Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com
Publisert 20.02.2015

elsie og magnar og gausel bydelshus3.jpg

Godt nyttår fra oss på Gausel bydelshus til alle våre fantastiske brukere.

Å drive et bydelshus så fullt med mennesker er utrolig kjekt. I 2014 hadde vi ca 96 000 besøk - en stor andel av dette var barn og unge. Fødselsdager er imidlertid blitt for populært, derfor har vi valgt å si nei til forespørsler fra Sandnes og Sola i 2015. Det betyr at innbyggere i Stavanger blir prioritert. Ellers er det mye som foregår på bydelshuset som man kan ta del i: Hver torsdag er det Pilates kl 17. Det er bra for kropp og sjel, og det er bare å møte opp, dere blir tatt imot av Anja som er glad for å se deg. Hver torsdag kl 19 så kan du komme og danse Salsa, det er Stavanger Salzaklubb som byr deg opp. Det er gratis, kjempegod trim og veldig sosialt.  Tirsdag er det mange kjekke aktiviteter på kveldstid ettermiddagstid for barn, Gausel menighet arrangerer dette i bydelshusets lokaler. Fredagen er forbeholdt unge folk: Step In - vårt ungdomsdiskotek arrangerer rusfrie arrangement hver fredag. Vi har flinke, tydelige voksne til stede, tilbudet er trygt og forutsigbart. Vi har valgt å ha åpent hver ettermiddag for drop in for skoleelever, dette er populært spesielt blant guttene. De kan kjøpe enkel mat til kostpris og rett og slett bare slappe av. Og da har vi allerede snakket med mange av ungdommene i Storefri, da strømmer det inn ungdommer fra Gautesete skole i hundretall. Om fredagen arrangerer Gautesete skole også elevkantine i bydelshuset, drevet av voksne og elever.

Ellers er huset fullt til randen med lag og organisasjoner også av våre nye landsmenn, som har morsmål undervisning, møter og aktiviteter de fleste ukedagene i diverse møterom. Så det er bra at bydelshuset er stort og er tilpasset sambruk. Det gjør at vi kan drive et levende hus som er fullt med bredde og mangfold.

Åpen barnehage tilrettelegger for at voksne og barn kan komme på bydelshuset mandag, tirsdag og torsdag. Det er bare å møte opp - man treffer garantert andre mødre og fedre og herlige blide unger.

Fritidsleder Magnar er kjempefornøyd med diverse ungdomsarrangement, og vi har mange store arrangement som venter. Vi har allerede gjennomført utedisko i øsende regnvær og oppvarmet telt, og Valentine 13. februar. Nå kan de glede seg til skumparty som skal foregå på Parkeringsplassen foran bydelshuset i mai og andre arrangement. For at ungdom skal velge å være i sin egen bydel må vi kunne tilby aktiviteter med innhold og kvalitet.

Og til alle lag og organisasjoner: meld dere på Aktivitetsdagen som skal foregå på Knudamyra hos Forus og Gausel IL (FGI) 12. september. Vi har 10 års jubileum i år, dette må jo markeres. Det arrangeres planleggingsmøte på bydelshuset tirsdag 24. februar kl. 18. Veldig kjekt om representanter for din organisasjon kommer. Ring meg gjerne dersom du har spørsmål.

3 mars skal Hinna bydelsutvalg dele ut tilskuddsmidler til lag og organisasjoner. I skrivende stund er de ferdig saksbehandlet, nå gjenstår bare vedtaket. Denne våren opplevde vi en formidabel økning av søkere, utrolig kjekt at det dukker opp nye lag rettet mot barn og unge. Stavanger Fotballgolf er ett av disse - det er et gratistilbud for barn og fotball er i fokus. Kontakt meg gjerne dersom dere ønsker info om dette.

Som man kan se annet sted i avisen så søker man kandidater til den gjeve Hinnaprisen som skal deles ut på selveste 17. mai. Kontakt meg på mail med begrunnelse hvorfor akkurat den organisasjonen eller personen skal få prisen.

Av Elsie Steinsvik, senterleder Gausel bydelshus, mobil 47673229 elsie.steinsvik@stavanger.kommune.no