Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.09.2020 kl. 09:16

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

   

  I Hinna Park åpner det i nærmeste framtid en ny aktivitetspark på initiativ fra Hinna Park velforening.

  Gunnar Nygård som er økonomileder og Harald Krohn-Pettersen som er styreleder i velforeningen håper å nå spesielt ut til den uorganiserte ungdommen i bydelen.

  Det er ikke velforeningen sine penger som blir brukt til denne parken, det er det firmaer, Stavanger kommune og bydelsutvalget som er bidragsyter til, sier Nygård og Krohn-Pettersen. 

  Et tilbud rettet mot alle aldersgrupper i kommunedelen

  -Vi så behovet for å få et tilbud til den gruppen ungdommer som ikke er en del av den organiserte idretten eller aktiviteter i kommunedelen, sier Krohn-Pettersen.

  -Både Gunnar og meg selv kommer fra fotballen, og vi ser at den organiserte ungdommen har mye, og den uorganiserte ungdommen ikke har noe.

  -Vi ønsker også at dette skal være en aktivitetspark for de minste 4 åringene til dem som er 80 år og eldre, samt for firmaer som ønsker å bruke parken til teambuilding og til aktiviteter for de ansatte forteller Nygård. 

  -Det er Stavanger kommune som eier området, men vi har fått lov å disponere det til aktivitetsparken. Dette er et samarbeid med Stavanger kommune, hvor vi søker om hver enkelt aktivitet. Det er kommunen som godkjenner de forskjellige aktivitetene vi ønsker å få på plass.

  Utsatt åpning av gapahuken

  I slutten av August skulle det vært offisiell åpning av gapahuken hvor skoler og barnehager skulle vært invitert, men i forbindelse med koronasituasjonen og smitteverntiltak ble det bestemt å utsette denne.

  -Vi ønsker også å få på plass boccia- og bowlingbaner før vi åpner, slik at det er litt forskjellige aktiviteter her når åpningen finner sted. De andre aktivitetene som er skissert inn i planen kommer etterhvert som vi får midler sier Nygård 

  Krohn-Pettersen forteller at det i løpet av september kommer fire bocciabaner som er kjøpt inn og betalt for, samt fire utendørs bowlingbaner i tre som er ti meter lange.

  Når er de resterende aktivitetene på plass?

  -Vi håper i 2021, sier Gunnar Nygård. Da er det bare frisbee- og padelbanen igjen. Muligens den kommer i 2022, for den koster jo en del penger. Vi håper derfor at bedriftene vil være med å betale. Da blir det plutselig også et tilbud til de ansatte hvor de kan drive med teambuilding og ha sosiale dager.

  -Det er planer om å få bygget en bandybane og en frisbeebane med seks stativer, samt en padelbane. Basketballbane og volleybane finnes allerede i dag.

  -Penger først, aktiviteter etterpå, skyter Krohn-Pettersen inn.

  Ber om hjelp fra næringslivet

  -I det første møtet vi hadde med Stavanger kommune, spurte vi om tillatelse til å opprette en slik park, men ikke om penger. De har vært veldig behjelpelige når det kommer til det praktiske. Vi har også hatt god støtte fra bydelsutvalget. Vi fikk 40000 kroner i år som går til denne parken, sier Gunnar Nygård.

  -Vi håper at gårdeiere og firmaer som er i nærområdet hjelper oss med finansiering av aktiviteter, og vi håper dette blir så populært at vi må organisere påmelding fra skoler og barnehager som ønsker å ha aktivitetsdager her i parken.

  Hvordan skal dere markedsføre dere?

  -Jungeltelegrafen, sier Krohn-Pettersen. Det bor mye folk her, så dette kommer folk til å få vite om.

  -Hovedsakelig vil vi markedsføre oss gjennom skoler og barnehager som er en god markedsføringskanal sier Nygård.

   


   

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:26
  Nr 125.jpg

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:16
  Oversikt Parken 2021.png

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 08:46
  179A1023.jpg

  Det beste for Hinna

  Børge Aanestad er nestleder i Stavanger Høyre og sitter på Fylkestinget for Høyre. Han er opptatt av at Hinna kommunedel skal være trygg og at barn, unge, voksne og eldre skal ha det godt.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 09:19
  2020-04-24 12.51.39.jpg

  Ny velforening på øvre Hinna

  I slutten av januar hadde det som skal bli øvre Hinna velforening sitt første møte i speiderhuset. Oppmøtet var stort, og det var mange som så nytten i å etablere en egen velforening for den øvre delen av Hinnas beboere.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:48
  image.jpg

  Kommunedelspolitiker: Ingvild Sørensen (37), MDG

  Ingvild Sørensen, kommunedelspolitiker fra MDG ønsker seg flere benker å sitte på. Hun jobber for at både unge og gamle skal ha nok møteplasser. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 11.05.2020 - 08:43
  Bilde 235.jpg

  En annerledes 17 mai-feiring

  For første gang i fredstid vil vi ikke få oppleve den 17. mai-feiringen slik vi kjenner den, men 17. mai 2020 er på ingen som helst måte avlyst. Alle de tradisjonelle elementene vi kjenner fra feiringen vil bli tilgjengeliggjort digitalt for kommunens innbyggere.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken