Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com
Publisert 20.02.2016

elsie og irene1.jpg

Det skjer på bydelshuset

Tekst: Elsie Frugaard Steinsvik

mobil 47673229

elsie.steinsvik@stavanger.kommune.no

Et nytt år med nye muligheter, vi på Gausel bydelshus er klar til å ta imot nye og gamle brukere i et levende hus.

Det vil være mange barn som feirer sine fødselsdager på bydelshuset i år, og skoleklasser som skal på klassetur arranger diskotek for å få inn penger til turen. Litt mer inspirerende enn å selge doruller. Gausel kirke skal arrangere loppemarked 5 mars, (se reportasje annet sted i avisen). Dere kan levere lopper til bydelshuset, ring meg og avtal tid eller kom innom på dagtid eller tirsdag ettermiddag/kveld. Tvillingklubben arrangerer også bruktsalg av leker og barnetøy og utstyr til barn lørdag 12. mars fra kl. 10. Dette er en unik mulighet å sikre seg kvalitetsleker og barnetøy til en grei pris. Salsaklubben som danser på bydelshuset hver torsdag fra kl. 19 opplever økt besøk – det er bare å møte opp i et hyggelig inkluderende miljø. Det samme gjelder Pilates på torsdager kl. 17 – ingen påmelding, bare kom. I bredden av mangfold må jeg også nevne at 2. april er det kretsmesterskap for par i bridge. Med kvalifisering til NM.

Vi merker at det er mange gode ønsker for å bidra til aktivitet på Forus midlertidige mottak, det er mange gode krefter i sving. Open hands for you er en frivillig organisasjon som jobber med integrering av flyktninger. I samarbeid med bydelshuset arrangerer de, og inviterer til middag og aktiviteter på bydelshuset torsdag 14. april kl. 16 til 18.30. Sett av denne dagen og meld dere på til Elsie eller Open hands (se notis annet sted i avisen) De planlegger også filmkveld i påsken på bydelshuset, dette vil vi informere om på Gausel bydelshus sin facebook side. Vi oppfordrer folk til å like oss på FB – og også lese info som vi legger ut.

KIA er også en viktig bidragsyter for å skape aktivitet for flyktningene, hver torsdag arrangerer de aktiviteter for mødre og barn på bydelshuset. KIA er en forkortelse for Kristent Interkulturelt Arbeid. De jobber for økt integrering av de som er nye i Norge og primærmålet er å skape gode møteplasser. Prosjektet heter PUSTEROM, og er ment å være nettopp det. Her skal kreativiteten blomstre ved hjelp av symaskin, malesaker og strikketøy. Vi gleder oss til å samarbeide med KIA på bydelshuset, prosjektet deres minner oss om å være tilstede i øyeblikket. Det er ikke mer enn 800 meter fra mottaket til bydelshuset, derfor er vi en naturlig arena å bruke for aktiviteter.

Step In, vårt eget diskotek skal arrangere flere spennende tiltak denne våren: 11. mars er det 80-tallsparty, 8. april er det ballongparty og 22. april er det karaoke. Step In har i tillegg til temakvelder torsdager i partallsuker og diskotek fredag i partallsuker også åpent hver tirsdag kveld.

Vi på Gausel bydelshus merker at de som går i 6. og 7. klasse også har lyst å gå i klubb. Det har vi tenkt å gjøre noe med, og starter derfor opp en juniorklubb annenhver torsdag i partallsuker. Første gang blir 7. april med åpningstid fra 13.30 til 16. Da kan ungene komme rett fra skolen, og slappe av i aktivitetsrommet eller få seg en matbit i kafeen. Dette tilbudet gir vi til alle unger i barneskolene i bydelen.