Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 11.05.2020 kl. 08:43

  En annerledes 17 mai-feiring

  For første gang i fredstid vil vi ikke få oppleve den 17. mai-feiringen slik vi kjenner den, men 17. mai 2020 er på ingen som helst måte avlyst. Alle de tradisjonelle elementene vi kjenner fra feiringen vil bli tilgjengeliggjort digitalt for kommunens innbyggere.

   

  På grunn av Covid-19, vil årets 17. mai bli alt annet enn slik vi pleier å feire nasjonaldagen. På grunn av smittevernstiltak vil alle skolegårdsarrangementer i Hinna kommunedel bli avlyst. Dette er ikke grunn god nok til å stoppe feiringen.

  Første korpssamling for Jåtten skolekorps på syv uker

  Styreleder for Jåtten skolekorps, Ane Sjøbu, forteller at de i slutten av april hadde første samling på syv uker.

  -Det var veldig gøy, og det var helt nydelig å se at det var så godt som full oppslutning og en enorm glede å se hos dem som kom sammen, og fikk se hverandre igjen.

  Hun forteller at de har et unikt fellesskap i skolekorpset.

  -Det var veldig rart å være samlet samtidig som vi måtte være så oppmerksomme på de strenge smittevernstiltak som kreves når vi er samlet i en stor gruppe. Heldigvis var vi mange voksne med masse antibac, som kunne veilede musikantene til oppstilling med god avstand.

  Skal spre musikkglede med begrenset publikum på 17. mai

  Årets 17. mai for korpsene i kommunedelen er preget av at de skal spre musikk, men ikke tiltrekke seg publikum. Det synes styreleder Sjøbu er en rar situasjon å være i.

  -Musikantene forstår at det ikke er mulig å gjennomføre slik de pleier på 17.mai, men de fleste synes nok at det er veldig trist at de ikke får være en stor del av denne feiringen slik de pleier.

  I år har det tre korpsene Jåtten skolekorps, Vaulen skolekorps og Hinna Brass delt kommunedelen mellom seg. Hinna brass skal gå den vanlige 17 mai ruten i kommunedelen. De vil også spille på Frue gamlehjem. Vaulen skolekorps vil spille på vågedalen sykehjem, mens Jåtten skolekorps starter ved fritidsgården og går ned til Boganes sykehjem for å spille. De vil også avslutte i skolegården på Jåtten skole hvor de vil spille nasjonalsangen ved flagget klokken 13.00.

  -Vi vil oppfordre alle våre egne musikanter, som ikke er med i skolegården, til å spille fra balkonger og hager i sitt nabolag, for å spre musikken sammen med de musikantene som er ute i gatene, og resten av Norges befolkning, klokka ett denne dagen.

  Aspiranter og juniormusikanter får ikke spille på 17. mai

  Ane Sjøbu forteller at det var en vond avgjørelse for styret å ta at ikke alle medlemmene i korpset får spille på denne dagen.

  Normalt ville de stilt med to korps i barnetoget, men i år må de begrense det til at kun en del av hovedkorpset får spille. Det betyr at aspirantene og juniorene dessverre ikke får være en del av korpset i dette året. Det blir heller ikke full marsjering og drill i år.

  -Det synes vi er veldig trist, både for musikantene og for det gode fellesskapet vi har internt, men også fordi vi ikke får vist fram alle de flotte musikantene vi har. Det blir for risikabelt med tanke på smittevernreglene, så det tør vi ikke å risikere.

  Vil livestreame 17. mai togene i kommunedelen

  -Vi håper å kunne livestreame det vi gjør på facebook på 17 mai. Vi ønsker å være synlige og skape mest mulig stemning der vi kan. Vi holder også på å lage en video som vi skal legge ut hvor vi vil markere mai måned og det vi driver med på denne tiden av året, sier Sjøbu.

