Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Elevarbeid Hetland VGS

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 20.02.2018 kl. 17:17

  Tror på økt handel i Stadionparken

  Bomstasjonene i Bypakke Nord-Jæren nærmer seg ferdigstilling. Sam Tufte, daglig leder på Rema 1000 i Stadionparken, tror det kan føre til økt handel.

  Tekst og foto: Ole Henrik Stabell

  De planlagte bomstasjonene i Bypakke Nord-Jæren starter innkrevingen 1. oktober. Rema-sjefen stiller seg kritisk til bomstasjonene, men mener likevel at bomstasjonene neppe vil påvirke trafikken til og fra Stadionparken på en negativ måte. Han tror derimot at de kanskje heller kan skape en økning i handelen.

         Jeg tror at de som vil til Stadionparken fortsatt vil reise til Stadionparken. Så tror jeg at de som bor og jobber her nede gjerne ville begynne å benytte de fasilitetene som er her i større grad, sier Tufte.

   

  – Mye folk

   

  Rema-sjefen tror heller at det er andre kjøpesentre som vil merke konsekvenser av bomstasjonene, mer enn det Stadionparken og Rema 1000 vil gjøre.

         Jeg tror nok at de som absolutt vil en plass fortsatt kommer til å reise dit de ønsker å dra. I Hinna Park er det ufattelig mye folk som jobber og daglig bruker området, til sammenligning med andre steder hvor folk reiser bare for å handle, sier Tufte.

   

  Gode alternativer

   

  Cecilie Desirée Røsandhaug, markedskoordinator for Hinna Park AS, er tydelig på at Hinna Park ligger gunstig til i forhold til de nye bomstasjonene.

         Det blir vanskelig å unngå bompenger for alle bilister i regionen fremover. Det har vi i Hinna Park vært forberedt på. Så det har vi allerede planlagt og tatt høyde for i fremtidsplanene for Hinna Park. Vi har en unik plassering med tanke på god offentlig kommunikasjon, samt tur og sykkelstier, sier Røsandhaug.

   

  Bussveien

   

  Den planlagte bussveien gjennom Hinna Park vil gjøre adkomsten enda enklere.

         Vi velger å se på mulighetene dette vil gi, ikke begrensningene. Det som eventuelt måtte komme av begrensinger, vil vi løse så godt som over hodet mulig når de eventuelt måtte oppstå, sier Røsandhaug.

   

  Fakta:

   

  Det skal brukes rundt 27 milliarder kroner på vei, buss og sykkelveier og tre milliarder til kollektivdrift på Nord-Jæren.

   

  Det bygges 38 bomstasjoner i Stavanger sentrum, Sandnes sentrum, Forus, Risavika, ved flyplassen og Randaberg.

   

  Antatt innkrevingsperiode: Oktober 2018-oktober 2033.