Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 11.05.2020 kl. 08:48

  Kommunedelspolitiker: Ingvild Sørensen (37), MDG

  Ingvild Sørensen, kommunedelspolitiker fra MDG ønsker seg flere benker å sitte på. Hun jobber for at både unge og gamle skal ha nok møteplasser. 

   

  Ingvild Sørensen hadde nettopp vunnet budrunden om nytt hus på Hinna, da hun ble valgt inn i kommunedelsutvalget. – Jeg har bodd i Stavanger i 18 år, men er opprinnelig fra Nøtterøy, forteller Sørensen. Hun er gift med en stavangermann og har en datter på fire år.

  Rause politikere

  Til daglig er Sørensen lektor på St. Svithun videregående skole der hun underviser i historie, religion og samfunnsfag. –Jeg gikk på Folkehøgskole på Klepp og var student ved Universitetet i Stavanger. Allerede da tenkte jeg at her vil jeg bo. Jeg elsker den stavangerske våren og muligheten til å bruke naturen, sjøen og byen, sier hun. 

  -Politikken kom til meg etter at jeg fikk barn. Da var MDG et naturlig valg. Jeg tenker at bevissthet rundt miljø og klima er viktig for at det skal være noe igjen til min datter. Plutselig stod jeg på en liste og plutselig kom jeg inn i kommunestyret. Jeg tenker at det å begynne med lokal politikk i kommunedelene er en trygg start og en god plass å lære seg ‘gamet’, sier Sørensen som opplever at de mer drevne politikerne i kommunedelsutvalget er veldig rause i forhold til å være ny og ikke kjenne alle rutinene.

  Kommunedelspolitikerne har fått mer å si etter sammenslåingen med Rennesøy og Finnøy, mener Sørensen. –Vi har fått en viktigere rolle enn tidligere, og det er veldig spennende, sier hun.

  Nok benker å sitte på

  -I Hinna kommunedelsutvalg vil jeg jobbe for barn og unge. Det er viktig at alle får et fritidstilbud, ikke bare de som driver med organisert idrett. Det er viktig å skape møteplasser for alle, både til unge og eldre. Jeg er for eksempel opptatt av at vi skal ha nok benker å sitte på rundt omkring i kommunedelen vår. Vi har en stor kommunedel og mye å dekke, sier Sørensen og legger til at det finnes mange ensomme blant både unge og eldre. Jeg er også opptatt av å verne om Sørmarka. Dette området er Stavangers hjerte, og må tas godt vare på. 

  Vi må finne løsninger

  -Bomringer er den beste måten å redusere trafikken på. Men vi må samtidig finne alternativer til bilbruk og der er sykkelen, og spesielt el-sykkelen, et fantastisk alternativ. Det er lett å sykle i Stavanger, med stort sett flate veier. El-sykler er forholdsvis dyre, derfor må vi tilby subsidier – at man kan søke om å få dekket deler av kostnadene til innkjøp av el-sykkel, mener Sørensen.

  -Så må vi politikere legge til rette for kortreiste liv. Folk må få feks barnehageplass der de bor. På den måten reduserer man transporten med bil. Det er viktig at vi ser på løsninger og ikke bare begrensninger.

  -Korona-utfordringen kommer til å være med oss lenge. Jeg håper de klarer å utvikle vaksine, slik at vi kommer tilbake til normalt liv snart.  Jeg håper også at vi kan komme ut av dette med en ny bevissthet - at vi kanskje blir litt mer bevisste hvordan vi lever livene våre, hvordan vi forbruker og hvordan vi reiser jorden rundt med fly? 

  -Hinna kommunedel er helt fantastisk. Som en by for seg selv. Her har vi flott natur, sjø, skog, jordbruk, industri, jernbane, blokker og eneboliger. Vi må passe på at vi bygger smart, ikke for tett, har grønne lunger, nok luft rundt oss og tilgang til sol og natur, sier Sørensen og legger til at her har kommunedelsutvalget medbestemmelsesrett. -Vi får alle saker om utbygging til vurdering og til gjennomlesing. 

   


   

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota12.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 11.05.2020 - 08:57
  krydderplanter.JPG

  Hagespalten: Litt hagetips i mai

  De fleste av oss har gjerne hatt litt bedre tid den siste tiden til å fikse opp både ute og inne. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 09:19
  2020-04-24 12.51.39.jpg

  Ny velforening på øvre Hinna

  I slutten av januar hadde det som skal bli øvre Hinna velforening sitt første møte i speiderhuset. Oppmøtet var stort, og det var mange som så nytten i å etablere en egen velforening for den øvre delen av Hinnas beboere.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05
  DJI_0940.JPG

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:48
  image.jpg

  Kommunedelspolitiker: Ingvild Sørensen (37), MDG

  Ingvild Sørensen, kommunedelspolitiker fra MDG ønsker seg flere benker å sitte på. Hun jobber for at både unge og gamle skal ha nok møteplasser. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 11.05.2020 - 10:37
  Bilde 159.jpg

  Påskekino i Hinna Park

  Skjærtorsdag var det duket for drive-in kino i Hinna Park. Tre forskjellige filmer for alle aldersgrupper ble vist denne dagen, og arrangementet ble ifølge gjester og arrangør en suksess.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 11.05.2020 - 10:40
  IMG_99052.jpg

  Vi gratulerer!

  Under NM i Sarpsborg, lørdag 29. februar, ble Britt Eli Pedersen fra Godeset tildelt Norges Bryteforbund sitt store diplom for sin innsats for brytingen i Norge.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken