Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com
Publisert 20.02.2016

Lys og lyd i menighetssalen

1-3d6a0854.jpg

Bildet symboliserer sjelens vei mot himmelen, - mot uendeligheten i lyset.

Under den nylig avholdte bispevisitasen i Hinna menighet var HINNAvis til stede på et møte i menighetssalen. (Se referat et annet sted i avisen). Her ble vi oppmerksom på en utsmykning på to av veggene, som var ny.

Tekst og foto: Axel Helgeland Leversen

Daglig leder i Hinna menighet, Katrine Pedersen, kunne fortelle at på den store veggen nylig var montert en lyddempende plate for å gjøre akustikken bedre. På denne platen var det så montert et fotokunstverk av hinnafotografen, Stein-Oleiv Brekke.

Punktum for renovering

Med denne veggen har man fått fjernet et forstyrrende ekko i salen, og dette danner dermed punktum for en flerårig renoveringsprosess til 25 millioner kroner i menighetens rom og tilganger. Selve kirkerommet har ikke vært berørt av denne fornyingen, kunne hun opplyse videre.

Kunstneren

Ovennevnte Stein-Oleiv Brekke, har også levert en fotokollasj på motstående vegg i menighetssalen. Vi har tatt en prat med Brekke, som er freelance-fotograf i Hinna. Han er 26 år, og foruten fullført folkehøgskole, samt fotoskole i Trondheim har han vært lærling i Studio G. Han jobber med abstrakte bilder i sitt hjemmestudio, samt med portrett- og kunstfotografering. For tiden holder han på med bachelor-studiet i petroleumsteknologi.

Formidler egen opplevelse

- Det ligger mye symbolikk i disse to bildene i menighetssalen, sier han, og fortsetter:

- men jeg ønsker at den enkelte som ser på dem, skal kunne ha sin egen opplevelse av dem. Hovedideen med begge bildene er å skape håp og glede.

_3-dsc6157300px.jpg

Kunstneren: Stein-Oleiv Brekke. (Privat foto.)

2-3d6a0852.jpg

Lys og mørke: Ved troen kan vi komme oss gjennom de mørkeste tider og finne lyset.