Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com
Publisert 28.11.2015

Vågedalen sykehjem: et sted for aktivitet

Vågedalen sykehjem på Hinna har fornøyde beboere med godt aktivitetstilbud. -Før ønsket brukerne håndarbeid; i dag ønsker mange mer underholdende aktiviteter, sier spesialhjelpepleier Rose Marie Lilledal til HINNAvis.

30. oktober besøkte HINNAvis Vågedalen sykehjem.

- Hvordan blir aktivitetene organisert?

- Vi er sammen om å organisere de, alle som jobber her, forklarer Rose Marie Lilledal, spesialhjelpepleier på Vågedalen sykehjem.

- Vi samarbeider og organiserer aktivitetene sammen med brukerne oppe på avdelingen og her på dagsenteret. Vi har utført en undersøkelse for å spørre brukerne hva de er interesserte i, og vi la opp aktivitetene ut ifra svarene vi fikk.

En bruker på Vågedalen sykehjem, Karen Haarr, feiret 65 årsdagen sin samme dag vi besøkte sykehjemmet.

- Jeg føler det er greit her; jeg er den yngste av alle som er her og jeg stortrives på senteret, sier Karen Haarr til HINNAvis. Visjonen til Vågedalen sykehjem er: samarbeid, omsorg, kreativitet og respekt. Karen Haarr synes at sykehjemmet lever opp til dette.

- De som sitter i rullestol får hjelpen de trenger av oss andre på dagsenteret. De fleste har veldig god kontakt med hverandre.

Noen av aktivitetene som blir arrangert er fredags-kafé, bingo, gymnastikk og litteraturgruppe.

- Vi leser nå en bok som heter Sarahs nøkkel, sier Aagot Dugstad, en ukentlig bruker av dagsenteret.

- Rose leser høyt opp for oss; vi diskuterer boken og blir bedre kjent med hverandre. Hvis det er noe vi er opptatt av, så avbryter vi og diskuterer temaet. På denne måten fungerer samholdet i gruppen godt.

En annen bruker av dagsenteret, Harald Hamre, har andre synspunkter om dagsenteret:

- Jeg synes det er fantastisk! En gang i uken er det noe som heter mannetreff, hvor vi menn møter hverandre og diskuterer sammen. Det er helt topp. Vi diskuterer tema fra krig, til lønning og pensjon.

- Hvilken aktivitet synes du er kjekkest?"

- Det er nå minuset kommer. Jeg synes det er alt for lite aktiviteter. Det kunne for eksempel blitt organisert en diskusjonsgruppe. Arbeiderne leser avisen for oss og det er som regel quiz; men det er ikke mange som deltar på dette! Jeg mener folk bør engasjere seg mer, for ellers så sitter de der og sovner, og det skjer ofte! forteller Hamre engasjert.

Tekst: Amalie Lindahl og Tollef Jacobsen

Foto: Amalie Lindahl

vågedalen_sykehjem_et_sted_for_aktivitet.png

Jeg stortrives på senteret, sier Karen Haarr (t. v.) som her sitter ved siden av Aagot Dugstad

vågedalen_sykehjem_et_sted_for_aktivitet_2.jpg

Til høyre: Rose Marie Lilledal (spesialhjelpepleier), Line Evensen Uggedal (sykepleier) og Elin Ellingsen Meldahl (serviceassistent). Bak ser dere Vågedalen sykehjems visjon: samarbeid, omsorg, kreativitet og respekt.