Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com
Publisert 30.04.2015

Det skjer på bydelshuset

Av Elsie Frugård Steinsvik mobil 47673229

elsie.steinsvik@stavanger.kommune.no

elsie og magnar og gausel bydelshus4.jpg

Verden er liten, derfor kan jeg sitte i mitt gule hus i gamlebyen i Villajoyosa i Spania og sende varme tanker til Hinnavis.

Det kommer til å bli en travel høst, derfor gjør det godt med noen late ferieuker og sløse med tiden. Som det fremgår av innlegg annet sted i avisen, så slutter min kollega Magnar i juni. Det blir en milepæl, vi har hatt det så kjekt disse årene på bydelshuset. Å komme på jobb og møte den blide Saudabuen er en vitamininnsprøyting. Vi har hatt så mange prosjekter i lag, også sammen med lag og organisasjoner og offentlige instanser. Nå kommer det en ny fritidsleder, det er spennende og jeg skal gjøre mitt for at samarbeidsklimaet fortsatt skal være fint på bydelshuset.

Som de fleste vet så betaler ikke lag og organisasjoner leie hos oss, også klassefester i regi av FAU har gratis leie. De får også låne alle våre spill og utstyr uten å betale Samtidig har vi et inntjeningskrav, derfor er det mulig at vi må redusere klassefester og prioritere private barneselskap i større grad. Huset er så enormt mye brukt, vi vil gjerne at det skal fremstå i presentabel stand. Derfor gjør vi mye av den skjulte jobben med å holde det ryddig, men det er rett og slett grenser for hvor mye tid vi kan bruke på dette. Dette ber vi om forståelse for, de fleste forstår at et hus som er så fullstappet og basert på sambruk ikke alltid kan fremstå som «husmorens drøm». Jeg hadde en hyggelig dialog med noen foreldrekontakter som skulle arrangere klassefest, og forklarte at steikeovnen burde nok vært rengjort. «Ingen problem, så klart vi kan vaske den, vi er jo flere voksne» var svaret jeg fikk.

Foreldre arrangerte også frokoster i forbindelse med påske. Det er tradisjon og veldig kjekt.

Det kommer til å være flere arrangementer i regi av den Kulturelle skolesekken denne våren. Det synes vi er veldig viktig: at barn og unge får oppleve desentralisert kulturformidling i sitt nærmiljø.

Stavanger Salsaklubb arranger salsadans hver torsdag i Storsalen, og dette er gratis. Bare møt opp eller kontakt oss for nærmere info. Pilates er også et tilbud om torsdagen, det er bare å møte opp kl 17 så får du en time med skikkelig god trim med proff instruktør. Det planlegges også yogakurs i løpet av våren.

Planlegging av Aktivitetsdagen som skal forgå på FGI sitt anlegg andre lørdag i september er i gang. Vi forlenger fristen til å melde seg på til 10. mai. Send påmelding til meg og du kan velge om du vil delta med stand, aktivitet eller opptreden fra scene. I år har vi 10 årsjubileum, det må vi jo markere.

Den første lørdagen i juni er det stort utendørs Skumparty utenfor bydelshuset, et arrangement som samler ungdommer fra hele Stavanger. Det er vårt eget STEP IN ungdomsdiskotek som er arrangør.

17 mai deler Hinna bydelsutvalg den gjeve Hinnaprisen, hvem som får den i år gjenstår å se. Det er kommet flere forslag på ildsjeler i Hinna bydel som gjør en flott innsats for bydelen.