Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Leder

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 30.04.2016 kl. 10:29

  Leder - En våryr og engasjert bydel!

  Selv om værgudene i hele april synes å ha hatt noen utfordringer med å enes om hvilket vær de skulle tilby oss i løpet av en og samme dag, er det utvilsomt vår.  Det spirer og gror rundt oss, og et av mange sikre vårtegn er når beboere i nabolagene rundt om i bydelen, blir oftere å se, utendørs. Dagene blir stadig lysere og lengre, og vi er mer aktive.

  Engasjement

  Denne utgaven av HINNAvis vitner om stort engasjement på, mange områder, innen hele bydelen.  Fra Bydelsprofilen i denne utgaven, Kristin Bade Veire, som er en av våre bydelspolitikere med stort engasjement, blant annet for kampen for flyktningene, og som beskriver seg selv som engasjert, optimist og interessert.  Ingrid Wasbø, aktivitet og frivillighetskoordinator på Vågedalen sykehjem, som har et brennende engasjement for å jobbe med eldre mennesker, og opplever at hun via arbeidet sitt, hvor hun daglig møter eldre som har levd et langt liv, gir henne perspektiver på hva som virkelig er viktig i livet. Hinna buen Torstein Line som fortsatt kjemper for sitt liv mot kreften, som vi omtalte i HINNAvis i 2015, har et brennende ønske om at hans unike OL-bildesamling får ny eier.
  Til Trivselsagentene, elever ved Jåtten skole og Vaulen skole som selv tar ansvar for skolemiljøet, og informasjonsmøtet om planene for Bussveien, Stasjonsveien  - Gauselvågen, som flere av beboere i bydelen hadde møtt opp til ved Jåttå Videregående skole. Her ble det informert om de foreløpige planene og beboerne kunne benytte anledningen til å gi sine innspill til Statens vegvesen, Rogaland Fylkeskommune og Stavanger kommune, om de syntes planen er et framskritt for kollektivtrafikken eller ikke. 


  Nyetableringer og nytenkning
  Bedrifter viser også vilje til både nyetablering og nytenkning, og flere bedrifter HINNAvis omtaler i denne utgaven, vitner om vilje til å satse nytt, og at behovet for nytenkning i bedrifter av flere grunner, også kan være en gevinst for lag og organisasjoner i bydelen, slik Scandic Stavanger Forus tilbyr dem mulighet til å benytte seg av gratis møterom en kveld i uken, nå når det er noe mindre pågang fra bedrifter som har behov for møterom. 
  Alt dette og mye mer, kan du lese om i denne utgaven av HINNAvis. 

  Med mai-måned kommer russen, de siste konfirmasjonshelgene, noen ekstra fridager, og den store festen for oss alle - 17.mai.  Grunnlovsdagen feires i bydelen, tradisjonen tro, med barnetog og samlinger på skolene.  Vi gleder oss alle til synet av festkledde barn og voksne, og barnetogene, rundt om i bydelen.

  Redaksjonen i avisen ønsker samtlige lesere en fortsatt fornøyelig vår og solrik sommer. 
  Vi sees igjen - i September!