  -Det blir en erstatning for at vi ikke får markert oss i bydelen nå i mai, slik vi vanligvis ville gjort.

  Covid-19 skaper økonomiske utfordringer for korpsene

  Denne tiden er en økonomisk katastrofe for korpsene, legger Sjøbu til.

  -Jåtten skolekorps har et stort inntektstap på over to hundre tusen kroner i denne perioden. Skolekorpset lager hvert år 17. mai programmet og taper i år derfor masse i annonsepenger.

  -Vi prøver å flytte annonsering til digitale plattformer, men annonsørene er også i beit. Dette gjelder for korpsmiljøene i hele landet.

  Tiltakspakkene fra myndigheten fanger ikke opp dette, sier hun fortvilet.

  -Skolekorpsene over hele landet driver et helt unikt musikalsk opplæringstilbud og inkluderingsarbeid i nærmiljøet sitt. Det er et tilbud av høy pedagogisk kvalitet, og det er dyrt å drive korps. Vi er helt avhengige av gode inntekter for å betale de mange flinke instruktørene våre, og for å opprettholde en god instrumentpark.

   

  Leder av 17.mai-komiteen i Stavanger oppfordrer oss til å kose oss

  Ann Sesilie Tekfeldt, leder av 17.mai-komiteen, sier at selv om det ikke blir barnetog og skolegårdsarrangementer, så er det lov å kose seg på 17. mai. «Finn fram flaggene, pynt dere og spis ekstra mye is denne dagen» er hennes klare oppfordring til innbyggerne. Videre sier hun at vi må lage høytid i hjemmene, så skal 17. mai-komiteen sørge for tilgjengeliggjøring av folkefest via TV og digitale kanaler. Tekfeldt sier også at alle innbyggerne må klargjøre stemmene, da vi skal synge nasjonalsangen unisont klokken 13.00, fra trapper, balkonger, hager og terrasser.

  Digital feiring fra konserthuset

  17. mai-komiteen i Stavanger Kommune har på sine nettsider lagt ut informasjon om hvordan dagen skal markeres. Hoveddelen av arrangementet i regi av kommunen vil være en direktesendt feiring fra konserthuset som skal strømmes, slik at den blir tilgjengelig for alle innbyggerne både via tv og nett.

  Ifølge Stavanger kommune sine hjemmesider vil de tradisjonelle elementene som tilhører 17.mai-feiringen, som salutt, kransenedleggelser, flaggheising og taler også bli gjennomført som vanlig. I år med nye avstandsregler, tilgjengeliggjort i digitale kanaler.

   


   

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:26
  Nr 125.jpg

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:16
  Oversikt Parken 2021.png

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 08:46
  179A1023.jpg

  Det beste for Hinna

  Børge Aanestad er nestleder i Stavanger Høyre og sitter på Fylkestinget for Høyre. Han er opptatt av at Hinna kommunedel skal være trygg og at barn, unge, voksne og eldre skal ha det godt.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 09:19
  2020-04-24 12.51.39.jpg

  Ny velforening på øvre Hinna

  I slutten av januar hadde det som skal bli øvre Hinna velforening sitt første møte i speiderhuset. Oppmøtet var stort, og det var mange som så nytten i å etablere en egen velforening for den øvre delen av Hinnas beboere.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:48
  image.jpg

  Kommunedelspolitiker: Ingvild Sørensen (37), MDG

  Ingvild Sørensen, kommunedelspolitiker fra MDG ønsker seg flere benker å sitte på. Hun jobber for at både unge og gamle skal ha nok møteplasser. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:43
  Bilde 235.jpg

  En annerledes 17 mai-feiring

  For første gang i fredstid vil vi ikke få oppleve den 17. mai-feiringen slik vi kjenner den, men 17. mai 2020 er på ingen som helst måte avlyst. Alle de tradisjonelle elementene vi kjenner fra feiringen vil bli tilgjengeliggjort digitalt for kommunens innbyggere.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken