Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2019 kl. 11:45

  Bydelsprofil: Harald Krohn-Pettersen

  Harald Krohn-Pettersen har bodd på Hinna siden har var 7 år. Han er utdannet ved Hotellfagskolen og drev innen hotellfaget i mange år. De siste årene har han undervist på Jåttå vgs innen reiseliv etter å ha tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved UiS. Da han fylte 70 år var det tid for å pensjonere seg. Nå er han aktiv som styrer i velforeningen i Laberget 50 i Hinna Park.

  -Jeg var ikke klar for å bli pensjonist. Men når du fyller 70 år, er det slutt i det organiserte arbeidslivet enten du vil, eller ei, sier en engasjert Harald Krohn-Pettersen. Vi møter ham i møterommet til velforeningen i Laberget 50. Han vil ikke snakke så veldig mye om seg selv og sin innsats i foreningen, og understreker bestemt at Gunnar Nygård er vel så aktiv. –Det er mye arbeid, vi har ingen lønn, men vi gjør det for beboerne. Nå arbeider vi for å få en gapahuk oppe ved fotballbanen og friområdet, der folk kan grille i le for vinden. Vi ønsker at den skal brukes i forbindelse med aktivitetsdager, men også til ’teambuilding’ for bedriftene i nabolaget og for folk generelt som går tur i området.

  Flerbruksområde

  -Som bildet nedenfor viser, er det plass til mye på området. Det er allerede en lekeplass der. Vi ser for oss en løpebane, bocciabaner, bandy-skatepark, klatrestativ, og så gapahuken. Det er viktig at vi passer på den uorganiserte ungdommen. Her skal det være tilgang for alle. Det er en flott plass til å bli kjent før skolen starter om høsten, sier Krohn-Pettersen som bekrefter at Stavanger kommune skal betale grunnarbeidet, og så håper han at elevene ved Jåttå vgs kan bygge gapahuken. –Jeg håper å få sponsorer til materialer. Planen er at det skal legges steiner rundt gapahuken, der de forskjellige bidragsyterne kan få navnet sitt på. Gapahuken skal være på plass før sommerferien, mener han.

  Blomster og møtested

  -Sammen med Hinna Park ønsker vi å henge opp ampler fra jernbanebroen og nedover slik at inngangen til Hinna Park blir mykere og mer fargerik. Det er også snakk om store blomsterkasser på fortauene, sier Krohn-Pettersen.

  Ønsker samarbeid med et bevertningssted for å styrke det som eksisterer.

  -Vi ønsker å få til et samarbeid med de eksisterende bevertningsstedene når det gjelder et møtested et par ganger i uken. Et sted der vi eldre kan få en matbit og kanskje ha temakvelder som vinkurs, reiseliv, arv og forsikring, lokal kunst og lignende.

  Nytt styre i velforeningen

  -Det er viktig å samarbeide. Vi har 21 sameier i Hinna Park-området og der er 750 boenheter. I april/mai skal det velges nytt styre i Laberget 50. Da tenker jeg det er tid for nye koster. Jeg vil gjerne følge de prosjektene vi har startet til de er på plass, så er det på tide å gjøre noe annet, sier Krohn-Pettersen. Det er ikke lett å tenke seg at denne aktive mannen skal sette seg i godstolen og det kommer han absolutt ikke til å gjøre heller. –Jeg er for glad i folk til det, sier han.

  Kjekt å jobbe med ungdommer

  Harald Krohn-Pettersen har gått ’vanvittig mye på ski’, som han selv sier. Han har gått Sesilåmi 33 ganger, i tillegg Wasaloppet, Marcha Longa og løp over hele verden. I tillegg har han spilt fotball, inntil knærne protesterte. Han vokste opp i Grannesveien ovenfor Frue Gamlehjem og kjørte rattkjelke ned Bratliveien og inn i gårdstunet til Berit Hinna Sørås. –Det var ingen biler der på den tiden. Og så var vi mye mer selvdrevne før. Nå er det behov for mer tilrettelegging, mener han.

  –Det er kjekt å jobbe med ungdommer. Tiden på Jåttå vgs har vært flott. Jeg trives med å undervise ungdom og dele mine opplevelser fra næringslivet. På reiselivslinjen lærer de å starte opp virksomhet, drive den, og eventuelt bygge ned. Dette har jeg gjort hele livet. Fra virksomheten på Alstor, til restaurant Galeien på Buøy. Nå er jeg sensor og leser gjennom 60-90 eksamensoppgaver hver vår.

  Krohn-Pettersen er gift med Ann-Helen og har tre voksne barn og åtte barnebarn. Etterhvert skal han få mer tid til å nyte livet sammen med familien i hytte både på Sørlandet og i Sirdalen.