Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com
Publisert 30.11.2014

elsie og magnar og gausel bydelshus2.jpg

Kultur på tvers

Av Elsie Frugaard Steinsvik senterleder Gausel bydelshus mobil 47673229

elsie.steinsvik@stavanger.kommune.no

Først må jeg beklage til alle de som får avslag på forespørsel om leie av bydelshuset. Det er rett og slett stappfullt ut året. Jeg råder alle som skal ha arrangementer eller aktiviteter i 2015, om å bestille raskt. Det fylles så fort opp. Det å feire fødselsdag på bydelshuset, er utrolig populært, og vi får henvendelser fra hele byen, også fra Sandnes og Sola. Og politikerne har bestemt at det er først-til-mølla-prinsippet som gjelder, derfor kan vi ikke prioriterer beboere i Hinna, men ha det åpent.

Vi elsker julen her på huset; fra søndag 30. november er bydelshuset blitt «julehus» med julesanger, juletre, julestjerner og julepynt. Onsdag 3. desember er det klart for den årvisse «Pinnakjyddfesten» for ansatte og ungdommer som jobber frivillig. Og dagen etter kommer alle de som sørger for at huset «går på skinner»: vaktmester og tidligere vaktmestre, renholdere og representanter fra Stavanger Eiendom for å spise rester. Tradisjoner er viktige ...

Vi gleder oss til 12. desember. Da er det liv og røre fra morgen til kveld: Det starter tidlig med julefrokost for elever ved Gautesete skole. Kl. 10 og kl. 11.15 er det gratis fortellerstunder for barnehagebarn i Lillesalen. Det er Hinna bydelsutvalg som gjør dette mulig med sine tilskuddsordninger. Det er fortellerkunstner Marianne Stenerud som skal ta oss med og la oss sammen oppleve vinterens og juletidens magi. I midttimen er det skolekantine, og hundrevis av ungdommer er på bydelshuset. Og kl. 12 skal «Sal og Scene» fremføre sitt superhelt-show med musikk spilt av Hundvåg Storband. All honnør til Lilly og Henrik, lærere ved Gautesete skole. Denne forestillingen vises til 7.- og 8. klasseelever, og kl. 17 åpnes dørene for foreldre og andre som garantert vil kjenne igjen superhelter og kule låter.

Fritidsleder Magnar Birkeland har lagt mange planer, og han vet hvor han har lagt dem … For på fredag 12. desember inviteres det til kinokveld med overraskelser og rød løper.

Førjulstiden er ikke bare juleforberedelser, - Magnar arrangerer bordtennisturneringer som pågår ettermiddager frem til jul. Mange påmeldte og stor stemning

I 2015 står arrangementene formelig i kø på vårt ungdomsdisko; vi åpner med stort vinterdiskotek. Det jobbes også med å få til «lazertag», lek med hinderløype og kule lyseffekter og musikk. Også våre ungdommer kan ha en spennende vinter foran seg på Step In, vårt ungdomsdiskotek.

Vi synes det er veldig kjekt at «UP and Down» har diskotekkvelder på bydelshuset. Dette er ungdommer med Downs syndrom, og det er herlig å oppleve gleden de viser når det svinger på deres diskotekkvelder. Lørdag 6. desember inntar de bydelshuset; de er så hjertelig velkommen!

Og vi ønsker selvsagt alle de som skal ha juletrefester og arrangementer i desember, hjertelig velkommen til julehuset.

Vi har hatt evaluering på Aktivitetsdagen 2014, og vi er nå i full gang med å planlegge neste års arrangement. Tenk - da har vi ti årsjubileum! Vi ber alle lag og organisasjoner sette av den andre lørdagen i september – altså 12. september. Arrangementet vil foregå på Knudamyrå på FGI sitt anlegg. Da skal vi vise frem mangfoldet som råder i Hinna bydel. Påmelding innen 1. mai, og vi tar gjerne imot forhåndspåmelding.

Da gjenstår det å si takk for dette året, og vi ønsker alle en fredelig jul. Ta kontakt dersom det er noe dere lurer på, - vi er veldig tilgjengelige, og ønsker å fremstå som bydelens storstue.