Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 11.05.2020 kl. 08:39

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

   

  Korona-krisen rammet også bilindustrien, men hos Toyota Sørvest tok det seg raskt opp igjen. -Nå er vi så og si fullt bemannet igjen på verksted og etter markedet, sier salgsleder Jan Trzos-Oftedal. -Vi tror at folks forberedelser til sommeren vil hjelpe på og at det trengs klargjøring av biler til ferien. Mange skal sikkert reise på Norges-ferie i bil i år.

  Rundt 100 ansatte selger nye biler, bruktbiler, de klargjør, reparerer skader og lakkerer hos Toyota Sørvest. På Forus har de 24 timers selvbetjening sammen med Kverneland. Der kan man fylle bensin, vaske bilen eller fylle på spylevæske.

  -Det er hybrider med automatgir vi selger mest av. I tillegg til det tradisjonelle Toyota-merket, selger vi også Lexus. Det er samme familie, forteller Jan Trzos-Oftedal. Far, Ståle Oftedal, nikker samtykkende og legger til at de selger rundt 2.000 biler i året - det er ca 10% av alle bilene som selges i distriktet. Ståle Oftedal er arbeidende styreformann i bedriften og overtok etter sin far Jan.

  -Lokalsamfunnet er veldig viktig. Vi har vært i Hinna bydel i mange tiår og engasjert oss blant annet i Hinna Fotball de siste 25-30 år. Vi sponser bil, draktreklame og forskjellige aktiviteter. Det er viktig for oss å støtte de lokale, samtidig er vi heldige som har gode sammarbeidspartnere i for eksempel Hinna Fotball! Det får vi mye tilbake for, både salg og samfunnsverdi messing sier Jan.

  -Taxi-markedet er stort. Over 60% av Rogalands taxi sjåfører kjører Toyota, og i disse koronatider har vi hatt mange taxier til service. Det har vært viktig for oss.

  -Omtrent alle ansatte på Mariero avdelingen har vært lærlinger. Vi har folk som har vært elever i Randaberg, Godalen, Bergeland og Vågen. Det er en fantastisk gjeng. De kjenner kundene og har et utrolig godt og personlig forhold til dem, forteller Jan T. og legger til at mange har startet i arbeidsuka fra skolen og siden som lærlinger på videregående. -Selv har vi startet med å vaske golvet og senere vaske biler osv osv ler Jan T og ser bort på sin far. Det er lett å tenke seg hva temaet er når familiene møtes. -Vi prøver å ikke ta jobben med hjem, men det er ikke lett, er de to enige om.

  Styreformann Ståle Oftedal (62) forteller her sin historie om de første årene i bedriften:

   

   

  Historien om Hinna begynner for meg med min mor, Johanne Oftedals fortellinger fra krigen. Hun var født i 1936 og bodde i Solliveien. Det var alltid en vidunderlig fortelling om folk som var snille med hverandre, om tyskere som gav småjentene drops, og en jentegjeng som hadde mye gøy sammen. Hun gikk på Jåtta skole, og fortalte om den flotte lærer Oppsal som oppfordret henne til å fortsette videre, men siden hennes far var sjømann som omkom i konvoitjeneste i begynnelsen av krigen, endte det med at hun måtte begynne å jobbe, rett og slett fordi økonomien ikke tillot annet. Da var hun flyttet til Hillevåg, og jobbet hos Iversens kolonial, og hun fnyste hele livet av at ungdom ikke kunne ta ansvar og fortalte om når hun måtte låse og ta kasseoppgjør i butikken som 14 åring. Mormor hadde da funnet morfar, og de flyttet inn i offisersboligen i Bergsagelveien i Hillevåg leir som tyskerne hadde bygd, mellom Kvalaberg Skole og Grusen. Der bodde familien med 5 barn, og da mor og far ble gift, flyttet de også inn der, og bodde der da jeg ble født.

  I 1972 ble min far, Jan Oftedal ansatt i det nystartede Bilhuset som startet med salg av Toyota og Skoda i på Lagårdsveien som disponent, og etter få år kjøpte han ut de andre aksjonærene og ble eneeier. På det tidspunktet flyttet familien til Snarevollen, som lå i et selvbyggerfelt ovenfor øvre enden av Breidablikveien. Jeg gikk på Kristianslyst skole og ble konfirmert av presten Dankel i Hinna Kirke.  Senere ble det Hetland gymnas på meg.

  I 1978 kjøpte far og mor hus på Ringaberget på Gausel, og begge mine søstre gikk på Jåtta og Hinna skole. Senere bodde begge søstrene mine som voksne noen år i Eikesetveien på toppen av Jåttånuten.   

  Toyotabutikken vokste fort. Til å begynne med hadde butikken ikke eget karosseriverksted, og benyttet seg ofte av Birkelands karosseri, som lå midt i bakken nedenfor Hinna kirke like overfor krysset inn Grannesveien. Knut Birkeland var en fantastisk «smed» og en svært hyggelig mann. En annen forbindelse på Hinna var Hinna lakkering, som Toyota hadde som sin nærmeste lakkeringspartner i flere tiår. Det var et et flott forretningsforhold til dyktige og profesjonelle folk som varte helt til Toyota Sørvest fikk eget lakkeringsverksted langt ut på 2000-tallet.

  I 1985 flyttet Bilhuset Toyota til Mariero i det som den gang ble kalt Norges fineste bilforretning, tegnet av arkitekt Thomas Helliesen. Tilknytningen til Hinna og Hillevåg ble svært sterk, og det er ikke få adresser i kunderegisteret i disse bydelene. Toyota Sørvest har alltid vært lokalt forankret, og søkt å støtte om lokale aktiviteter.

  Ikke minst ble Hinna Fotball tidlig et veldig hyggelig sponsorat. I 1987 bygde jeg hus på Gausel, og fikk etter hvert fotballgale gutter, Jan og Filip, som begge kom inn i flotte fotball-lag helt fra tidlig barneskole . Spesielt laget Filip var med på, trent av Steinar og Per Martin, bygde et fantastisk felleskap som tydelig viste meg verdien av den jobben Hinna Fotball gjør. Toyota Sørvest hadde Hinna-dager to år på rad, der vi leide områdene rundt Hinna stadion en lørdag, og trakk mye folk til utstillingene våre.  Hinna fotball er også i dag et viktig sponsorat. Nå er det administrert av min sønn Jan som er salgssjef på Toyota Sørvest. Det går noen lange linjer her, fra smårollingsfotball til innsikt i at lojalitet og samarbeid faktisk er uhyre viktig i et samfunn. Jeg tror lojaliteten Toyota Sørvest har opplevd fra Hinnafolk, spesielt de som har vært engasjert i fotballen og valgt å kjøpe bil av oss, har vært avgjørende for at vi har ønsket å fortsatt være med å bidra til det flotte arbeidet Hinna Fotball har gjort for tusenvis av barn.

  Vi har og har hatt viktige kunder på Hinna. En av mine personlig hyggeligste minner var å selge en Toyota Camry til familien Nygaard på Nygaards matsenter, og Toyota Sørvest har langvarige kundefohold med Roald Kristensen og Akaso på Boganesveien.

  Det er umulig for meg å snakke om Hinna uten å ta med Jåttå og Hinna Skole. Jeg tror mine 3 barn, Maria, Filip og Jan har opplevd en mye bedre skolehverdag enn den jeg selv opplevde på Storhaug skole på 60- tallet, med et enormt fokus på å stoppe mobbing, og mye mer oppmerksomhet på at forskjellige elever har forskjellige behov.

  Hinna må jo være et av Norges flotteste sted å bo. Vi har kanskje Norges kuleste moderne bydel i Hinna park, vi kan gå en tur på vestsiden av Jåttånuten og plutselig være i et vakkert kulturlandskap som er akkurat slik jeg husker det fra 60-tallet, vi er nærmeste nabo med Sørmarka, vi har egen 17.mai feiring og egen rakettoppskytning på nyttår, og vi har en flott fjordlinje med båthavn og herlige små badeplasser. Vi har tog som bringer oss til Stavanger sentrum på under 10 minutt, og det 13 minutter å kjøre til Sola flyplass. Dessuten vrimler det av hyggelige Hinnafolk her. Kan det være så mye bedre?

   


   
  1
  Hei alle sammen, er du i en alvorlig finanskrise for øyeblikket. Trenger du et lån? Har du blitt avvist av banken og ønsker et lån for å dekke alle dine behov? - Ikke noe problem. Uansett økonomisk situasjon. Vi kan tilby pantelån, kommersielle lån, private lån og lån til eksklusive utdanningsformål.? Søk ikke mer, da vi kan hjelpe deg med å sikre det du trenger.
  Spørsmål / support? - Send e-post (ferratum.loans@gmail.com) og få svar på få timer.

  Vi kan hjelpe deg med et lån mellom $ 5000 til $ 200 millioner for å løse dine økonomiske problemer med en veldig lav rente på 3% i en lånevarighet på 1 til 30 år (12 -360 måneder). Dette finansieringsprogrammet gjør det mulig for kunden å få tilbakebetalt en lav rente over lånets varighet etter å ha sikret et lån hos oss. Din økonomiske frihet er i dine hender!
  Vi vil gjerne høre fra deg! Hvis du er bekymret eller ønsker avklaring, kan du sende oss en e-post på
  E-post: ferratum.loans@gmail.com - Av Bruce Davids 14.05 (10:48)

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota12.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 11.05.2020 - 08:57
  krydderplanter.JPG

  Hagespalten: Litt hagetips i mai

  De fleste av oss har gjerne hatt litt bedre tid den siste tiden til å fikse opp både ute og inne. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 09:19
  2020-04-24 12.51.39.jpg

  Ny velforening på øvre Hinna

  I slutten av januar hadde det som skal bli øvre Hinna velforening sitt første møte i speiderhuset. Oppmøtet var stort, og det var mange som så nytten i å etablere en egen velforening for den øvre delen av Hinnas beboere.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05
  DJI_0940.JPG

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:48
  image.jpg

  Kommunedelspolitiker: Ingvild Sørensen (37), MDG

  Ingvild Sørensen, kommunedelspolitiker fra MDG ønsker seg flere benker å sitte på. Hun jobber for at både unge og gamle skal ha nok møteplasser. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 11.05.2020 - 10:37
  Bilde 159.jpg

  Påskekino i Hinna Park

  Skjærtorsdag var det duket for drive-in kino i Hinna Park. Tre forskjellige filmer for alle aldersgrupper ble vist denne dagen, og arrangementet ble ifølge gjester og arrangør en suksess.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 11.05.2020 - 10:40
  IMG_99052.jpg

  Vi gratulerer!

  Under NM i Sarpsborg, lørdag 29. februar, ble Britt Eli Pedersen fra Godeset tildelt Norges Bryteforbund sitt store diplom for sin innsats for brytingen i Norge.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken