Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 11.05.2020 kl. 09:19

  Ny velforening på øvre Hinna

  I slutten av januar hadde det som skal bli øvre Hinna velforening sitt første møte i speiderhuset. Oppmøtet var stort, og det var mange som så nytten i å etablere en egen velforening for den øvre delen av Hinnas beboere.

   

  Mer eller mindre elle beboere som har bolig fra starten av Bergliveien mot Gustava Kiellandsgate og opp mot Sørmarka, fikk rundt juletider et skriv i posten om at private initiativtakere ønsker å etablere en felles velforening. Velforeningen skal være en talsperson overfor kommunale myndigheter.

  Viktige saksområder for øvre Hinna velforening

  Blant de sakene velforeningen ønsker å jobbe med finner man oppfølging og håndheving av gjeldende reguleringsplan, vedlikehold og oppgradering av lekeplasser, Sørmarka, trafikale forhold og kollektivløsninger.

  Velforeningen ønsker også å være en sosial aktør for beboerne i en del av Hinna som har hatt, og har, stor utskifting av beboere, slik at en kan skape sosiale treffpunkter for dem som ikke per i dag kjenner hverandre.

  Den sosiale delen av naboskapet er viktig

  I en tid hvor de fleste jobber og de fleste aktiviteter i dag er organiserte, mister man mer den sosiale kontakten og samspillet med naboene ifølge en av initiativtakerne og leder for interimstyret, Jørg Eirik Waula som bor i Bergliveien. Dette er en av grunnene for å starte foreningen.

  Den primære grunnen er i følge Waula at de ønsker å være et kontaktorgan til kommunen rundt saker som er av felles interesse. 

  Ønsker å jobbe tett med kommunedelsutvalget  

  I forbindelse med Covid-19 har tidsplanen for videre prosess med arbeidet rundt velforeningen sprukket. I utgangspunktet var planen å få satt et styre før sommeren, men nå vil det mest sannsynlig ikke bli før til høsten.

  Da er planen i følge Waula å ta kontakt med kommunedelsutvalget for å høre om sakene som skal jobbes med er noe de vil ta tak i, eller om dette er saker styret må jobbe med på egenhånd direkte mot kommunen.

  Trafikkregulering og Sørmarka

  Hvilke saker er det som brenner mest?

  -Det er ingen saker som brenner, da vi bor i en av de beste bydelene i Stavanger. Vi har ingen nød for å si det veldig enkelt, så det blir de tingene vi ser utenfor vinduet vårt.

  Han sier at en av de sakene som vil være viktige er trafikk. Spesielt i de gatene som har mye gjennomgangstrafikk, hvor en kan se på muligheter for skilting eller se på mulighetene for å lage fortau der det er mulig.

  Parkering vil også være en av sakene styret ønsker å se på i følge Waula. Det er mye trafikk i inngangen til Sørmarka ved speiderhuset som per i dag ikke er særlig regulert.

  En annen sak styret ønsker å se på er Sørmarka.

  -Den spises fra alle kanter. Stavanger, iallfall før kommunesammenslåingen, er en av de kommunene som har minst friområder per innbygger, og da er det viktig å bevare de få plassene vi har igjen da Sørmarka er ikke regulert.

  Lekeplasser og aktivitetsområder er viktig for små og store

  Waula forteller om lekeplasser som er små og uhensiktsmessige og til dels nokså slitt.

  -Selv om ikke alle har barn, har en kanskje barnebarn eller nieser og nevøer som ønsker å bruke lekeplassene.

  Foruten om lekeplassene er det ingen aktivitetsområder for andre enn små barn.

  -Tidligere var det en fotballbane bak speiderhuset, men nå blir den brukt til lagring av anleggsutstyr.

  Han sier også at det er regulert inn en lekeplass i Bergliveien, men her har det heller ikke skjedd noe som helst.

  -Det vi ser på er, kall det hverdagslige saker, men i sum så betyr det noe for bomiljøet i området her.

  Det har i løpet av de siste årene kommet til mange flere barn enn det tidligere har vært i området, så behovet for oppgraderinger og utvikling er stort, sier Waula.

  Ønsker sosiale tilstelninger velkommen

  Waula sier at det hadde vært hyggelig med grilling eller andre aktiviteter i den sjangeren for at naboene skal kunne komme sammen.

  -Vi ønsker å kunne lage en gatefest, 17. mai samling eller sankthansfest for beboerne når den tid kommer. Det er hyggelig å kunne treffes på en annen måte enn bare å kjøre forbi hverandre med bilen. 

  Ønsker å motivere for nye velforeninger i området

  Hva er grunnen for at det er akkurat denne delen av Hinna som har fått invitasjon til å være med i en velforening?

  -Det er kun av den grunn at det er håndterbart. Det er denne størrelsen vi tror vi klarer å håndtere i første omgang. Vi skal ikke utelukke at det er rom for å endre på disse grensene etter hvert, men dette er en fin størrelse å starte med.

  Han sier at det er kun av rent praktiske grunner at de har valgt å avgrense velforeningen til dette området i denne runden.

  Tror du det kan bli en form for sjalusi når ikke alle gatene blir invitert?

  Nei, sier en leende Waula.

  Han tror kanskje dette initiativet gjør at andre ser effekten av å starte en velforening og ønsker å gjøre det samme i gatene nedenfor Bergliveien mot Gamleveien og hele arealet mot Grannesveien.

   


   
  1
  HEJ; Har du brug for et lån?
  Vi leverer lån til enkeltpersoner: personligt lån til forbrug, boliglån, kreditindfrielse, indfrielse af gæld (For at samle al din gæld i en kredit), forretningslån og også et lån til at købe en bil.

  Har du brug for et lån til at finansiere dit projekt?
  Vi kan støtte dig med et lån til udførelse af dine projekter såsom: opførelse af dine huse, kontorer, gårde og også finansiere dine rejseprojekter, din virksomhed eller et projekt, som du har brug for ekstern finansiering.

  Har du brug for en investeringsfond?
  Vi kan investere i dine store projekter. Dette er forbeholdt virksomheder, der søger investorer til at finansiere deres forskningsprojekter, ejendomsprojekter, overtagelser og andre forretningsbehov.

  VÆLG DE BEDSTE LÅNOPTIONER NU !!! For mere information om vores tjenester, kontakt os via denne e-mail-adresse: novaglobalfinances@gmail.com

  Hvad vi tilbyder;
  Vi tilbyder alle former for lånetjenester, både sikrede og usikrede lån, gældskonsolidering og mange andre til en meget rimelig pris.

  NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES er datterselskab af en af ??de stærkeste finansielle koncerner i Europa og over hele verden med en stor kapital. NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES forfølger en strategi for at være til stede, hvor vækst findes, forbinde kunder til de muligheder, det skaber, hjælpe virksomheder med at vokse, økonomier til at trives og enkeltpersoner til at realisere deres ambitioner.

  Send en låneanmodning nu !!!
  Navn: Camilla Karlsen (lånecentreansvarlig)
  Kontakt mail: novaglobalfinances@gmail.com - Av Camilla Karlsen 16.06 (17:27)

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:36
  Nr 12.png

  Ønsker å skape byens beste nabolag på Jåtun

  I 2018 kjøpte Base Bolig og Ineo Eiendom Jåttå Utviklingsselskap, og utbyggingsprosjektet på Jåtun er allerede godt i gang med boligprosjektet Husene i Skogen.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.09.2020 - 09:13
  Bilde 160.jpg

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:32
  Skjermbilde 2020-09-01 kl. 09.26.34.png

  Kai Hansen 50 år - vil gi kunden den gode trykkeopplevelsen

  Kai Hansen trykkeri på Forus feirer 50 år. Fra én ansatt i 1970 til konsern og 100 ansatte i 2020 har de utviklet en trykkeribedrift som leverer kortreiste produkter og er totalleverandør på trykkeritjenester.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.09.2020 - 09:19
  syrinhortensia.jpg

  Høsttips til hagen

  Nå begynner kanskje hagen å se litt stusselig ut og det kan være fint å plante litt nytt. Det er flere stauder og busker som blomstrer nå om høsten. Jeg skal gi dere mine favoritter her.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:26
  Nr 125.jpg

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota1.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:16
  Oversikt Parken 2021.png

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:21
  gettyimages-748355965-steve-de-neef-skra-strek-getty-imagesjpg.jpg

  TV-aksjonen blir digital

  I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober, og det blir ikke en dør til dør aksjon, på grunn av koronasituasjonen. I år skal vi være digitale bøssebærere. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:07
  Bilde.jpg

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:14
  Jenter1.jpg

  Full aktivitet i Vaulen IL

  Vaulenbanen er full av ivrige barn, i full kamp om ballen. Vaulen IL har i sommer arrangert fotballskole i uke 26 og 33, med god oppslutning.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:11
  Bilde 240.jpg

  Åpent klubbhus på Hinna i sommer

  I løpet av juli har det vært åpent klubbhus på det nye «Hinnahuset». Dette har vært et tilbud for barn og unge, med finansiell støtte fra Stavanger kommune, for å lage et samlingspunkt i løpet av juli måned.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken