Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 11.05.2020 kl. 08:48

  Kommunedelspolitiker: Ingvild Sørensen (37), MDG

  Ingvild Sørensen, kommunedelspolitiker fra MDG ønsker seg flere benker å sitte på. Hun jobber for at både unge og gamle skal ha nok møteplasser. 

   

  Ingvild Sørensen hadde nettopp vunnet budrunden om nytt hus på Hinna, da hun ble valgt inn i kommunedelsutvalget. – Jeg har bodd i Stavanger i 18 år, men er opprinnelig fra Nøtterøy, forteller Sørensen. Hun er gift med en stavangermann og har en datter på fire år.

  Rause politikere

  Til daglig er Sørensen lektor på St. Svithun videregående skole der hun underviser i historie, religion og samfunnsfag. –Jeg gikk på Folkehøgskole på Klepp og var student ved Universitetet i Stavanger. Allerede da tenkte jeg at her vil jeg bo. Jeg elsker den stavangerske våren og muligheten til å bruke naturen, sjøen og byen, sier hun. 

  -Politikken kom til meg etter at jeg fikk barn. Da var MDG et naturlig valg. Jeg tenker at bevissthet rundt miljø og klima er viktig for at det skal være noe igjen til min datter. Plutselig stod jeg på en liste og plutselig kom jeg inn i kommunestyret. Jeg tenker at det å begynne med lokal politikk i kommunedelene er en trygg start og en god plass å lære seg ‘gamet’, sier Sørensen som opplever at de mer drevne politikerne i kommunedelsutvalget er veldig rause i forhold til å være ny og ikke kjenne alle rutinene.

  Kommunedelspolitikerne har fått mer å si etter sammenslåingen med Rennesøy og Finnøy, mener Sørensen. –Vi har fått en viktigere rolle enn tidligere, og det er veldig spennende, sier hun.

  Nok benker å sitte på

  -I Hinna kommunedelsutvalg vil jeg jobbe for barn og unge. Det er viktig at alle får et fritidstilbud, ikke bare de som driver med organisert idrett. Det er viktig å skape møteplasser for alle, både til unge og eldre. Jeg er for eksempel opptatt av at vi skal ha nok benker å sitte på rundt omkring i kommunedelen vår. Vi har en stor kommunedel og mye å dekke, sier Sørensen og legger til at det finnes mange ensomme blant både unge og eldre. Jeg er også opptatt av å verne om Sørmarka. Dette området er Stavangers hjerte, og må tas godt vare på. 

  Vi må finne løsninger

  -Bomringer er den beste måten å redusere trafikken på. Men vi må samtidig finne alternativer til bilbruk og der er sykkelen, og spesielt el-sykkelen, et fantastisk alternativ. Det er lett å sykle i Stavanger, med stort sett flate veier. El-sykler er forholdsvis dyre, derfor må vi tilby subsidier – at man kan søke om å få dekket deler av kostnadene til innkjøp av el-sykkel, mener Sørensen.

  -Så må vi politikere legge til rette for kortreiste liv. Folk må få feks barnehageplass der de bor. På den måten reduserer man transporten med bil. Det er viktig at vi ser på løsninger og ikke bare begrensninger.

  -Korona-utfordringen kommer til å være med oss lenge. Jeg håper de klarer å utvikle vaksine, slik at vi kommer tilbake til normalt liv snart.  Jeg håper også at vi kan komme ut av dette med en ny bevissthet - at vi kanskje blir litt mer bevisste hvordan vi lever livene våre, hvordan vi forbruker og hvordan vi reiser jorden rundt med fly? 

  -Hinna kommunedel er helt fantastisk. Som en by for seg selv. Her har vi flott natur, sjø, skog, jordbruk, industri, jernbane, blokker og eneboliger. Vi må passe på at vi bygger smart, ikke for tett, har grønne lunger, nok luft rundt oss og tilgang til sol og natur, sier Sørensen og legger til at her har kommunedelsutvalget medbestemmelsesrett. -Vi får alle saker om utbygging til vurdering og til gjennomlesing. 

   


   

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:26
  Nr 125.jpg

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:16
  Oversikt Parken 2021.png

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 08:46
  179A1023.jpg

  Det beste for Hinna

  Børge Aanestad er nestleder i Stavanger Høyre og sitter på Fylkestinget for Høyre. Han er opptatt av at Hinna kommunedel skal være trygg og at barn, unge, voksne og eldre skal ha det godt.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 09:19
  2020-04-24 12.51.39.jpg

  Ny velforening på øvre Hinna

  I slutten av januar hadde det som skal bli øvre Hinna velforening sitt første møte i speiderhuset. Oppmøtet var stort, og det var mange som så nytten i å etablere en egen velforening for den øvre delen av Hinnas beboere.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:48
  image.jpg

  Kommunedelspolitiker: Ingvild Sørensen (37), MDG

  Ingvild Sørensen, kommunedelspolitiker fra MDG ønsker seg flere benker å sitte på. Hun jobber for at både unge og gamle skal ha nok møteplasser. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:43
  Bilde 235.jpg

  En annerledes 17 mai-feiring

  For første gang i fredstid vil vi ikke få oppleve den 17. mai-feiringen slik vi kjenner den, men 17. mai 2020 er på ingen som helst måte avlyst. Alle de tradisjonelle elementene vi kjenner fra feiringen vil bli tilgjengeliggjort digitalt for kommunens innbyggere.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken