stor pågang under Stadionparkens gjenbruksdager 21. og 28. september.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 08:52

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken