Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Sport og natur

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.09.2020 kl. 10:11

  Åpent klubbhus på Hinna i sommer

  I løpet av juli har det vært åpent klubbhus på det nye «Hinnahuset». Dette har vært et tilbud for barn og unge, med finansiell støtte fra Stavanger kommune, for å lage et samlingspunkt i løpet av juli måned.

   

  43 av 129 søkere, deriblant lag, organisasjoner og andre søkere, har fått tildelt nærmere syv millioner kroner fra Stavanger kommune for å kunne gjennomføre forskjellige aktiviteter gjennom sommeren for barn og unge.

  Hinna fotball fikk tildelt kr. 80000,- fra kommunen for å lage barnas sommer. På denne måten har de kunnet ha åpent klubbhus og et samlingspunkt for barna i løpet av juli måned.

  Eierskap til det nye klubbhuset er viktig

  Salg og markedsansvarlig i Hinna Fotball, Rasmus Martinsen, forteller at her har barn og unge kunnet komme for å spille PlayStation, bordtennis og ikke minst fotball.

  -Dette er et tiltak som skal være med å både innvie det nye klubbhuset, men også for at barna skal få lov til å føle eierskap fra og med første åpningsdag.

  Martinsen forteller videre at når det kommer til organiseringen, skal dette være et samlingspunkt for barn og unge hver ukedag gjennom hele juli måned hvor det blir servert lunch midt på dagen.

  -Organiseringen er ikke mer omfattende enn at vi legger til rette for at barn og unge skal komme hit og ha fine dager sammen, sier han.

  Hva bruker dere pengene til?

  -Pengene fra Stavanger kommune går til å lønne dem som skal jobbe her gjennom sommeren og til lunch til barna. Vi har også kjøpt inn en PlayStation, slik at det er noen flere aktiviteter for både små og store, sier Martinsen.

  -Dette er ikke bare et hus for medlemmene i Hinna fotball. Det skal være et bydelshus som skal være tilgjengelig for alle, og det skal være lav terskel for å komme hit gjennom hele dagen for å treffe venner eller for å få nye venner, samt å få dette eierskapet vi er så opptatt av. Klarer vi dette, er vi et godt stykke på vei i forhold til det som har vært tanken, forteller Martinsen.

  Gira på nytt klubbhus

  Venninnene Julie, Milla og Cecilie, som alle spiller fotball i Hinna, har tatt turen til det nye klubbhuset for å inspisere fasilitetene og for å være sammen med vennene sine.

  -Det er veldig kjekt å være her fordi det er helt nytt, og så er det så mye større enn det klubbhuset vi hadde tidligere, så det er litt mer stas å være her nå, sier Julie.

  -Det er veldig mange på laget som har tenkt å komme hit i løpet av sommeren, og det er mange som har vært veldig gira på nytt klubbhus.

  Venninnen, Cecilie, forteller at hun har tenkt å komme hit hver dag, så lenge hun er hjemme. Hun mener at det beste med klubbhuset er at det er så fint.

  Venninnene har, sammen med Rasmus Martinsen, akkurat fått se de nye garderobene. Disse syntes de var veldig flotte.

  -Det kjekkeste med å være her er å treffe folk på laget, å kunne være ute, og henge sammen med vennene mine. Det er stas, og ikke minst godt, å få pølser til lunch hver dag gjennom sommeren. Det får vi ikke hjemme, sier Milla.

  Håper flere blir fristet til å spille fotball

  Hva betyr det at dere har fått et nytt klubbhus som dere også kan benytte som aktivitetshus?

  -At det blir mer stas for de unge å begynne å spille fotball, og at flere kanskje også ønsker å begynne på fotballfritidsordning og at det blir enda mer stas å begynne å spille fotball i klubben, ifølge Julie.

  -Det er et stort klubbhus, og det frister mer å gå på fotball når man også har et fint klubbhus hvor man kan være med venner.

  Jentene er enige om at dette er et veldig bra tiltak, og at det blir kjekt å være her gjennom sommeren.

  -Da slipper vi å være hjemme og kjede oss, sier Julie.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:36
  Nr 12.png

  Ønsker å skape byens beste nabolag på Jåtun

  I 2018 kjøpte Base Bolig og Ineo Eiendom Jåttå Utviklingsselskap, og utbyggingsprosjektet på Jåtun er allerede godt i gang med boligprosjektet Husene i Skogen.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.09.2020 - 09:13
  Bilde 160.jpg

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.09.2020 - 09:32
  Skjermbilde 2020-09-01 kl. 09.26.34.png

  Kai Hansen 50 år - vil gi kunden den gode trykkeopplevelsen

  Kai Hansen trykkeri på Forus feirer 50 år. Fra én ansatt i 1970 til konsern og 100 ansatte i 2020 har de utviklet en trykkeribedrift som leverer kortreiste produkter og er totalleverandør på trykkeritjenester.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.09.2020 - 09:19
  syrinhortensia.jpg

  Høsttips til hagen

  Nå begynner kanskje hagen å se litt stusselig ut og det kan være fint å plante litt nytt. Det er flere stauder og busker som blomstrer nå om høsten. Jeg skal gi dere mine favoritter her.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:26
  Nr 125.jpg

  Hinnasenteret rammet av korona-restriksjoner

  Hinnasenteret er i ferd med å starte opp igjen etter å ha vært nedstengt siden 12. mars. Nå starter bridgespilling, bridgekurs, hverdangstanker, turgruppe, husflidgruppe og sosialt treff for aleneboende. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:39
  Toyota1.jpg

  Med hjerte for Hinna

  Tre generasjoner Oftedal har solgt Toyota siden tidlig på 1970-tallet. I dag har de butikk både på Mariero og Forus, og åpner på Bryne til neste år.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.09.2020 - 09:16
  Oversikt Parken 2021.png

  Snart klart for åpning av Gapahuk og aktivitetspark i Hinna Park

  Velforeningen i Hinna Park har siden 2018 stått i spissen for å få opparbeidet en aktivitetspark for kommunedelens beboere. Nå står en helt ny gapahuk på plass, og i løpet av nærmeste framtid kommer det både bocciabaner og utendørs bowlingbaner på høyden i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 11.05.2020 - 08:31
  20200421_103959.jpg

  Store ting på gang på Ullandhaug

  I slutten av mai får vi et inntrykk av hvor høyt det nye sykehuset på Ullandhaug blir.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:21
  gettyimages-748355965-steve-de-neef-skra-strek-getty-imagesjpg.jpg

  TV-aksjonen blir digital

  I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober, og det blir ikke en dør til dør aksjon, på grunn av koronasituasjonen. I år skal vi være digitale bøssebærere. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:07
  Bilde.jpg

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:14
  Jenter1.jpg

  Full aktivitet i Vaulen IL

  Vaulenbanen er full av ivrige barn, i full kamp om ballen. Vaulen IL har i sommer arrangert fotballskole i uke 26 og 33, med god oppslutning.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:11
  Bilde 240.jpg

  Åpent klubbhus på Hinna i sommer

  I løpet av juli har det vært åpent klubbhus på det nye «Hinnahuset». Dette har vært et tilbud for barn og unge, med finansiell støtte fra Stavanger kommune, for å lage et samlingspunkt i løpet av juli måned.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken