Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2020 kl. 09:07

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

   

  For de små på Gausel bydelshus

  Bamsefaret åpen barnehage er åpen for besøkende hver mandag, tirsdag og torsdag. Tilbudet er for alle som trenger litt kvalitetstid med barn, ledet av dyktige og erfarne pedagoger.

  Vi har ofte aktiviteter for barn som er åpne for alle besøkende, blant annet, malekurs i regi av Be Creativ, be artistic, morsmål-undervisning på kroatisk, russisk og italiensk.

  Kulturskolen på Gausel bydelshus

  Kulturskolen i Stavanger driver dramakurs for barn i barneskolealder hver onsdag kl 14:30 og 16:00 på Gausel bydelshus. Begge teatergruppene hadde forestilling onsdag 11. desember i Black Box 3 på Stavanger Kulturskole. Den ene gruppen viste forestillingen «Et juleeventyr» (med 16 barn) og den andre gruppen viste «Hvordan skal vi nå frem til jul» (med 5 barn). 

  Juniorklubb

  Barna i barneskole 4. til 6. klassetrinn er velkommen til Juniorklubben. Vi er på Gausel bydelshus hver tirsdag mellom kl 14:00-16:00 og hver torsdag i kjelleren til Hinna kirken, samme tid. Vi har hatt mange spennende aktiviteter i vinter og mange nye aktiviteter er klar til våren. Bare følg oss på Facebook «Juniorklubb Gausel/Hinna» for å holde dere oppdatert om det vi holder på med!

  Ungdomsklubben Stepin for ungdommer mellom 8.klasse og opp til 17.år

  Sjekk ut nye åpningstider for ungdomsklubben:

   

   

  Åpningstider for Stepin

  Mandager 14:00 – 18:00

  Tirsdager 18:30 – 21:30

  Fredager i partalsuker 19:00 – 22:30

   

                                                                                                                                         

  Voksne på Gausel bydelshus

  Hver torsdag klokken 18:00 danser vi med West Coast Swing, og deretter fortsetter vi med Salsa. Deltakelse er gratis. På torsdager, på dagtid, har vi også sykurs i regi av INorge-foreningen.

  Vi trener med Aleksandra!

  Frivillig Alexandra Janulewicz holder treningskurs på tirsdager og lørdager for alle de som ønsker å holde seg i form. Kurset er åpent for alle, og man trenger ikke spesial-utstyr. Det er bare å komme i treningstøy og med energi.

  Medvirkning og samskaping på Gausel bydelshus

  Tre organisasjoner som regelmessig bruker Gausel bydelshus, har slått seg sammen for å kjøpe inn og montere et stort veggspeil i Lillesalen. Behovet ble belyst etter sommeren av den Norsk-polske foreningen INorge, som ville ha et speil for å kunne optimalisere danse-undervisningen. CAIR-foreningen (Kinesisk forening i Rogaland) også hadde sammen behov, da var et tydelig at dette var et utmerket eksempel på «medvirkning» hvor Stavanger kommune kunne tilrettelegge for disse organisasjonene. Fritidslederen koordinerte innkjøpet og integrerte det med profesjonelt lydanlegg og prosjektor. Zankar Dance Academy (indisk dans undervisning) ble også med i prosjektet og ville bidra med innkjøpet. De bruker Gausel bydelshus to ganger i uken, og har siden januar 2018 undervist i klassisk indisk dans til 20 barn og 7 damer.

   «Gausel bydelshus er av stor hjelp for oss. Jeg tar dansekurs i bydelshus Lillesalen, så det hjelper meg virkelig å lære elevene mine foran speilet, og de liker det også. Jeg tror det ikke bare hjalp organisasjonen min, men andre organisasjoner har også brukt den etterpå, så det er definitivt nyttig for dem», sier lederen Reshma Nehe.

  Stavanger kommune er tilrettelegger for frivillige organisasjoner og lytter til behovene som organisasjonene har.

  «Stavanger kommune støtter alltid de kulturelle aktiviteter», mener Reshma.

  Yuqing Lu, lederen i CAIR er også enig med Reshma. Hun sier «Vi bruker Gausel bydelshus til forskjellige aktiviteter hver uke med omtrent 15-25 personer, siden 2016. Gausel bydelshus er veldig viktig for oss, for å bringe oss sammen. Det er viktig at forslaget vårt blir vedtatt, og vi setter pris på samarbeidet med andre organisasjoner».

   

   


   

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 17.02.2020 - 11:08
  IMG_6171 kopi.jpg

  Vinter eller vår i hagen?

  Tidenes varmeste og våteste vinter så langt. I hagen finner vi spirer og til og med krokuser i blomst. Hvordan forbereder vi oss på en eventuell kald mars og april? Eller en fortsatt mild og varm vår?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 19:03
  DSC_6003.JPG

  Scandic Stavanger Forus - et hotell med mening

  Da årets TV-aksjon presenterte sine tre ”Med mening-konsepter”, tok Scandic Stavanger Forus alle tre konseptene på strak arm.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 15:27
  Nr 2 - Gjenbruk er et viktig tiltak for miljøet.jpg

  Gjenbruksdager på Stadionparken

  Det var stor pågang under Stadionparkens gjenbruksdager 21. og 28. september.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 08:52

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken