Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.09.2020 kl. 08:46

  Det beste for Hinna

  Børge Aanestad er nestleder i Stavanger Høyre og sitter på Fylkestinget for Høyre. Han er opptatt av at Hinna kommunedel skal være trygg og at barn, unge, voksne og eldre skal ha det godt.

   

  -Jeg er glad i byen min og opptatt av hva slags by Stavanger skal være om 20 år, 40 år. Jeg er også opptatt av at bydelen min skal være trygg og at barn, unge, voksne og eldre skal ha muligheten til å ferdes i turområder og ha tilgang til aktiviteter, butikker, restauranter og kollektivtransport. Vi er heldige som har tog og buss i umiddelbar nærhet.

  Børge Aanestad er nestleder i Stavanger Høyre og sitter på Fylkestinget for Høyre. Han er relativt fersk i politikken. -Jeg ble spurt om jeg ville stå på valglisten og så ballet det på seg. Det er veldig kjekt. I kommunedelsutvalget jobber jeg med veldig kjekke og flinke folk som har samme mål som meg - å få til ting til det beste for Hinna. 

  -Jeg synes det er kjekt når folk tar kontakt for å si hva de mener om det arbeidet politikerne gjør. Det er det som er hensikten med et kommunedelsutvalg. Det er folk som bor på Hinna som vet hva som er best for Hinna, og det bidrar til bedre innsikt for de sakene som er til behandling,  sier Aanestad.

  -Noen beslutninger er tatt for lenge siden og de må vi forholde oss til. Det gjelder for eksempel bommene. Det er fylket som har ansvar for veiene våre, ikke kommunen. Et annet eksempel er busway’en. Den er der og er ikke reversibel. Jeg får noen henvendelser om bommer og busway, men nå gjelder det å jobbe ut fra de forutsetningene som allerede er der.

  -Vi er en kommunedel med stor næringsvirksomhet. Det er viktig at vi tilrettelegger for næringslivet både når det gjelder logistikk og muligheten for utbygging. Vi må hele tiden tenke fremover og vi må legge til rette for hver eneste arbeidsplass i denne bydelen.

  -Det blir spennende med nytt sykehus med adresse på Hinna. Vi får et fantastisk miljø på Ullandhaug som blir mer attraktivt og vil forsterke forutsetningene for forskning og utvikling, økte stipendiater og forhåpentligvis et medisinsk studium. Sykehuset blir en enormt stor arbeidsplass og mange vil kanskje ønske å bo i nærheten. Det er mange spennende boligfelt under bygging på Hinna.

  Børge Aanestad er 49 år og salgsdirektør i Schibsted som eier Stavanger Aftenblad, VG og FINN. Han er gift og har en datter og en stesønn og bor på Gausel. -Vi har hytte på Nedstrand og en leilighet i Spania, og vi liker å være på farten.

  -COVID-19 har satt en stopper for de fleste av oss det siste halvåret. For oss blir det mindre reising enn planlagt, men det tåler vi fint å ikke reise akkurat nå. På jobb har vi hatt en del utfordringer som de fleste, med hjemmekontor og nå en uke på kontoret og en uke på hjemmekontor. Jeg tror vi vil se nye måter å jobbe på i fremtiden. Det vil bli mer fleksibelt.

  -Vi har nok en del grupper i samfunnet som har vært veldig engstelige de siste månedene. De må vi ikke glemme. Begrensninger i møteplasser kan skape ensomme mennesker. Det er noe vi politikere må være bevisst på.

  -Jeg tror at ekstra fokus på håndhygiene har kommet for å bli. Så spørs det om vi kommer til å håndhilse og klemme hverandre etterhvert, avslutter Børge Aanestad.

   


   

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:26
  Nr 125.jpg

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:16
  Oversikt Parken 2021.png

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 08:46
  179A1023.jpg

  Det beste for Hinna

  Børge Aanestad er nestleder i Stavanger Høyre og sitter på Fylkestinget for Høyre. Han er opptatt av at Hinna kommunedel skal være trygg og at barn, unge, voksne og eldre skal ha det godt.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 09:19
  2020-04-24 12.51.39.jpg

  Ny velforening på øvre Hinna

  I slutten av januar hadde det som skal bli øvre Hinna velforening sitt første møte i speiderhuset. Oppmøtet var stort, og det var mange som så nytten i å etablere en egen velforening for den øvre delen av Hinnas beboere.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:48
  image.jpg

  Kommunedelspolitiker: Ingvild Sørensen (37), MDG

  Ingvild Sørensen, kommunedelspolitiker fra MDG ønsker seg flere benker å sitte på. Hun jobber for at både unge og gamle skal ha nok møteplasser. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:43
  Bilde 235.jpg

  En annerledes 17 mai-feiring

  For første gang i fredstid vil vi ikke få oppleve den 17. mai-feiringen slik vi kjenner den, men 17. mai 2020 er på ingen som helst måte avlyst. Alle de tradisjonelle elementene vi kjenner fra feiringen vil bli tilgjengeliggjort digitalt for kommunens innbyggere.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken