Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.09.2020 kl. 10:07

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  I løpet av våren ble nesten all inntekt revet bort under føttene til Jåtten skolekorps da koronaviruset fikk sitt utbrudd her til lands. Største del av korpsets skolekorps kommer inn i forbindelse med 17. mai, og i år ble det ingen inntekt. Da de søkte, og fikk tilslag, på OBOS jubel sitt stipend ble det intet annet enn jubel for skolekorpset.

  Økonomisk bidrag gjør at korpset kan holde høy kvalitet

  Styreleder i Jåtten skolekorps, Ane Sjøbu, er storfornøyd med det økonomiske bidraget fra OBOS.

  -Det gikk som ei bombe ut i styret da vi fikk tilslaget, sier hun.

  Hva betyr dette for dere som skolekorps?

  -Vi har fryktelig mange instruktører. Løpende lønnsutgifter og instrumenter koster mye penger, så det er dyrt å drifte et skolekorps. Vi har utrolig mange flinke instruktører og dirigenter og dette gjør at vi kan holde på dem, sier Sjøbu.

  Hun forteller videre at det er instruktørene og dirigentene som gjør at musikantene blir så flinke.

  -Vi er opptatt av at det skal være kvalitet på undervisningen, og da må vi ha flinke folk. Musikantene var noen av dem som ble hardest rammet under koronakrisen fordi inntektene forsvant over natten. Plutselig skulle vi ikke hatt korps lengre, men disse pengene er med på å sikre videre drift på det nivået vi ønsker å være. 

  Har fått fantastisk respons på gavmildheten

  Tor Eriksen er administrasjonssjef i OBOS her i distriktet og har fått lov å dele ut mye penger til lag og foreninger i området i løpet av våren.

  Hva betyr det for dere å kunne gi slike summer?

  -Vi i OBOS har en policy som sier at vi skal gi penger ut i samfunnet der OBOS er, for å skape aktivitet og trivsel i områdene der folk bor. Det er ingen som tar ut utbytte i OBOS, og alt går tilbake til virksomheten og til å gi bort penger. Dette gjør vi hvert år, sier Eriksen.

  -Nå ble det en krise for mange, og det var mange inntekter som forsvant både i organisasjoner og klubber.

  OBOS laget en pott på 40 millioner, og medlemmer hadde mulighet for å søke på vegne av de organisasjonene de var medlem i. Det var drøyt to millioner som ble utlevert her i distriktet, og av dem fikk Jåtten skolekorps kr. 60000,-.

  -Som gammel korpsmann er dette kjekt å se, sier Eriksen. Da jeg gikk i skolekorpset på Våland i sin tid, var det mer amatør. Det var en dirigent som kanskje fikk en liten slant, men ikke instruktører på samme måte som i dag, som kan se på leppene hvilke instrumenter man bør spille.

  -Alt i samfunnet blir mer profesjonelt, så det er veldig kjekt å kunne være med å sikre at de unge kan være med å utvikle seg framover 

  Hvilken reaksjon har dere fått på gavmildheten?

  -Fra dem som har fått tildelinger har vi fått fantastisk respons. De har jo fått ordentlige summer. Flere i kommunedelen har fått større beløp, blant disse også Vaulen skolekorps og Hinna fotball.

  Glade musikanter ser en lys framtid i korpset

  Amalie Walstad og Nina Sofie Framvik, som er musikanter i Jåtten skolekorps, var med på overrekkelsen av den store sjekken.

  Hva betyr det for dere at dere har fått så mye penger? 

  -Det betyr at vi kan dra på turer, og vi kan hjelpe andre som ønsker å begynne å spille, ved at vi får råd til flere instrumenter, sier Amalie.

  Nina Sofie er helt enig med Amalie.

  -Vi får nå mulighet til å gjøre kjekke ting, sier hun.

  Begge jentene har spilt 4 år i korpset, og Tor Eriksen synes det er veldig kjekt at jentene spiller i korps.

  Ane Sjøbu forteller videre at Jåtten skolekorps, som hører til søndre kommunedel, har mulighet for å rekruttere fra flere skoler sørover i kommunedelen.

  -I dag har vi nesten 80 musikanter. Det har vært vanskelig å rekruttere nye musikanter i år, men med dem som har meldt seg så langt i løpet av året, nærmer vi oss 100 medlemmer.

  -Denne summen gjør også at vi har mulighet for å ha en ordentlig innfasing for de nye medlemmene, slik at de får det de trenger av instrumenter, instruksjon og en god mottakelse.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:36
  Nr 12.png

  Ønsker å skape byens beste nabolag på Jåtun

  I 2018 kjøpte Base Bolig og Ineo Eiendom Jåttå Utviklingsselskap, og utbyggingsprosjektet på Jåtun er allerede godt i gang med boligprosjektet Husene i Skogen.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.09.2020 - 09:13
  Bilde 160.jpg

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:32
  Skjermbilde 2020-09-01 kl. 09.26.34.png

  Kai Hansen 50 år - vil gi kunden den gode trykkeopplevelsen

  Kai Hansen trykkeri på Forus feirer 50 år. Fra én ansatt i 1970 til konsern og 100 ansatte i 2020 har de utviklet en trykkeribedrift som leverer kortreiste produkter og er totalleverandør på trykkeritjenester.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.09.2020 - 09:19
  syrinhortensia.jpg

  Høsttips til hagen

  Nå begynner kanskje hagen å se litt stusselig ut og det kan være fint å plante litt nytt. Det er flere stauder og busker som blomstrer nå om høsten. Jeg skal gi dere mine favoritter her.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:26
  Nr 125.jpg

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota1.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:16
  Oversikt Parken 2021.png

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:21
  gettyimages-748355965-steve-de-neef-skra-strek-getty-imagesjpg.jpg

  TV-aksjonen blir digital

  I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober, og det blir ikke en dør til dør aksjon, på grunn av koronasituasjonen. I år skal vi være digitale bøssebærere. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:07
  Bilde.jpg

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:14
  Jenter1.jpg

  Full aktivitet i Vaulen IL

  Vaulenbanen er full av ivrige barn, i full kamp om ballen. Vaulen IL har i sommer arrangert fotballskole i uke 26 og 33, med god oppslutning.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:11
  Bilde 240.jpg

  Åpent klubbhus på Hinna i sommer

  I løpet av juli har det vært åpent klubbhus på det nye «Hinnahuset». Dette har vært et tilbud for barn og unge, med finansiell støtte fra Stavanger kommune, for å lage et samlingspunkt i løpet av juli måned.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken