Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Leder

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2018 kl. 17:01

  Leder

  Dagens leder består av to relativt forskjellige saker. Begge har en klart miljøtilknytning

   

  Er skiftende vær en katastrofe

  I et normalår treffer vel 50% av lavtrykkene som beveger seg fra sør-vest mot nord-øst rundt den nordlig halvkule Vestlandet. Andre år er det mer, et fåtall år er de mindre. I år la de kursen sør eller nord for oss i mai, juni og juli.

  Vi har hatt en fantastisk sommer i år. Den forrige som var noenlunde så varm og fin i ukesvis var i for 49 år siden, i 1949. Mellom disse somrene har vi alle opplev fint sommervær, senest for 4 år siden. I fjor derimot hadde vi her i vest, forresten i hele Sør Norge, en helt elendig sommer. Været her i vest kan ikke karakteriseres som noe annet enn dårlig høstvær.

  Mange seriøse forskere og vitenskapsfolk i tillegg til meteorologene følger med på været fordi dette skal være indikasjonen på jordklodens helse.  Innen fagfeltet er det mange slags mennesker med vikarierende motiver, noe kommer med merkelige utsagn.

  Etter en dritt-sommer i fjor konkluderte de mest ekstreme: Dette skyldes menneskeskapt global oppvarming.

  Etter en super-sommer i år konkluderer de mest ekstreme: Dette skyldes menneskeskapt global oppvarming.

  Når vi nå skriver primo september er været «normalt» for vår del av verden, gresset gror og bufeet får igjen ferskmat.

  De ekstreme forskerne hevder nå at temperaturen på jorden stiger med 4 – 5 grader i løpet av få år. Noen i pressen, som titt og ofte tyr til «fake news» griper dette men begjær og rapporter en mulig verdens undergang i nær framtid.

  Slik skremsel-propaganda er ikke sunt for en fornuftig kamp for et bedre miljø på koden.

  Denne avisen er helt klart mot overdreven og unødig forurensing av planeten som kan påvirke miljøet.

   Vi har stor tro på at lavtrykkene og regnværene vil noenlunde følge sine normalruter neste år og at ørkenlignende tilstander unngås både på Vest og Østlandet de kommende år. Så får vi hver især unngå å forurense miljøet etter beste evne for å bevare en frisk Tellus.

   

  BOM, bom og hjemmebom

  Totalbom at «folk flest» er for flere bomringer og økte satser. Enkelte strålende flinke kommentatorer i vår lokale aviser hevder at folket flest har stemt for. De sier «dere stemte på politikeren som har vedtatt dette» og «dette har man jo visst hele tiden».

  Ja vi, «folk flest» stemte på våre kandidater, men selv om man snakket bom og bypakker allerede for 10 år siden trodde folk flest at det folkevalgte skulle gjennomføre dette med fornuft og til det beste for folk flest, handel og næringsliv. At dette har utarte til det som mer ligner galskap og ran taler ikke for tilliten til politikerne. Kanskje finnes det bedre og mer rettferdige måter å redde miljøet på.

  Nå krangler man så fillene fyker mellom lokalpolitikere som både er for og imot. Alle skylder de på regjeringen. Samferdsministere som vi vet er fra et antibomstasjonsparti sier, «regjeringen stiller ikke krav om bompengeringen rundt byene våre!» Politikere lyver vel aldri, så hva skal man tro?

   I henhold til bevisenes stilling pr. i dag er det all grunn til å tro at våre lokalpolitikere ikke bør skylde på regjeringen, men ta ansvaret for det de har vedtatt som «folk flest» ikke vil ha.