Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Leder

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 22.02.2017 kl. 20:35

  Leder - Det absolutt feilfrie samfunn

  Det kontantfrie samfunn, det bilfrie samfunn, det røykfrie samfunn, det sukkerfrie samfunn, det fettfrie samfunn, det trosretningsfrie samfunn, det forurensningsfrie samfunn, det mobbefrie samfunn, det voldsfrie samfunn, nå også nyeste, det lensmannsfrie samfunn. 

   

  Det  finnes nesten ingen grenser for hva såkalte eksperter mener vi må kvitte oss med. Våre politikere er noen ganger de første som kaster seg på disse forskjellige trendene, for å sanke stemmer? Alt etter politisk ståsted.

  I det siste har vi også fått de som ønsker det politikerfrie samfunn. I noen store nasjoner har de allerede tatt denne siste samfunnsendringen til utprøving. Som om det ikke har vært gjort før.

  Her ønsker man åpenbart å gå tilbake til det gode, gamle, godt utprøvde systemet med at en mann bestemmer alt, om man enn kaller han konge, keiser, tsar, enehersker, despot, kalif eller president.

  I noen av disse landene er demokrati på demokratiske premisser en vederstyggelighet selv om man hardnakket påstår at man er mest demokratisk i verden.

  Nasjonalforsamlinger, storting, folketing, senat, under- og overhus, lovgivende forsamlinger, rettsvesen, jurister og dommere sliter med å dokumentere nødvendigheten av sin eksistens.

  Den såkalt erde statsmakt, pressen, hva gjør de? De gasser seg i kranglene, beskyldningene, løgnene, drittpakkene og sensasjonene for å opprettholde gode salgstall.

  De hyller den ufeilbarlige sterke lederen, tar skjelen standpunkt og forsøker å advare eller være en rettleder for folket slik som tidligere. Noen steder venter de så lenge at det blir for sent og det pressefrie samfunn er blitt en realitet.

  Vil vi, befolkningen, egentlig ha det kontantfrie, det bilfrie, det røykfrie, det sukkerfrie, det fettfrie, det trosretningsfrie eller det politikerfrie samfunn? Eller vil vi la de eldre som vil beholde kontantene og røyken sin, de som har røykt hele livet, få lov til det?

  Og er ikke både kontanter, bilen, røyken, sukkeret, fettet og religiøs tro kommet for å bli? Vi kan gjerne kjempe mot forurensning, urett og vold, men vil vel egentlig aldri lykkes helt i å erne selv disse menneskelige og jordiske elementene fra planeten vår.

  Så hvorfor fremhever, fremelsker vi ikke et samfunn som har toleranse og vidsyn nok til at også de litt skrøpelige får plass i det, eller bør vi går for det absolutt feilfrie.

  Få av oss kan regne med å bli valgt til feilfri diktator. 

   

   

  Redaksjonen

  HINNAvis