Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.09.2020 kl. 09:26

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

   

  Hinnasenteret er blant de fritidstilbudene i bydelen som er hardt rammet av korona-restriksjonene, med nedstenging og permittering av ansatte. Som følge av nedtegnelsen av en rekke fritidstilbud opplever senteret at flere eldre føler seg ensomme og har fått redusert livskvalitet.

   

  Senteret besøkes av mennesker som ønsker å få mer ut av sin trygde- og pensjonisttilværelse, og har til vanlig mellom 200-250 besøkende i løpet av ei uke.

   

  - Vi er for de som ønsker en aktiv hverdag! Vi arbeider for å føre mennesker inn i et meningsfullt fellesskap og bringe dem praktisk hjelp og hygge gjennom et variert kurs- og aktivitetstilbud. Målet vårt er å tilpasse aktivitetene etter brukernes ønsker. De fleste av våre aktivitetstilbud ledes av frivillige pensjonister, forteller avtroppende senterleder Berit Halvorsen.

   

  Permittering av ansatte

   

  Hinnasenteret ble helt nedstengt den 12. mars på grunn av myndighetenes grense/forbud mot å samle flere. De mest sårbare i samfunnet var også de senteret arbeidet for, dermed forsvant også senterets mulighet til matsalg under aktivitetene og deres ekstra inntekt til drift av senteret.

   

  - De ansatte ble etter hvert permittert, og på grunn av denne usikre tiden vi er i har jeg meldt min avgang som senterleder og går over i ny jobb i september. Senteret drives da videre med kun 2 ansatte, sier Halvorsen.

   

  Flere ensomme

   

  Halvorsen kan fortelle at de fleste de har vært i kontakt med har følt seg mer ensomme i korona-tidene, og at de eldre selv sier at de ser flere triste eldre rundt seg nå enn før.

   

  - Noen har også nevnt at koronatiden merkes på kroppen; at de opplever seg tyngre i hodet, har dårligere balanse og sier de tror det er på grunn av mindre generell bevegelse i hverdagen. Før gikk de gjerne på gymnastikk, «sterk og stødig» og yoga på senteret. Noen har hatt hage og har fått ”trent” der, andre har brukt butikken som en aktivitet slik at de får frisk luft, bevegelse i kroppen og samtidig møtt på andre mennesker i løpet av dagen.

   

  Det er mange eldre som har ventet lenge på at senteret de gikk på skal åpne igjen. Noen har ikke hatt kontakt med de andre på senteret, mens andre har møtt hverandre i små grupper under pandemien.

   

  - Vi ser en tendens til at noen har større behov for å delta på flere aktiviteter nå enn før, men vi ser også flere er redde og fortsatt skeptiske til å begynne igjen, forteller Halvorsen.

   

  Starter opp igjen

   

  Fritidstilbudene på senteret er i ferd med å starte opp igjen. Senteret følger alle smittevernsregler/-anbefalinger og registrerer alle besøkende med navn og telefonnummer.  Foreløpig har de startet opp igjen med bridgespilling, bridgekurs, Hverdagstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. Flere grupper vil starte opp igjen i september. Man finner mer informasjonen om Hinnasenterets aktivitetstilbud og ukeprogram på deres nettside, www.hinnasenteret.no.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:36
  Nr 12.png

  Ønsker å skape byens beste nabolag på Jåtun

  I 2018 kjøpte Base Bolig og Ineo Eiendom Jåttå Utviklingsselskap, og utbyggingsprosjektet på Jåtun er allerede godt i gang med boligprosjektet Husene i Skogen.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.09.2020 - 09:13
  Bilde 160.jpg

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:32
  Skjermbilde 2020-09-01 kl. 09.26.34.png

  Kai Hansen 50 år - vil gi kunden den gode trykkeopplevelsen

  Kai Hansen trykkeri på Forus feirer 50 år. Fra én ansatt i 1970 til konsern og 100 ansatte i 2020 har de utviklet en trykkeribedrift som leverer kortreiste produkter og er totalleverandør på trykkeritjenester.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.09.2020 - 09:19
  syrinhortensia.jpg

  Høsttips til hagen

  Nå begynner kanskje hagen å se litt stusselig ut og det kan være fint å plante litt nytt. Det er flere stauder og busker som blomstrer nå om høsten. Jeg skal gi dere mine favoritter her.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:26
  Nr 125.jpg

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota1.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:16
  Oversikt Parken 2021.png

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:21
  gettyimages-748355965-steve-de-neef-skra-strek-getty-imagesjpg.jpg

  TV-aksjonen blir digital

  I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober, og det blir ikke en dør til dør aksjon, på grunn av koronasituasjonen. I år skal vi være digitale bøssebærere. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:07
  Bilde.jpg

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:14
  Jenter1.jpg

  Full aktivitet i Vaulen IL

  Vaulenbanen er full av ivrige barn, i full kamp om ballen. Vaulen IL har i sommer arrangert fotballskole i uke 26 og 33, med god oppslutning.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:11
  Bilde 240.jpg

  Åpent klubbhus på Hinna i sommer

  I løpet av juli har det vært åpent klubbhus på det nye «Hinnahuset». Dette har vært et tilbud for barn og unge, med finansiell støtte fra Stavanger kommune, for å lage et samlingspunkt i løpet av juli måned.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken