Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com
Publisert 21.02.2015

fra hagen på ågesentunet - kopi.jpg

Fra hagen på Ågesentunet

HVERDAGSGLEDE PÅ SKIPPER WORSE ÅGESENTUNET

I lune omgivelser på Ågesentunet midt i Hillevåg, finner du "HVERDAGSGLEDE" - et aktivitetstilbud til hjemmeboende personer som har demens. Med fokus på trivsel og en aktiv hverdag, møtes vi til aktiviteter som turgruppe, trim, sosialt treff i kafeen og Syng med oss. Hverdagsglede ble etablert våren 2014, med midler fra Helsedirektoratet og NRK TV-aksjonen 2013. TV-aksjonen samlet inn midler til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid for demenssaken.

Nasjonalforeningen er blant annet en interesseorganisasjon for personer med demens og deres pårørende. Skipper Worse er et heleid selskap av Nasjonalforeningen i Stavanger. Gjennom flere tiår har Skipper Worse drevet forebyggende helsearbeid blant eldre i Stavanger. Nå ønsker vi å legge til rette for at hjemmeboende som har demens, skal få oppleve meningsfulle aktiviteter i friske omgivelser.

De fleste av oss ønsker å bo hjemme så lenge som mulig. Dette gjelder også etter at demenssykdom inntreffer. Gjennom aktivitetstilbudet ønsker vi å dele gode øyeblikk sammen, og sette fokus på det friske. Selv om hukommelsen svikter, er det fremdeles mye å glede seg over, og fine aktiviteter å delta på. Gjennom turgruppa deler vi gode naturopplevelser, i sosialt fellesskap. Vi har hatt mange fine turer sammen til Vannassen gjennom sommeren og høsten, med kaffi i termosen og brødsmuler til småfuglene. Med god hjelp av frivillige, som gir av seg selv og sin tid, kan vi tilby et tilrettelagt tilbud i trygge omgivelser.

Ågesentunet har åpent mandag, onsdag og fredag i tiden 10-14, og har også tilbud for deg som er pårørende. Nasjonalforeningen driver Pårørendeskolen i samme lokaler, og Demensforeningen har faste møter på Ågesentunet hver 2.onsdag i måneden.

I vår arrangerer vi også temakvelder med fokus på demens, nå i mars får vi besøk av skuespiller Monna Tandberg, som deler av sine erfaringer som pårørende.

Kjenner du noen som du tror kan ha glede av å delta på aktivitetene i Hverdagsglede? Ta gjerne kontakt med oss på telefon 51 58 14 57/ mob 41 54 57 81, eller kom innom for en prat. Det er gratis å benytte seg av tilbudet vårt, og det er mulig å få kjøpe en kopp kaffe/ te og noe å spise på Ågesentunet.

Velkommen til Ågesentunet!

Tekst: Ingeborg Voll, Prosjektleder Hverdagsglede, Ågesentunet

 

trimgruppa på hverdagsglede - kopi.jpg

Trimgruppa på Hverdagsglede ledes her av (fra venstre) prosjektleder Ingeborg Voll,
frivillig Bjørg Rostadmo og triminstruktør Monika Koppe