Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com
Publisert 30.04.2016

Kultur på tvers

elsie og irene.jpg

Det skjer på bydelshuset

Av Elsie Frugaard Steinsvik, mobil  47673229

elsie.steinsvik@stavanger.kommune.no

 

Det er alltid kjekt å sende en rapport fra Gausel bydelshus for det skjer så mye kjekt på huset. Huset er sprengt og vi har valgt å si nei til henvendelser fra Sandnes og sola kommune. Dette gjelder først og fremst fødselsdager, pågangen er for stor. Og vi synes at det er riktig å prioritere innbyggere i stavanger kommune. Vi forstår godt at ungene vil feire dagen sin hos oss. Takket være Hinna bydelsutvalg har vi muligheter til å tilby alle som leier/låner Gausel bydelshus også å bruke aktivitetsutstyr. De kan spille air-hockey, fotballspill, bordtennis og biljard. For meg er sambruk av utstyr et nøkkelord, det må ikke være slik at utstyret står ubrukt. Men det kreves regler og respekt og det synes jeg stort sett de fleste er flinke å etterleve. Man kan også kjøpe en pakke hvor leie av DJ inngår, det er utrolig populært. DJ er våre ungdommer som er blitt kurset til å drive et fullverdig ungdomsdiskotek. Og musikken tilpasser de etter alderen på barna.

Step In ungdomsdiskotek har åpent hver tirsdag kveld og fredager i partallsuker. Det kommer mange ungdommer og stemningen er god. Torsdagskvelder i partallsuke er det tema hvor de unge kan delta på det de synes er interessant. Det kan være restaurering av gamle møbler eller å bake cup cakes.

Om onsdag har bydelshuset åpent i midttimen for Gautesete skole, ungdomstrinnet. Da serveres det alltid noe mat og det er full aktivitet i rommene.

Fredag har Gautesete skole sin elevbedrift hos oss, det er en kantine hvor elever deltar med matlaging og forberedelser. Og i midttimen kommer mange sultne unge folk og kjøper billig mat.

Åpen barnehage har tilbud til alle som er hjemme med førskolebarn mandag, tirsdag og torsdag. Det er bare å møte opp, åpningstiden er fra 09.00 til 14.30, man kommer og går når man vil og prisen er kr 20, mat tar man med seg selv. I Åpen barnehage synges det mye, det er lek og aktiviteter og også mulighet for foreldreveiledning. En koselig lekeplass finnes rett utenfor, og det er kjekt å møte andre som er hjemme med små barn. (Mødre, fedre, bestemødre, dagmødre og besteforeldre)

Vi har også fullt trykk på kveldstid av ulike organisasjoner som har møter og aktiviteter på bydelshuset. Veldig mange er utenlandske og gjør det fargerikt og spennende å være her. Men du kan komme på Pilates hver torsdag kl 17 hos Anja i storsalen, og nytt er at vi har et Grete Roede kurs hver mandag. Det er Geir Børre som driver kurset, og det er jo allment kjent at denne metoden bygger på et sunt kosthold, fysisk aktivitet samt motivasjon og ikke minst oppfølging over tid.  Geir tar med glede tlf dersom du vil melde deg på hans kurs eller ha info. Hans mobil er 99921 925.

geir (1)_greterohde.jpg

Geir Børre Dahle

Så synes vi det er hyggelig at noen velger å legge konfirmasjonselskaper til bydelshuset. Dette er en arena hvor barn og unge trives og de får utfolde seg med vårt aktivtetsutstyr

Vi registrerer også at de utallige velforeninger og sameier avholder sine møter hos oss i disse dager. Til info så er det gratis å leie rom for alle lag og organisasjoner, private betaler leie. All info finner du på vår nettside ungistavanger.no, og Gausel bydelshus er også på FB så gå inn og lik oss. For vi liker deg og ønsker alle velkommen til et bydelshuset som har et overordnet mål: ET LEVENDE HUS.