Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 11.05.2020 kl. 10:37

  Påskekino i Hinna Park

  Skjærtorsdag var det duket for drive-in kino i Hinna Park. Tre forskjellige filmer for alle aldersgrupper ble vist denne dagen, og arrangementet ble ifølge gjester og arrangør en suksess.

   

  På under 24 timer ble alle billettene til utendørskinoen, som ble avholdt skjærtorsdag, utsolgt. I forbindelse med de nye smittevernreglene man må forholde seg til, har arrangører og næringslivet sett seg nødt til å bli kreative i tankegangen hva gjelder arrangementer og sosiale tiltak. Det gjorde de med stor suksess i Hinna Park.

  Et krevende prosjekt med gode samarbeidspartnere

  Anja Tollefsen Lussand, markedsansvarlig i Hinna Park, sier at de elsker å lage liv og røre med blant annet utekino, barnas dag og sykkelfester. I disse tider hvor det er krevende for innbyggerne og bydelen, så var ønsket vårt å lage noe kjekt for beboerne.

  Lussand ler når hun forteller at det har vært mer krevende enn hun trodde.

  -Jeg ler nå fordi jeg er så fornøyd med det jeg ser. Ideen er lett å komme på, men å gjøre alt som kreves for å gjennomføre det, alt fra å få i stand FM-nett slik at man kan høre lyden i bilen, godkjenning hos medietilsynet for å vise filmene og søknadsprosessen, har vært mye arbeid.

  Hun sier videre at de har hatt fantastiske samarbeidspartnere i Videoforce, som leverer skjermer til slike arrangementer, som også har jobbet knallhardt.

  -Denne typen arrangement har vi aldri gjennomført før, så vi hadde ikke noen anelse om hvor godt bildet ville være, hvor godt gjestene ville se fra bilene, eller hvor mange biler vi skulle driste oss til å ta inn, men det ser ut som om vi har truffet godt på bildet og antall biler.

  Fornøyde kinogjester

  Chris Brandsø, Karen Bergeland Brandsø og barna Sanna (3) og Selma (3 mnd.) har tatt turen helt fra Tananger for å få med seg filmen «Elleville Elfrid» på drive-in kinoen i Hinna Park.

  -Det var tilfeldig at vi leste om arrangementet på facebook, sier Chris Brandsø. Vi synes det er kjempekoselig at de tilbyr et slikt arrangement, og da gjør det ikke noe å kjøre fra Tananger.

  Han sier videre at det er et kjempetiltak i disse spesielle tidene vi er i, og at det er veldig kjekt å komme seg ut og gjøre noe, nå når man for det meste må holde seg hjemme.

  Er dette noe dere kunne ønsket at Hinna Park arrangerte flere ganger?

  -Vi har vært på utendørs sommerkino flere ganger i utlandet, og det har vært en kjempe hit. Vi kunne absolutt tenkt oss å komme på flere slike tilstelninger, sier han.

  Mulighet for gjentakelse av drive-in kino

  -Vi har fått tillatelse til å drive med dette i tre måneder, sier Anje Tollefsen Lussand.

  Plassen hvor drive-in kinoen er arrangert tilhører Jåttåvågen 2, som er den kommende videreføringen av Hinna Park. Den store, åpne plassen står tom i påvente av at utbyggingen skal komme i gang.

  -Plassen har vi, så det kan tenkes at dette er noe vi kan videreføre. Er det slik at smitteverntiltakene vedvarer, og vi ikke kan være sosiale sammen slik vi pleier, og folk liker det, så kanskje bør vi tenke på om vi skal gjøre dette igjen.

  Hva er konklusjonen din så langt?

  -Det er helt supert! Det er veldig kjekt at folk vil ut, det er tydelig. Jeg skulle ønsket vi kunne gjort mer og at det var plass til absolutt alle som ønsket å delta. Det ble så fort utsolgt at det var flere som ikke fikk deltatt på arrangementet. Jeg er veldig fornøyd.

   


   

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:21
  gettyimages-748355965-steve-de-neef-skra-strek-getty-imagesjpg.jpg

  TV-aksjonen blir digital

  I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober, og det blir ikke en dør til dør aksjon, på grunn av koronasituasjonen. I år skal vi være digitale bøssebærere. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:07
  Bilde.jpg

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 11.05.2020 - 10:37
  Bilde 159.jpg

  Påskekino i Hinna Park

  Skjærtorsdag var det duket for drive-in kino i Hinna Park. Tre forskjellige filmer for alle aldersgrupper ble vist denne dagen, og arrangementet ble ifølge gjester og arrangør en suksess.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 02.12.2019 - 19:49
  IMG_0340.jpg

  Besøk til Stavangers vennskapsby Nablus, Palestina

  Delegasjon fra Stavanger til Nablus i Palestina med t-skjorter fra Forus og Gausel idrettslag.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 02.12.2019 - 19:25
  Nr 122.jpg

  Lokal forfatter med ny krimroman

  Forfatter Lars Helle fra Hinna er ute med en ny krimroman, Når stormen aldri løyer, hvor store deler av handlingen er lagt til Stavanger.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:53
  Siren 1.jpg

  Ny leder på Step in fritidsklubb

  Siren Helberg Rong er 26 år og utdannet barnevernspedagog med en mastergrad i sosialfag.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:49
  Daniel Roux.jpg

  Aktivitetsdagen 2019: møt vår vert Daniel Egge Roux

  Daniel Egge Roux, 37 år, er daglig leder på Forus & Gausel IL, ble ansatt i Juni 2009 og har i år 10 års jubileum.  For han er det svært viktig at jobben de legger ned i denne klubben, skal komme barna og ungdommene til gode.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:08
  Gausel bydelshus.jpg

  Kultur på tvers – september 2019

  Det skjer på bydelshuset!

  » Les hele saken