Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 07.09.2020 kl. 09:32

  Kai Hansen 50 år - vil gi kunden den gode trykkeopplevelsen

  Kai Hansen trykkeri på Forus feirer 50 år. Fra én ansatt i 1970 til konsern og 100 ansatte i 2020 har de utviklet en trykkeribedrift som leverer kortreiste produkter og er totalleverandør på trykkeritjenester.

   

  -Far startet opp i Hillevåg for 50 år siden. Han kom fra Danmark og hadde truffet mor på Dreyer trykkeri der de begge jobbet, forteller Torfinn Hansen, som er andre generasjon på Kai Hansen Trykkeri på Forus. -Det startet som et boktrykkeri med én ansatt og med storsatsing på kontortrykksaker, reklametrykksaker og russekort. 

  -Etterhvert ble det flere ansatte og vi gikk fra blybokstaver og klisjeer til offset som er trykk på aluminiumsplater. Vi vokste gradvis og overtok maskiner, lokaler og flinke fagfolk fra Stavanger offset i Hillevåg og på Åsen, og spiraliseringsavdelingen til  Allservice. Sortimentet ble utvidet til bøker, brosjyrer, kataloger og vi fikk rammeavtaler med store bedrifter. Det ble stilt store krav til det arbeidet vi utførte.

  For åtte år siden ble det gamle hermetikkfabrikklokalet i Hillevåg for trangt og det ble bygget nytt bygg på Forus som ble tilrettelagt til vår produksjon.

  -For 14-15 år siden fikk vi trang til å utvide og etablerte oss i Kristiansand. Dette skjedde gjennom oppkjøp av to bedrifter hvor den ene etter hvert skiftet navn til kai Hansen Trykkeri Kristiansand. Etter noen år utvidet vi ved å overta Xpressprint som driver med produksjon av skilt, utsmykking, bildekor og profilprodukter.

  Kai Hansen Profilering tilbyr klær, firmagaver og diverse effekter. Og nå er vi også  tilbake i ‘russebransjen’ - der vi tilbyr russeklær og effekter.

  Konsernet  har i dag 100 ansatte og omsetter for rundt 160 millioner i året.

  Vi  fremstår i dag som en total leverandør innen kommunikasjon  på alle typer medium. Vi trykker alle typer trykksaker, leverer alle typer skilt, dekor på alle typer materiell, bil dekor og gaveartikler. Vårt motto er: Kan du tenke det, kan vi trykke det!

  Torfinn Hansen ser lyst på fremtiden. - Det blir færre og færre trykkerier, men større og større og mer lønnsomme, for oss som er igjen, sier Hansen.

  -Det er store miljøkrav til oss og vi har høyt fokus på miljø. Vi blir hele tiden målt på type råvarer, bruken av kjemikalier og produkter og bedriftene er miljøsertifisert i henhold Svanen. Det er Westco som tar i mot avfallet av plast, papir og papp. Vi har gått over til å bruke mer papp - bølgepapp, og mindre og mindre plast. Kun til adressert post og da miljøvennlig plast.

  -Kundene er flinkere til å kreve miljøvennlige produkter. Vi er stolte over at vi gjør alt i eget hus. Det reduserer transporten som før kunne gå frem og tilbake til Oslo på grunn av underleverandører.

  -Det er en uting at mye som blir produsert for norske bedrifter er produsert i land med lave lønninger og lave kostnader. Det krever lange avstander med transport. Vi er et kortreist trykkeri og totalleverandør. Med den maskin- og utstyrsparken vi har, løser vi de aller fleste trykkeoppgavene i eget hus. Det gir oss god kontroll gjennom hele produksjonen. Vi produserer trykksaker i mindre og store opplag, alt etter behov. Produksjonen hos Kai Hansen går hele døgnet. Det gir oss god fleksibilitet og konkurranseevne i forhold til leveringstider. Vi tilbyr også pakking, adressering og distribusjon. 

  -Vi har blitt veldig moderne og ser nå på bruken av roboter til blant annet flytting av produktene fra falsemaskin over til paller. Det er et tungt arbeid og vil avlaste ansatte som har ansvar for denne delen av produksjonen.

  -Det er trykkeriene i Oslo som er den største konkurrenten, men vi er blant de fem største trykkeriene i Norge. Gjennom 50 år har vi tilegnet oss mye god erfaring og kunnskap, både gjennom flinke medarbeidere og fra kunder med høye krav til sluttproduktet.

  -Det har vært viktig for oss å kontinuerlig utvikle og ta i bruk ny teknologi. Dette gjør vi for å kunne tilby kostnadseffektive løsninger av høy kvalitet. Vi ønsker å gi kunden den gode trykkeopplevelsen. 

  Torfinn Hansen nærmer seg alderen der han kan trekke seg tilbake om han vil. -Både kona og jeg jobber i trykkeriet og begge er enormt glad i jobben vår. Etter et par uker på hytta i sommerferien merker vi rastløsheten og lysten til å komme oss tilbake på jobb. Vi har to voksne barn som også jobber i bedriften sammen med mange dyktige medarbeidere så fremtiden vil bil godt ivaretatt.

  Vi gratulerer Kai Hansen trykkeri med 50-års dagen!

   

   


   

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:36
  Nr 12.png

  Ønsker å skape byens beste nabolag på Jåtun

  I 2018 kjøpte Base Bolig og Ineo Eiendom Jåttå Utviklingsselskap, og utbyggingsprosjektet på Jåtun er allerede godt i gang med boligprosjektet Husene i Skogen.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.09.2020 - 09:13
  Bilde 160.jpg

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:32
  Skjermbilde 2020-09-01 kl. 09.26.34.png

  Kai Hansen 50 år - vil gi kunden den gode trykkeopplevelsen

  Kai Hansen trykkeri på Forus feirer 50 år. Fra én ansatt i 1970 til konsern og 100 ansatte i 2020 har de utviklet en trykkeribedrift som leverer kortreiste produkter og er totalleverandør på trykkeritjenester.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.09.2020 - 09:19
  syrinhortensia.jpg

  Høsttips til hagen

  Nå begynner kanskje hagen å se litt stusselig ut og det kan være fint å plante litt nytt. Det er flere stauder og busker som blomstrer nå om høsten. Jeg skal gi dere mine favoritter her.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:26
  Nr 125.jpg

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota1.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:16
  Oversikt Parken 2021.png

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:21
  gettyimages-748355965-steve-de-neef-skra-strek-getty-imagesjpg.jpg

  TV-aksjonen blir digital

  I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober, og det blir ikke en dør til dør aksjon, på grunn av koronasituasjonen. I år skal vi være digitale bøssebærere. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:07
  Bilde.jpg

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:14
  Jenter1.jpg

  Full aktivitet i Vaulen IL

  Vaulenbanen er full av ivrige barn, i full kamp om ballen. Vaulen IL har i sommer arrangert fotballskole i uke 26 og 33, med god oppslutning.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:11
  Bilde 240.jpg

  Åpent klubbhus på Hinna i sommer

  I løpet av juli har det vært åpent klubbhus på det nye «Hinnahuset». Dette har vært et tilbud for barn og unge, med finansiell støtte fra Stavanger kommune, for å lage et samlingspunkt i løpet av juli måned.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken