Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 11.05.2020 kl. 10:37

  Påskekino i Hinna Park

  Skjærtorsdag var det duket for drive-in kino i Hinna Park. Tre forskjellige filmer for alle aldersgrupper ble vist denne dagen, og arrangementet ble ifølge gjester og arrangør en suksess.

   

  På under 24 timer ble alle billettene til utendørskinoen, som ble avholdt skjærtorsdag, utsolgt. I forbindelse med de nye smittevernreglene man må forholde seg til, har arrangører og næringslivet sett seg nødt til å bli kreative i tankegangen hva gjelder arrangementer og sosiale tiltak. Det gjorde de med stor suksess i Hinna Park.

  Et krevende prosjekt med gode samarbeidspartnere

  Anja Tollefsen Lussand, markedsansvarlig i Hinna Park, sier at de elsker å lage liv og røre med blant annet utekino, barnas dag og sykkelfester. I disse tider hvor det er krevende for innbyggerne og bydelen, så var ønsket vårt å lage noe kjekt for beboerne.

  Lussand ler når hun forteller at det har vært mer krevende enn hun trodde.

  -Jeg ler nå fordi jeg er så fornøyd med det jeg ser. Ideen er lett å komme på, men å gjøre alt som kreves for å gjennomføre det, alt fra å få i stand FM-nett slik at man kan høre lyden i bilen, godkjenning hos medietilsynet for å vise filmene og søknadsprosessen, har vært mye arbeid.

  Hun sier videre at de har hatt fantastiske samarbeidspartnere i Videoforce, som leverer skjermer til slike arrangementer, som også har jobbet knallhardt.

  -Denne typen arrangement har vi aldri gjennomført før, så vi hadde ikke noen anelse om hvor godt bildet ville være, hvor godt gjestene ville se fra bilene, eller hvor mange biler vi skulle driste oss til å ta inn, men det ser ut som om vi har truffet godt på bildet og antall biler.

  Fornøyde kinogjester

  Chris Brandsø, Karen Bergeland Brandsø og barna Sanna (3) og Selma (3 mnd.) har tatt turen helt fra Tananger for å få med seg filmen «Elleville Elfrid» på drive-in kinoen i Hinna Park.

  -Det var tilfeldig at vi leste om arrangementet på facebook, sier Chris Brandsø. Vi synes det er kjempekoselig at de tilbyr et slikt arrangement, og da gjør det ikke noe å kjøre fra Tananger.

  Han sier videre at det er et kjempetiltak i disse spesielle tidene vi er i, og at det er veldig kjekt å komme seg ut og gjøre noe, nå når man for det meste må holde seg hjemme.

  Er dette noe dere kunne ønsket at Hinna Park arrangerte flere ganger?

  -Vi har vært på utendørs sommerkino flere ganger i utlandet, og det har vært en kjempe hit. Vi kunne absolutt tenkt oss å komme på flere slike tilstelninger, sier han.

  Mulighet for gjentakelse av drive-in kino

  -Vi har fått tillatelse til å drive med dette i tre måneder, sier Anje Tollefsen Lussand.

  Plassen hvor drive-in kinoen er arrangert tilhører Jåttåvågen 2, som er den kommende videreføringen av Hinna Park. Den store, åpne plassen står tom i påvente av at utbyggingen skal komme i gang.

  -Plassen har vi, så det kan tenkes at dette er noe vi kan videreføre. Er det slik at smitteverntiltakene vedvarer, og vi ikke kan være sosiale sammen slik vi pleier, og folk liker det, så kanskje bør vi tenke på om vi skal gjøre dette igjen.

  Hva er konklusjonen din så langt?

  -Det er helt supert! Det er veldig kjekt at folk vil ut, det er tydelig. Jeg skulle ønsket vi kunne gjort mer og at det var plass til absolutt alle som ønsket å delta. Det ble så fort utsolgt at det var flere som ikke fikk deltatt på arrangementet. Jeg er veldig fornøyd.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:36
  Nr 12.png

  Ønsker å skape byens beste nabolag på Jåtun

  I 2018 kjøpte Base Bolig og Ineo Eiendom Jåttå Utviklingsselskap, og utbyggingsprosjektet på Jåtun er allerede godt i gang med boligprosjektet Husene i Skogen.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.09.2020 - 09:13
  Bilde 160.jpg

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:32
  Skjermbilde 2020-09-01 kl. 09.26.34.png

  Kai Hansen 50 år - vil gi kunden den gode trykkeopplevelsen

  Kai Hansen trykkeri på Forus feirer 50 år. Fra én ansatt i 1970 til konsern og 100 ansatte i 2020 har de utviklet en trykkeribedrift som leverer kortreiste produkter og er totalleverandør på trykkeritjenester.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.09.2020 - 09:19
  syrinhortensia.jpg

  Høsttips til hagen

  Nå begynner kanskje hagen å se litt stusselig ut og det kan være fint å plante litt nytt. Det er flere stauder og busker som blomstrer nå om høsten. Jeg skal gi dere mine favoritter her.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:26
  Nr 125.jpg

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota1.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:16
  Oversikt Parken 2021.png

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:21
  gettyimages-748355965-steve-de-neef-skra-strek-getty-imagesjpg.jpg

  TV-aksjonen blir digital

  I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober, og det blir ikke en dør til dør aksjon, på grunn av koronasituasjonen. I år skal vi være digitale bøssebærere. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:07
  Bilde.jpg

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:14
  Jenter1.jpg

  Full aktivitet i Vaulen IL

  Vaulenbanen er full av ivrige barn, i full kamp om ballen. Vaulen IL har i sommer arrangert fotballskole i uke 26 og 33, med god oppslutning.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:11
  Bilde 240.jpg

  Åpent klubbhus på Hinna i sommer

  I løpet av juli har det vært åpent klubbhus på det nye «Hinnahuset». Dette har vært et tilbud for barn og unge, med finansiell støtte fra Stavanger kommune, for å lage et samlingspunkt i løpet av juli måned.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken