Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com
Publisert 28.11.2015

Det skjer på bydelshuset

elsie og irene.jpg

Av Elsie Frugaard Steinsvik

elsie.steinsvik@stavanger.kommune.no   mobil 47673229

Da er Gausel bydelshus omgjort til et julehus, vi er tro mot tradisjoner og onsdag 2. desember er det duket til den store Pinnakjyddfesten for ansatte og frivillige ungdommer som jobber på bydelshuset. Mandelpremie og quiz er et must. Bydelshuset tvil som vanlig være vakkert pyntet, så håper vi at våre besøkende får en god julestemning.

Lørdag 5 desember kl. 12 til 15 arrangerer aleneforeningen julemarked hvor man kan møte opp og lage julepynt i samlet lag.

Up and Downs som er en herlig gjeng med ungdommer som har Downs syndrom skal også arrangere sin juledisko på bydelshuset lørdag 12 desember.

Ellers står arrangementene i kø, bydelshuset er fullbooket hele desember med julefester, organisasjoner   og lag som har møter og avslutninger og barn fra Hinna som skal feire sine fødselsdager.  

Og det er slik vi vil at huset skal fungere: en storstue for bydelen, et levende hus.

Irene Meling som har ansvaret for Step In, vårt ungdomsdiskotek byr på mye spennende i desember. 1. til 24. desember er det julekalender rebus som legges ut på Instagram, snap og FB hver dag kl. 14, i helger kl. 12. Så skal det være juleverksted 1. desember for ungdommer kl. 18, og 8. desember starter vi med å lage pepperkakehus.

Irene og jeg er store gjenbruksentusiaster og denne idelogien ønsker vi å smitte unge folk med. Irene arrangerer gjenbruk -  kurs av gamle møbler som ungdom kan få prøve seg på. På bydelshuset har vi samlet gamle møbler som kan bli flotte julegaver. Dette kurset skal gjennomføres 10 desember.

11 desember er det Nissefest og julecasino med premier og 15 desember er siste klubbkveld med mat fra et land i verden og julequiz.

Året som har gått har vært travelt og det kommer stadig nye brukere. Vi må si nei til henvendelser fra Sandnes og Sola -  vi prioriterer  beboere fra Stavanger kommune.

Samarbeidet med bydelens lag og organisasjoner fungerer veldig bra, vi treffer utrolig mange flotte ildsjeler som jobber frivillig i de ulike foreningene. Samarbeidsprosjekt som Aktivitetsdagen er et strålende eksempel på dette. Jeg ønsker også å trekke frem Hinna Bydelsutvalg som brenner for bydelens beste. Jeg er veldig glad for at de har sine møter på Gausel bydelshus slik at det blir en naturlig kontakt.

Da gjenstår det å ønske alle en fredelig jul og et spennende og innholdsrikt 2016.