Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.09.2020 kl. 09:13

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  I nøyaktig fem år har han vært daglig leder for klubben han har vært en aktiv del av siden han var fire år gammel.

  -Jeg kom inn i styret på et tidspunkt da jeg hadde en del meninger om hvordan ting kunne gjøres og burde være, og engasjerte meg i det, og spesielt rundt seniorseksjonen. Daglig leder på daværende tidspunkt skulle så trappe ned, og da tenkte jeg at det er dette jeg ønsker å drive med. Og så brenner jeg for bredde, ungdom og idrett. Jeg brenner for Hinna fotball!

  Hvilke andre ting brenner du for?

  -Å skape aktiviteter og sørge for at det er trygge og gode møteplasser for unge, det synes jeg er utrolig viktig. At det ikke skal kreve mye å være en del av noe.

  For Hans Arne Haga har fotballen alltid vært en del av livet, og det vært en trygg havn der han har hatt sitt sosiale nettverk. Etterhvert som han ble voksen, har det vært mer og mer det sosiale nettverket det har dreiet seg om i klubben.

  Jobben blir en livsstil

  -Det å kunne være med å organisere og kunne legge til rette for aktiviteten, og å skape aktivitet, det gjør jobben spesiell. Det involverer jo masse følelser å være en del av noe, og det skaper en god og trygg oppvekst for mange, sier Hans Arne.

  -Jeg tror og håper de fleste som har vært med i fotballen har gode assosiasjoner rundt det, så det å klare å legge til rette for at det skal være slik, det kjennes godt, og det skaper gode følelser for de involverte.

  Hva liker du å gjøre på fritiden når du ikke er på klubbhuset?

  -Akkurat nå ligger jeg på babymatten når jeg kommer hjem fra jobb og leker med datteren min. Det er utrolig trivelig.

  Ellers har jeg har ikke så mange fritidssysler utenom fotballen. Jeg har drevet med golf og sykling, men det tar mye tid. Jeg har nok ikke så mye tid lengre. Jeg kan gå ned på stadion og se en gutter- eller jenter-15 kamp på kveldstid og stå og drøse med folk. Det synes jeg er veldig hyggelig.

  En stolt mann

  I 2013 startet jobben av daværende styre med å få nytt klubbhus. Banen hadde blitt oppgradert og det ble i den forbindelse sett på fasilitetene rundt som da var kummerlige. Gamle brakker og kiosker som var råtne, samt garderobefasiliteter som ikke var tilstrekkelige kunne dokumenteres, og det ble starten på det eventyret det i dag har blitt å få nytt klubbhus.

  -Jeg håper at det nye klubbhuset skal være med å bygge opp under profilen om at det skal være bydelens viktigste, sosiale samlingspunkt. Og så betyr det stolthet. Jeg tror det vil gi mye stolthet for medlemmene og eierskap til at dette har vi.

  Er du stolt?

  -Ja, jeg er fryktelig stolt. Dette er jo en milepæl. Man har jobbet for det såpass lenge og når det da står klart blir man jo stolt. Samtidig er ikke jobben over, for det er jo bare et skall. Det er jo aktivitetene vi fyller huset med som er viktige, og det er disse aktivitetene vi gleder oss til.

  Hvilke andre ting er du stolt av?

  -Datteren min!

  -Jeg ble pappa i desember for første gang. Livet blir annerledes, og det setter ting i perspektiv. Jeg var her nede på Hinna stadion hver kveld i sikkert fire år og holdt på med diverse oppgaver, fikset og ordnet, men nå må jeg prioritere litt annerledes, og det er bare en glede.

  -Det hadde jo vært kjekt om datteren min vil begynne i Hinna fotball en dag, men det er ikke viktig for meg. Jeg føler det som er viktig er at hun finner en lagidrett og et miljø å være i, hvor hun trives. Jeg har troen på at det å være en del av et lag, og kjenne på den fellesskapsfølelsen, er utrolig betydningsfullt i barndommen.

  Så det er ok å prioritere annerledes nå?

  -Ja, det er veldig ok!

  Fotballen blir ikke så viktig?

  -Nei, det finnes viktigere ting enn Hinna fotball nå. Det gjør heldigvis det.

   

   


   

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.09.2020 - 09:13
  Bilde 160.jpg

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 02.12.2019 - 15:14
  DSC_6015.JPG

  Bydelsprofil: Thorbjørn Hinna (71)

  Idretten har gitt meg så mye

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 02.09.2019 - 23:56
  FOTORA~1.JPG

  Bydelsprofilen: Therese Øvstebø Markhus (41)

   

  Heddapris for originalitet og godt spill.

  The Mute - en kjælighetshistorie uten ord – bare musikk og kropp som formidler historien, fikk Heddaprisen 2019 for ”Årets forestilling”. Therese Øvstebø Markhus fra Gausel hadde ansvaret for koreografien. Janove Ottesen og Christian Eriksen skrev manus og laget musikken, Arne Nøst og Christian Eriksen hadde regien.

   

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 12.05.2019 - 21:12
  Nr 2 - (f.v.) Morten, Kjetil og Anders Fevang. Foto Natalia Pipkina©2018.jpg

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 18.02.2019 - 11:45
  IMG_5239.JPG

  Bydelsprofil: Harald Krohn-Pettersen

  Harald Krohn-Pettersen har bodd på Hinna siden har var 7 år. Han er utdannet ved Hotellfagskolen og drev innen hotellfaget i mange år. De siste årene har han undervist på Jåttå vgs innen reiseliv etter å ha tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved UiS. Da han fylte 70 år var det tid for å pensjonere seg. Nå er han aktiv som styrer i velforeningen i Laberget 50 i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 19.02.2018 - 12:27
  IMG_0520.jpg

  Bydelsprofilen: Sverre Torgersen

  For Sverre Torgersen har den kristne aktiviteten på Hinna vært det mest sentrale. Han mener Hinna er en god bydel å bo i.

  » Les hele saken