Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Leder

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 03.12.2016 kl. 15:50

  Leder - Fra krise til framgang og framskritt

  De siste ukene har vår største dagsavis og andre media skrevet om den lokale elendighet med dårlige sanitær og garderobeforhold for Hinna Idrettslag og for liten plass hos naboen Jåtten Skole.

  Innbyggerne i bydelen har de politikere vi har stemt fram, som forhåpentligvis skal ivareta våre interesser på dette området. Vi er alltid flinke å kritisere. I dag er det kanskje på sin plass å rose våre folk i bydelsutvalget og bystyret. Jåtten får både nye klasserom og trygg vei. Hinna IL får nytt garderobeanlegg.

  Flertallspartiene, setter av 40 millioner kroner til et nybygg som skal romme seks nye klasserom og klubbhus med garderobeanlegg for Hinna Idrettslag. De skal også ordne opp i trafikkproblemene ved skolen. Politikerne sier de har jobbet lenge og grundig med å finne en løsning på disse tre forholdene.

  Karl W. Sandvig (Pp) som er leder av Hinna bydelsutvalg har hatt dette å si: «Jeg er veldig happy. Hinna FK har 900 medlemmer og er en av de største fotballklubbene i byen.

  Sykkelstien som nå går gjennom området elevene leker, vil vi flytte lenger opp mot Diagonalen slik skolen ønsker. Vi skal også løse trafikkproblemene i Ordfører Askelandsgate, gata like ved skolen. I dag går det ikke an for bilene å stoppe her.»

  Vi er sikre på at Sandvik og de andre bydelspolitikere han jobber med har gjort hva de kan for å få dette til og vi takker og gjør hans ord til våre; Dette er HinnAvis veldig «happy» med.

  Fotballklubben har levd på dispensasjon når det gjelder garderobe lenge. Et nytt garderobeanlegget vil koste cirka 16 millioner kroner. Planen nå er å bygge et nytt hus med garderobe i første etasje og klubbhus og klasserom i andre etasje. Denne kombinerte løsningen er et resultat av en god dialog politikerne har hatt både med skolen og Hinna fotballklubb.

  Politikerne har funnet midler, 40 millioner for å løse disse tre utfordringene (klasserom, trafikksikkerhet, garderobeanlegg) slik at det kan bli byggestart i 2017 og stå ferdig i 2018.

  Vi registerer også at man vil søke å innpasse en bydelsmusikkskole i det nye bygget. Smart å kombinere, vi vet ikke om det kan bli gnisninger eller om blir resultatet blir er et enda bedre samarbeid enn det skolen og idrettslaget har hatt til nå.

  I dagens utgave er vi også glad for å presentere hovedlinjene i Hinna Park sine framtidsrettede planer for den videre utvikling av Hinna sentrum, Jåttåvågen.

  Her er også samarbeid og positiv påvirkning fra vår utvalgte i bydelsutvalget veldig viktig for at ledelsen i Hinna Park og andre utbyggere skal kunne nå sitt mål om å skape Nordens beste bydel. Vi forutsetter selvsagt at politikerne ønsker det samme.

  Ikke minst er det en glede for HINNAvis å gratulere Forus og Gausel Il, Jenter 16 med sitt andre Norgesmesterskap i fotball i løpet av to år.

   

  God Jul

  Hilsen redaksjonen i HinnAvis.