Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com
Publisert 05.03.2017

 

img_4690 copy.jpg

2017 ser ut til å bli et aktivt og spennende år skal man tro på alle de henvendelser og forespørsler som kommer til bydelshuset. 

 

Det liker vi, vi ønsker å drive et levende hus på tvers av interessegrupper. Og det gjør vi: et mangfold av grupper, foreninger og private bruker Gausel bydelshus.

Vi har ledig kapasitet på dagtid, dersom noen har lyst å starte opp en aktivitet så er det bare å ta kontakt. 

Eldre og pensjonister er ikke i stor grad representert på huset, forklaringen kan jo være at bydelen er ung og en inn yttingsbydel for barnefamilier spesielt.

Jeg administrerer fritidskontaktordningen i Hinna bydel, det betyr i korte trekk at vi ska er fritidskontakt til personer som trenger følge eller bistand for å delta på en aktivitet.

Det kan være barn, unge eller voksne – poenget er at de skal kunne delta på en aktivitet som kan være alt fra fotball til orientering.

 

Vi trenger voksne

Vi trenger voksne, tydelige personer for å ivareta denne funksjonen som selvsagt er betalt. Det er en veldig liten stilling ca. 4 timer per uke, så derfor tenkte jeg at dette kunne være noe for en oppegående pensjonist.

Det er bare å ta kontakt med meg dersom du har lyst å vite mer. Tiden går så fort og det kan virke lenge til høsten kommer.

 

Aktivitetsdagen

9. september er det Aktivitetsdagen på Hinna, påmeldingsfristen for å delta er i mai.

Dette er en glimrende anledning å markedsføre din organisasjon og denne dagen har blitt en årlig tradisjon i bydelen.

 

Fiks Ferigge Ferie

Vi er også i gang med å planlegge Fiks Ferigge Ferie i skolens sommerferie. Det vil være baser i alle bydeler, i Hinna bydel vil det være baser i uke 26 og 27.

Vi lover en uke fullstappet av kjekke ting – hver dag drar ungene ut på nye eventyr.

Fiks Ferigge Ferie fyller 25 i år i år, jeg har vært så heldig å få være med alle disse årene.

Helt fra starten da min daværende sjef, nå kultursjef Rolf Norås var døråpner for dette tilbudet som ble lagt merke til på tvers av kommunegrenser.

 

Bydelsguide

Et annet prosjekt som er i støpeskjeen er å lage en bydelsguide for Hinna bydel, sist vi lagde en var i 2007. I dette heftet skal alle foreninger få presentere seg gjennom bilder, beskrivelse av aktivitet og kontaktpersoner.

Målet er at alle i bydelen skal kunne vite hva man kan delta på, dette vil også være viktig for nyinnflyttede til Hinna.

Hinna bydelsutvalg er også en viktig samarbeidspartner for at vi kan komme i mål med denne brosjyren. Og organisasjonene må også bidra med å sende meg tekst og bilder, så skal vi nok få til dette i lag.

I det hele tatt så har jeg truffet så mange flotte folk som er ildsjeler i det frivillige arbeidet – synes det passer så godt med disse ordene fra Gunnar Roalkvam:

«Se: snøklokker i hagen, de vokse alltid err i lag. De vett å holla samen, når de strekke seg mot dag.»

 

StepIn ungdomsdiskotek

StepIn vårt ungdomsdiskotek har mye spennende på gang, foruten temakvelder og åpen virksomhet så arrangeres det tøffe fredagskvelder.

 

Oscarparty

Før påske skal vi f.eks ha Oscarparty med rød løper, Black and Whiteparty og 7. klassefest for de som skal få begynne i ungdomsklubben til høsten.

 

Overnattingpå bydelshuset

Og i vinterferien inviterer vi ungdom til overnatting i bydelshuset fra tirsdag til onsdag. Jeg tipper at søvn vil være et fremmedord.

 

Juniorklubb hver torsdag

Vi var veldig spendt på hvordan juniorklubben som holder åpent annenhver torsdag ettermiddag ville bli mottatt.

Og det var et etterlengtet tilbud, barna kommer løpende etter skoletid og det er servering av enkel mat til kostpris, utlån av aktivitetsutstyr, quiz og bare få lov å og ha det sosialt og være greie med hverandre. 

 

Skrevet av: Elsie F. Steinsvik