Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2020 kl. 08:56

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

   

  Bjørkerisbukettene pyntet med små fargerike fjær har eksistert så lenge leder i Hinna Sanitetsforening Mia Hetland kan erindre. Dette er hovedinntekten til foreningen gjennom året, og med klargjøring og pynting av 500 buketter, er det en del arbeid som skal gjøres fram til salgsstart i februar.

  Mye tid i forberedelsen

  Salgsstart for bjørkeriset er i uke ni.

  -Alle går og venter på å bunte og selge, forteller en entusiastisk leder for Sanitetskvinnene på Hinna, Mia Hetland.

  Da står damene og selger hver dag, en hel uke på formiddagene. Det er en travel tid før de er ferdige å selge, og det går med mye tid i forberedelser. Før ble bjørkeriset levert av kommunen, men nå må de klippe og frakte det selv til Idunhuset på Hinna. Her blir risen klippet og buntet, før pyntingen settes i gang. I år har de også fått hjelp av Conrad Mong som ønsker å bidra til at damene skal få hjelp i en fin forberedelsestid.

  - Jeg har lurt meg med damene, ler Conrad Mong.

  Han er gift med Reidun Mong som er ei av de aktive damene i foreningen. Sammen med Torun Knudsen er disse fire flere av dem som er hardtarbeidende i forkant av salget.

  Årets største event

  Markedsføring gjennom sosiale medier eller andre kanaler er det ikke så mye av i den lokale foreningen. De har en facebookside hvor de legger ut litt informasjon. En annen markedsføringskanal har vært Finn Schjøll, bedre kjent som «Blomster-Finn», som har vært på God Morgen Norge på TV2 i flere år og snakket om dette prosjektet. Ellers vet folk at når februar kommer, da titter damene fram med det fargerikt pyntede bjørkeriset. Det er et tegn på at våren er i anmarsj.

  -Vi tjener rundt førti tusen kroner på å selge ris i denne perioden, sier Hetland.

  Det er den største inntjeningen damene har gjennom året, og pengene som samles inn går utelukkende til prosjekter som omhandler kvinners helse.

  Mindre kontanter

  - Før solgte vi rundt tusen ris, men nå er det redusert til halvparten. Da dro vi rundt på bedrifter og solgte, men nå har det blitt mye strengere, og folk går ikke lengre rundt med kontanter i lommeboken, sier Mia Hetland. I år skal damene selge risen på Obs på Mariero, Coop Mega på Gausel og Coop Prix på Hinna.

  - Problemet er å få folk til å være med å kjøpe, sier hun, så oppfordringen er at folk har litt penger liggende i lommeboken, slik at de kan støtte sanitetskvinnene i februar.

  Mange aktiviteter gjennom året

  Gjennom året driver damene i Hinna Sanitetsforening med mange forskjellige aktiviteter. På høsten har de en stor basar, og på våren er det visning av klær og salg av disse. Ellers treffes damene for å være sosiale og å ha det kjekt sammen. Det arrangeres blant annet foredrag som er relevante for medlemmene og så har de kvelder med ost og kjeks og underholdning. Før sommeren drar de på en årlig avslutningstur som i år går til Flørli med buss.

  Hvem kan være med i Sanitetskvinnene?

  -Alle, sier Mia. Du kan være støttemedlem eller aktivt medlem, alle er velkomne.

   


   

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 09:19
  2020-04-24 12.51.39.jpg

  Ny velforening på øvre Hinna

  I slutten av januar hadde det som skal bli øvre Hinna velforening sitt første møte i speiderhuset. Oppmøtet var stort, og det var mange som så nytten i å etablere en egen velforening for den øvre delen av Hinnas beboere.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:48
  image.jpg

  Kommunedelspolitiker: Ingvild Sørensen (37), MDG

  Ingvild Sørensen, kommunedelspolitiker fra MDG ønsker seg flere benker å sitte på. Hun jobber for at både unge og gamle skal ha nok møteplasser. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:43
  Bilde 235.jpg

  En annerledes 17 mai-feiring

  For første gang i fredstid vil vi ikke få oppleve den 17. mai-feiringen slik vi kjenner den, men 17. mai 2020 er på ingen som helst måte avlyst. Alle de tradisjonelle elementene vi kjenner fra feiringen vil bli tilgjengeliggjort digitalt for kommunens innbyggere.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 11:00
  21.jpg

  «Still Crazy» after all these years

  Meldodi Grand Prix på Hinna Bistro:

  De har blitt refusert i 15 år av juryen i den norske juryen i Melodi Grand Prix – Eurovision Song Contest. Nå lager makkerne i det lokale bandet fra Vaulen «Still Crazy Unlimited» sin egen Melodi Grand Prix på Hinna Bistro.

   

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.12.2019 - 19:32
  Nr 124.jpg

  PANGSTART PÅ JÅTTEN SKOLE!

  Det ble en pangstart på skoleåret 2019-2020 på Jåtten skole hvor stolte elever og lærere kunne markere det nye skoleåret med splitter ny skolegård.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.12.2019 - 19:15
  TV-aksjonen.jpg

  Rogaland på andre plass under årets TV-aksjon

  Det var stor innsats fra både frivillige og bøssebærere under årets TV-aksjon søndag 20. oktober.

  » Les hele saken