Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Leder

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2017 kl. 10:31

  Leder - Ta idretten på alvor nå!

  Det er tre uker siden et vellykket friidretts-VM ble avsluttet i London. Om noen uker feirer Hinna idrettslag sitt 100 årsjubileum. Den offisielle 100-årsdagen er visstnok 13. november.

  En hel nasjon feiret Karsten Warholm sitt sensasjonelle gull på 400 hekk og Filip Ingebrigtsen sin bronse på 1500 samt alle de andre norske framganger av unge norske kvinnelige og mannlige utøvere.

  I kjølevannet av Ingebrigtsen-brødrene i Sandnes ser vi også en rekke gode resultater fra mange andre lokale utøvere.

  Verken Ingebrigtsen-brødrene eller Warholm har kommet dit de er fordi de trente på nedslitte og ubrukelige friidrettsanlegg, nei tidsmessige og moderne anlegg utendørs og innendørs er det som må til.

  For 23 år siden ble Hinna idrettslag omorganisert til et allianselag med flere selvstendige idrettslag, Hinna Friidrett, Hinna Fotball, Hinna Håndball og Hinna Turn.

  Søker man på nettet etter Hinna idrettslag kommer Hinna Fotball opp først. Søker man videre til andre web adresser, som Gule sider finner man at Hinna idrettslag har et styre og det er alt. Det finnes ingen historikk over en svunnen storhetstid verken på friidrett eller fotballsiden.

  Litt merkelig syns HINNAvis når man vet at de eneste norgesmestrene og landslagutøvere klubben har å skilte med er Roald Wisted Thu på nettopp 400 hekk og Erling Aarrestad i stavhopp.

  Fra Hinna friidrett har vi flere ganger hørt at de ikke har kapasitet til å ta inn alle barn og unge som vil være med. De har ikke trenere nok. Dessuten er den en gang så flotte friidrettsbanen på Hinna i fullstendig forfall.

  Lokalpolitikerne har sagt ja til oppgraderinger av en rekke kunstgress baner i bydelen. Nytt garderobe og dusjanlegg på Hinna kommer forhåpentligvis som lovet i løpet av neste år. Intet negativt om fotball eller håndball, her arbeides det målbevisst og godt. Nesten alle får bli med, men er det sikkert at det er veien å gå?

  Idrettsledere, lokalpolitikere; nå er det på tide å gjøre noe for almen-idrettene, løping, hopping, kasting som er de «medfødte» idrettsaktiviteter som nesten alle egentlig kan.

  Sett i gang den helt nødvendige oppgradering av friidrettsbanen på Hinna, nå.

  Med et moderne anlegg på plass, kommer det kanskje til flere friidretts-ildsjeler.

  Vi hørte fra VM-sendingene at flere av årets verdensmestre ble oppdaget på fotball og cricketbaner og hentet inn til fantastiske karrierer innen friidretten.

  Ikke svikt talentene våre. I Norge, og lokalt hos oss, passerer det sikkert hundretalls talenter forbi friidretten og havner i de store idretts-sekkene fotball, håndball ja til og med ski. Kanskje ender våre potensielle Krets-, Norges-, Europa- og Verdensmestre som middelmådigheter i lagidrettene fordi de ikke finner sin rette nisje.