Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 07.09.2020 kl. 09:32

  Kai Hansen 50 år - vil gi kunden den gode trykkeopplevelsen

  Kai Hansen trykkeri på Forus feirer 50 år. Fra én ansatt i 1970 til konsern og 100 ansatte i 2020 har de utviklet en trykkeribedrift som leverer kortreiste produkter og er totalleverandør på trykkeritjenester.

   

  -Far startet opp i Hillevåg for 50 år siden. Han kom fra Danmark og hadde truffet mor på Dreyer trykkeri der de begge jobbet, forteller Torfinn Hansen, som er andre generasjon på Kai Hansen Trykkeri på Forus. -Det startet som et boktrykkeri med én ansatt og med storsatsing på kontortrykksaker, reklametrykksaker og russekort. 

  -Etterhvert ble det flere ansatte og vi gikk fra blybokstaver og klisjeer til offset som er trykk på aluminiumsplater. Vi vokste gradvis og overtok maskiner, lokaler og flinke fagfolk fra Stavanger offset i Hillevåg og på Åsen, og spiraliseringsavdelingen til  Allservice. Sortimentet ble utvidet til bøker, brosjyrer, kataloger og vi fikk rammeavtaler med store bedrifter. Det ble stilt store krav til det arbeidet vi utførte.

  For åtte år siden ble det gamle hermetikkfabrikklokalet i Hillevåg for trangt og det ble bygget nytt bygg på Forus som ble tilrettelagt til vår produksjon.

  -For 14-15 år siden fikk vi trang til å utvide og etablerte oss i Kristiansand. Dette skjedde gjennom oppkjøp av to bedrifter hvor den ene etter hvert skiftet navn til kai Hansen Trykkeri Kristiansand. Etter noen år utvidet vi ved å overta Xpressprint som driver med produksjon av skilt, utsmykking, bildekor og profilprodukter.

  Kai Hansen Profilering tilbyr klær, firmagaver og diverse effekter. Og nå er vi også  tilbake i ‘russebransjen’ - der vi tilbyr russeklær og effekter.

  Konsernet  har i dag 100 ansatte og omsetter for rundt 160 millioner i året.

  Vi  fremstår i dag som en total leverandør innen kommunikasjon  på alle typer medium. Vi trykker alle typer trykksaker, leverer alle typer skilt, dekor på alle typer materiell, bil dekor og gaveartikler. Vårt motto er: Kan du tenke det, kan vi trykke det!

  Torfinn Hansen ser lyst på fremtiden. - Det blir færre og færre trykkerier, men større og større og mer lønnsomme, for oss som er igjen, sier Hansen.

  -Det er store miljøkrav til oss og vi har høyt fokus på miljø. Vi blir hele tiden målt på type råvarer, bruken av kjemikalier og produkter og bedriftene er miljøsertifisert i henhold Svanen. Det er Westco som tar i mot avfallet av plast, papir og papp. Vi har gått over til å bruke mer papp - bølgepapp, og mindre og mindre plast. Kun til adressert post og da miljøvennlig plast.

  -Kundene er flinkere til å kreve miljøvennlige produkter. Vi er stolte over at vi gjør alt i eget hus. Det reduserer transporten som før kunne gå frem og tilbake til Oslo på grunn av underleverandører.

  -Det er en uting at mye som blir produsert for norske bedrifter er produsert i land med lave lønninger og lave kostnader. Det krever lange avstander med transport. Vi er et kortreist trykkeri og totalleverandør. Med den maskin- og utstyrsparken vi har, løser vi de aller fleste trykkeoppgavene i eget hus. Det gir oss god kontroll gjennom hele produksjonen. Vi produserer trykksaker i mindre og store opplag, alt etter behov. Produksjonen hos Kai Hansen går hele døgnet. Det gir oss god fleksibilitet og konkurranseevne i forhold til leveringstider. Vi tilbyr også pakking, adressering og distribusjon. 

  -Vi har blitt veldig moderne og ser nå på bruken av roboter til blant annet flytting av produktene fra falsemaskin over til paller. Det er et tungt arbeid og vil avlaste ansatte som har ansvar for denne delen av produksjonen.

  -Det er trykkeriene i Oslo som er den største konkurrenten, men vi er blant de fem største trykkeriene i Norge. Gjennom 50 år har vi tilegnet oss mye god erfaring og kunnskap, både gjennom flinke medarbeidere og fra kunder med høye krav til sluttproduktet.

  -Det har vært viktig for oss å kontinuerlig utvikle og ta i bruk ny teknologi. Dette gjør vi for å kunne tilby kostnadseffektive løsninger av høy kvalitet. Vi ønsker å gi kunden den gode trykkeopplevelsen. 

  Torfinn Hansen nærmer seg alderen der han kan trekke seg tilbake om han vil. -Både kona og jeg jobber i trykkeriet og begge er enormt glad i jobben vår. Etter et par uker på hytta i sommerferien merker vi rastløsheten og lysten til å komme oss tilbake på jobb. Vi har to voksne barn som også jobber i bedriften sammen med mange dyktige medarbeidere så fremtiden vil bil godt ivaretatt.

  Vi gratulerer Kai Hansen trykkeri med 50-års dagen!

   

   


   

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:36
  Nr 1.png

  Ønsker å skape byens beste nabolag på Jåtun

  I 2018 kjøpte Base Bolig og Ineo Eiendom Jåttå Utviklingsselskap, og utbyggingsprosjektet på Jåtun er allerede godt i gang med boligprosjektet Husene i Skogen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:32
  Skjermbilde 2020-09-01 kl. 09.26.34.png

  Kai Hansen 50 år - vil gi kunden den gode trykkeopplevelsen

  Kai Hansen trykkeri på Forus feirer 50 år. Fra én ansatt i 1970 til konsern og 100 ansatte i 2020 har de utviklet en trykkeribedrift som leverer kortreiste produkter og er totalleverandør på trykkeritjenester.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota1.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05
  DJI_0940.JPG

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 19:03
  DSC_6003.JPG

  Scandic Stavanger Forus - et hotell med mening

  Da årets TV-aksjon presenterte sine tre ”Med mening-konsepter”, tok Scandic Stavanger Forus alle tre konseptene på strak arm.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 15:27
  Nr 2 - Gjenbruk er et viktig tiltak for miljøet.jpg

  Gjenbruksdager på Stadionparken

  Det var stor pågang under Stadionparkens gjenbruksdager 21. og 28. september.

  » Les hele saken