Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 11.05.2020 kl. 08:39

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

   

  Korona-krisen rammet også bilindustrien, men hos Toyota Sørvest tok det seg raskt opp igjen. -Nå er vi så og si fullt bemannet igjen på verksted og etter markedet, sier salgsleder Jan Trzos-Oftedal. -Vi tror at folks forberedelser til sommeren vil hjelpe på og at det trengs klargjøring av biler til ferien. Mange skal sikkert reise på Norges-ferie i bil i år.

  Rundt 100 ansatte selger nye biler, bruktbiler, de klargjør, reparerer skader og lakkerer hos Toyota Sørvest. På Forus har de 24 timers selvbetjening sammen med Kverneland. Der kan man fylle bensin, vaske bilen eller fylle på spylevæske.

  -Det er hybrider med automatgir vi selger mest av. I tillegg til det tradisjonelle Toyota-merket, selger vi også Lexus. Det er samme familie, forteller Jan Trzos-Oftedal. Far, Ståle Oftedal, nikker samtykkende og legger til at de selger rundt 2.000 biler i året - det er ca 10% av alle bilene som selges i distriktet. Ståle Oftedal er arbeidende styreformann i bedriften og overtok etter sin far Jan.

  -Lokalsamfunnet er veldig viktig. Vi har vært i Hinna bydel i mange tiår og engasjert oss blant annet i Hinna Fotball de siste 25-30 år. Vi sponser bil, draktreklame og forskjellige aktiviteter. Det er viktig for oss å støtte de lokale, samtidig er vi heldige som har gode sammarbeidspartnere i for eksempel Hinna Fotball! Det får vi mye tilbake for, både salg og samfunnsverdi messing sier Jan.

  -Taxi-markedet er stort. Over 60% av Rogalands taxi sjåfører kjører Toyota, og i disse koronatider har vi hatt mange taxier til service. Det har vært viktig for oss.

  -Omtrent alle ansatte på Mariero avdelingen har vært lærlinger. Vi har folk som har vært elever i Randaberg, Godalen, Bergeland og Vågen. Det er en fantastisk gjeng. De kjenner kundene og har et utrolig godt og personlig forhold til dem, forteller Jan T. og legger til at mange har startet i arbeidsuka fra skolen og siden som lærlinger på videregående. -Selv har vi startet med å vaske golvet og senere vaske biler osv osv ler Jan T og ser bort på sin far. Det er lett å tenke seg hva temaet er når familiene møtes. -Vi prøver å ikke ta jobben med hjem, men det er ikke lett, er de to enige om.

  Styreformann Ståle Oftedal (62) forteller her sin historie om de første årene i bedriften:

   

   

  Historien om Hinna begynner for meg med min mor, Johanne Oftedals fortellinger fra krigen. Hun var født i 1936 og bodde i Solliveien. Det var alltid en vidunderlig fortelling om folk som var snille med hverandre, om tyskere som gav småjentene drops, og en jentegjeng som hadde mye gøy sammen. Hun gikk på Jåtta skole, og fortalte om den flotte lærer Oppsal som oppfordret henne til å fortsette videre, men siden hennes far var sjømann som omkom i konvoitjeneste i begynnelsen av krigen, endte det med at hun måtte begynne å jobbe, rett og slett fordi økonomien ikke tillot annet. Da var hun flyttet til Hillevåg, og jobbet hos Iversens kolonial, og hun fnyste hele livet av at ungdom ikke kunne ta ansvar og fortalte om når hun måtte låse og ta kasseoppgjør i butikken som 14 åring. Mormor hadde da funnet morfar, og de flyttet inn i offisersboligen i Bergsagelveien i Hillevåg leir som tyskerne hadde bygd, mellom Kvalaberg Skole og Grusen. Der bodde familien med 5 barn, og da mor og far ble gift, flyttet de også inn der, og bodde der da jeg ble født.

  I 1972 ble min far, Jan Oftedal ansatt i det nystartede Bilhuset som startet med salg av Toyota og Skoda i på Lagårdsveien som disponent, og etter få år kjøpte han ut de andre aksjonærene og ble eneeier. På det tidspunktet flyttet familien til Snarevollen, som lå i et selvbyggerfelt ovenfor øvre enden av Breidablikveien. Jeg gikk på Kristianslyst skole og ble konfirmert av presten Dankel i Hinna Kirke.  Senere ble det Hetland gymnas på meg.

  I 1978 kjøpte far og mor hus på Ringaberget på Gausel, og begge mine søstre gikk på Jåtta og Hinna skole. Senere bodde begge søstrene mine som voksne noen år i Eikesetveien på toppen av Jåttånuten.   

  Toyotabutikken vokste fort. Til å begynne med hadde butikken ikke eget karosseriverksted, og benyttet seg ofte av Birkelands karosseri, som lå midt i bakken nedenfor Hinna kirke like overfor krysset inn Grannesveien. Knut Birkeland var en fantastisk «smed» og en svært hyggelig mann. En annen forbindelse på Hinna var Hinna lakkering, som Toyota hadde som sin nærmeste lakkeringspartner i flere tiår. Det var et et flott forretningsforhold til dyktige og profesjonelle folk som varte helt til Toyota Sørvest fikk eget lakkeringsverksted langt ut på 2000-tallet.

  I 1985 flyttet Bilhuset Toyota til Mariero i det som den gang ble kalt Norges fineste bilforretning, tegnet av arkitekt Thomas Helliesen. Tilknytningen til Hinna og Hillevåg ble svært sterk, og det er ikke få adresser i kunderegisteret i disse bydelene. Toyota Sørvest har alltid vært lokalt forankret, og søkt å støtte om lokale aktiviteter.

  Ikke minst ble Hinna Fotball tidlig et veldig hyggelig sponsorat. I 1987 bygde jeg hus på Gausel, og fikk etter hvert fotballgale gutter, Jan og Filip, som begge kom inn i flotte fotball-lag helt fra tidlig barneskole . Spesielt laget Filip var med på, trent av Steinar og Per Martin, bygde et fantastisk felleskap som tydelig viste meg verdien av den jobben Hinna Fotball gjør. Toyota Sørvest hadde Hinna-dager to år på rad, der vi leide områdene rundt Hinna stadion en lørdag, og trakk mye folk til utstillingene våre.  Hinna fotball er også i dag et viktig sponsorat. Nå er det administrert av min sønn Jan som er salgssjef på Toyota Sørvest. Det går noen lange linjer her, fra smårollingsfotball til innsikt i at lojalitet og samarbeid faktisk er uhyre viktig i et samfunn. Jeg tror lojaliteten Toyota Sørvest har opplevd fra Hinnafolk, spesielt de som har vært engasjert i fotballen og valgt å kjøpe bil av oss, har vært avgjørende for at vi har ønsket å fortsatt være med å bidra til det flotte arbeidet Hinna Fotball har gjort for tusenvis av barn.

  Vi har og har hatt viktige kunder på Hinna. En av mine personlig hyggeligste minner var å selge en Toyota Camry til familien Nygaard på Nygaards matsenter, og Toyota Sørvest har langvarige kundefohold med Roald Kristensen og Akaso på Boganesveien.

  Det er umulig for meg å snakke om Hinna uten å ta med Jåttå og Hinna Skole. Jeg tror mine 3 barn, Maria, Filip og Jan har opplevd en mye bedre skolehverdag enn den jeg selv opplevde på Storhaug skole på 60- tallet, med et enormt fokus på å stoppe mobbing, og mye mer oppmerksomhet på at forskjellige elever har forskjellige behov.

  Hinna må jo være et av Norges flotteste sted å bo. Vi har kanskje Norges kuleste moderne bydel i Hinna park, vi kan gå en tur på vestsiden av Jåttånuten og plutselig være i et vakkert kulturlandskap som er akkurat slik jeg husker det fra 60-tallet, vi er nærmeste nabo med Sørmarka, vi har egen 17.mai feiring og egen rakettoppskytning på nyttår, og vi har en flott fjordlinje med båthavn og herlige små badeplasser. Vi har tog som bringer oss til Stavanger sentrum på under 10 minutt, og det 13 minutter å kjøre til Sola flyplass. Dessuten vrimler det av hyggelige Hinnafolk her. Kan det være så mye bedre?

   


   
  1
  Hei alle sammen, er du i en alvorlig finanskrise for øyeblikket. Trenger du et lån? Har du blitt avvist av banken og ønsker et lån for å dekke alle dine behov? - Ikke noe problem. Uansett økonomisk situasjon. Vi kan tilby pantelån, kommersielle lån, private lån og lån til eksklusive utdanningsformål.? Søk ikke mer, da vi kan hjelpe deg med å sikre det du trenger.
  Spørsmål / support? - Send e-post (ferratum.loans@gmail.com) og få svar på få timer.

  Vi kan hjelpe deg med et lån mellom $ 5000 til $ 200 millioner for å løse dine økonomiske problemer med en veldig lav rente på 3% i en lånevarighet på 1 til 30 år (12 -360 måneder). Dette finansieringsprogrammet gjør det mulig for kunden å få tilbakebetalt en lav rente over lånets varighet etter å ha sikret et lån hos oss. Din økonomiske frihet er i dine hender!
  Vi vil gjerne høre fra deg! Hvis du er bekymret eller ønsker avklaring, kan du sende oss en e-post på
  E-post: ferratum.loans@gmail.com - Av Bruce Davids 14.05 (10:48)

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:36
  Nr 12.png

  Ønsker å skape byens beste nabolag på Jåtun

  I 2018 kjøpte Base Bolig og Ineo Eiendom Jåttå Utviklingsselskap, og utbyggingsprosjektet på Jåtun er allerede godt i gang med boligprosjektet Husene i Skogen.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.09.2020 - 09:13
  Bilde 160.jpg

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:32
  Skjermbilde 2020-09-01 kl. 09.26.34.png

  Kai Hansen 50 år - vil gi kunden den gode trykkeopplevelsen

  Kai Hansen trykkeri på Forus feirer 50 år. Fra én ansatt i 1970 til konsern og 100 ansatte i 2020 har de utviklet en trykkeribedrift som leverer kortreiste produkter og er totalleverandør på trykkeritjenester.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.09.2020 - 09:19
  syrinhortensia.jpg

  Høsttips til hagen

  Nå begynner kanskje hagen å se litt stusselig ut og det kan være fint å plante litt nytt. Det er flere stauder og busker som blomstrer nå om høsten. Jeg skal gi dere mine favoritter her.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:26
  Nr 125.jpg

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota1.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:16
  Oversikt Parken 2021.png

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:21
  gettyimages-748355965-steve-de-neef-skra-strek-getty-imagesjpg.jpg

  TV-aksjonen blir digital

  I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober, og det blir ikke en dør til dør aksjon, på grunn av koronasituasjonen. I år skal vi være digitale bøssebærere. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:07
  Bilde.jpg

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:14
  Jenter1.jpg

  Full aktivitet i Vaulen IL

  Vaulenbanen er full av ivrige barn, i full kamp om ballen. Vaulen IL har i sommer arrangert fotballskole i uke 26 og 33, med god oppslutning.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:11
  Bilde 240.jpg

  Åpent klubbhus på Hinna i sommer

  I løpet av juli har det vært åpent klubbhus på det nye «Hinnahuset». Dette har vært et tilbud for barn og unge, med finansiell støtte fra Stavanger kommune, for å lage et samlingspunkt i løpet av juli måned.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken