Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.09.2020 kl. 09:16

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

   

  I Hinna Park åpner det i nærmeste framtid en ny aktivitetspark på initiativ fra Hinna Park velforening.

  Gunnar Nygård som er økonomileder og Harald Krohn-Pettersen som er styreleder i velforeningen håper å nå spesielt ut til den uorganiserte ungdommen i bydelen.

  Det er ikke velforeningen sine penger som blir brukt til denne parken, det er det firmaer, Stavanger kommune og bydelsutvalget som er bidragsyter til, sier Nygård og Krohn-Pettersen. 

  Et tilbud rettet mot alle aldersgrupper i kommunedelen

  -Vi så behovet for å få et tilbud til den gruppen ungdommer som ikke er en del av den organiserte idretten eller aktiviteter i kommunedelen, sier Krohn-Pettersen.

  -Både Gunnar og meg selv kommer fra fotballen, og vi ser at den organiserte ungdommen har mye, og den uorganiserte ungdommen ikke har noe.

  -Vi ønsker også at dette skal være en aktivitetspark for de minste 4 åringene til dem som er 80 år og eldre, samt for firmaer som ønsker å bruke parken til teambuilding og til aktiviteter for de ansatte forteller Nygård. 

  -Det er Stavanger kommune som eier området, men vi har fått lov å disponere det til aktivitetsparken. Dette er et samarbeid med Stavanger kommune, hvor vi søker om hver enkelt aktivitet. Det er kommunen som godkjenner de forskjellige aktivitetene vi ønsker å få på plass.

  Utsatt åpning av gapahuken

  I slutten av August skulle det vært offisiell åpning av gapahuken hvor skoler og barnehager skulle vært invitert, men i forbindelse med koronasituasjonen og smitteverntiltak ble det bestemt å utsette denne.

  -Vi ønsker også å få på plass boccia- og bowlingbaner før vi åpner, slik at det er litt forskjellige aktiviteter her når åpningen finner sted. De andre aktivitetene som er skissert inn i planen kommer etterhvert som vi får midler sier Nygård 

  Krohn-Pettersen forteller at det i løpet av september kommer fire bocciabaner som er kjøpt inn og betalt for, samt fire utendørs bowlingbaner i tre som er ti meter lange.

  Når er de resterende aktivitetene på plass?

  -Vi håper i 2021, sier Gunnar Nygård. Da er det bare frisbee- og padelbanen igjen. Muligens den kommer i 2022, for den koster jo en del penger. Vi håper derfor at bedriftene vil være med å betale. Da blir det plutselig også et tilbud til de ansatte hvor de kan drive med teambuilding og ha sosiale dager.

  -Det er planer om å få bygget en bandybane og en frisbeebane med seks stativer, samt en padelbane. Basketballbane og volleybane finnes allerede i dag.

  -Penger først, aktiviteter etterpå, skyter Krohn-Pettersen inn.

  Ber om hjelp fra næringslivet

  -I det første møtet vi hadde med Stavanger kommune, spurte vi om tillatelse til å opprette en slik park, men ikke om penger. De har vært veldig behjelpelige når det kommer til det praktiske. Vi har også hatt god støtte fra bydelsutvalget. Vi fikk 40000 kroner i år som går til denne parken, sier Gunnar Nygård.

  -Vi håper at gårdeiere og firmaer som er i nærområdet hjelper oss med finansiering av aktiviteter, og vi håper dette blir så populært at vi må organisere påmelding fra skoler og barnehager som ønsker å ha aktivitetsdager her i parken.

  Hvordan skal dere markedsføre dere?

  -Jungeltelegrafen, sier Krohn-Pettersen. Det bor mye folk her, så dette kommer folk til å få vite om.

  -Hovedsakelig vil vi markedsføre oss gjennom skoler og barnehager som er en god markedsføringskanal sier Nygård.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:36
  Nr 12.png

  Ønsker å skape byens beste nabolag på Jåtun

  I 2018 kjøpte Base Bolig og Ineo Eiendom Jåttå Utviklingsselskap, og utbyggingsprosjektet på Jåtun er allerede godt i gang med boligprosjektet Husene i Skogen.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.09.2020 - 09:13
  Bilde 160.jpg

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:32
  Skjermbilde 2020-09-01 kl. 09.26.34.png

  Kai Hansen 50 år - vil gi kunden den gode trykkeopplevelsen

  Kai Hansen trykkeri på Forus feirer 50 år. Fra én ansatt i 1970 til konsern og 100 ansatte i 2020 har de utviklet en trykkeribedrift som leverer kortreiste produkter og er totalleverandør på trykkeritjenester.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.09.2020 - 09:19
  syrinhortensia.jpg

  Høsttips til hagen

  Nå begynner kanskje hagen å se litt stusselig ut og det kan være fint å plante litt nytt. Det er flere stauder og busker som blomstrer nå om høsten. Jeg skal gi dere mine favoritter her.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:26
  Nr 125.jpg

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota1.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:16
  Oversikt Parken 2021.png

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:21
  gettyimages-748355965-steve-de-neef-skra-strek-getty-imagesjpg.jpg

  TV-aksjonen blir digital

  I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober, og det blir ikke en dør til dør aksjon, på grunn av koronasituasjonen. I år skal vi være digitale bøssebærere. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:07
  Bilde.jpg

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:14
  Jenter1.jpg

  Full aktivitet i Vaulen IL

  Vaulenbanen er full av ivrige barn, i full kamp om ballen. Vaulen IL har i sommer arrangert fotballskole i uke 26 og 33, med god oppslutning.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:11
  Bilde 240.jpg

  Åpent klubbhus på Hinna i sommer

  I løpet av juli har det vært åpent klubbhus på det nye «Hinnahuset». Dette har vært et tilbud for barn og unge, med finansiell støtte fra Stavanger kommune, for å lage et samlingspunkt i løpet av juli måned.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken